عقوبت پروردگار بر اساس رحمت اوست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، فاطمه لاکی، استاد حوزه علمیه پیروان حضرت زهرا(س)، امروز پانزدهم تیر در ویژه برنامه ماه مبارک رمضان به ادامه تفسیر دعای ابو حمزه ثمالی پرداخت و گفت: این دعائی است که امام سجاد(ع)، در تمام سحرهای ماه مبارک رمضان میخواندند، شایسته است پیروان عترت طاهرین با تأسی از ایشان، در سحرها بیدار باشند و این دعای نورانی را قرائت کنند.
وی به تعریف دعا پرداخت و گفت: دعا یعنی خواستن که این خواستن با استفاده از ارتباط برقرار کردن با مولا برآورده می شود، تمام انسان ها محتاج و نیازمند، ارتباط با خداوند هستند؛ از این رو هرکه مقرب تر است خدا را بهتر می شناسد.
این استاد اخلاق حوزه خواهران مشهد گفت: ارتباط دو نوع می باشد، یکی خاص و دیگری عام، به تعبیری دیگر یکی نزدیک و دیگری دور می باشد، دعای خاص، دعایی است که در نیمه شب با «ذوالجلال و الاکرام» برقرار می شود و دعای عام، دعایی است که در هر روز انسان برای مداومت ارتباط با خداوند، آن را از پروردگار مسئلت می کند.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به فرمایش امام سجاد(ع) که می فرمایند: «إِلهی لَاتُؤَدِّبنیِ بِعُقُوبَتِک، خدایا مرا به عقاب خود ادب نفرما»، گفت: ادب و تأدیب برای کسی است که راهش را اشتباه رفته و می خواهد از آن راه برگردد.
وی اظهار کرد: درخت زمانی که می خواهد کج شود زیر شاخه اش تکیه گاهی قرار می دهد تا راست شود، اما گاهی از مسیرش خیلی منحرف می شود و تکیه گاه برای آن اثری ندارد، از این رو مجبورند قسمتی از شاخه اش را ببرند تا بدین وسیله درخت تأدیب شده، راست بایستد.
لاکی ابراز کرد: خداوند همیشه مراقب بنده اش است؛ چرا که دست او را می گیرد و از بیراهه نجات می دهد، عقوبت هایی را که خداوند قرار داده است برای آن است تا بنده اش را حفظ کند؛ خداوند «ارحم الراحمین» است، از این رو دوست ندارد آبرو بنده ای که جانشین او در زمین است، جلوی ملائکه ریخته شود.
وی تأکید کرد: اگر گناه می کنیم به علت دشمنی با خداوند نیست بلکه به علت بی توجهی و از سر نادانی می باشد، خداوند کسی را که ستم کرده، عقوبت می کند، از این رو اگر خداوند عقوبت کند، سخت عقوبت می کند همانگونه که اقوام گذشته را عقوبت کرد و نابود شدند.
وی با توجه به حدیث امام علی(ع) که می فرماید: «محال است خاری به پایم بخورد و بازتاب عملکرد خودم نباشد»، گفت: عقوبت خداوند به سبب لطفی است که نسبت به بندگان خود دارد.
لاکی افزود: برخی می گویند، مشکلات خانواده هایی که مقید به دستورات دین نیستند کمتر است و وضع بهتری نسبت به دین داران دارند، در حالی که این نگاه غلط است؛ خداوند آنها را رها کرده، کیفر اعمال خود را که عقوبت سهمگینی است در جهان آخرت می چشند.
این کارشناس مذهبی با اشاره به آیه «ادعُونی استَجِب لَکُم ، مرا بخوانید تا شما را استجابت کنم»، اظهار کرد: دعا ارتباط با پروردگار عالم است، از این رو دعایی مستجاب است که با تمام وجود صورت گیرد، لذا تا زمانی که تک تک سلول ها احساس به درگاه خداوند نکنند، دعا به اجابت نمی رسد./1309