۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۸
کد خبر: ۲۱۲۴۶۷
آیت الله نوری همدانی:

ولایت از مهم ترین اصول دین اسلام است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که ولایت از اصول مهم اسلام است، گفت: مرگ و زندگی به هم مرتبط است و کسی که در زندگی از امام و پیشوایش غافل باشد زندگی جاهلانه، بیهوده و دور از معنویتی خواهد داشت.
پشت صحنه ضبط برنامه ماه مبارک رمضان آيت الله نوري همداني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‏الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در دهمین برنامه از سلسله برنامه‏های چشمه معرفت که از شبکه اول سیما پخش شد، به ولایت و امامت به عنوان یکی از اصول مهم اسلام اشاره کرد و اظهارداشت: پیامبراکرم(ص) فرمودند: «من مات و لم یعرف امام زمانه، مات میته الجاهلیه» هر کس از دنیا برود و امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است.

حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به ارتباط مرگ و حیات، تصریح­کرد: کسی که در زندگی از امام زمانش غافل باشد و در جهت شناخت، اطاعت و پیروی از ایشان گام برندارد، زندگی جاهلانه، بیهوده و دور از معنویتی خواهد داشت که به طبع مردن او هم مرگ جاهلیت خواهد بود.

این مرجع تقلید با بیان روایتی از امام باقر(ع) خاطرنشان­کرد: حضرت فرمودند: «بنی الاسلام علی خمس، علی الصلوه والزکاه والصوم والحج والولایه» اسلام بر پنج اصل استوار است، نماز، انفاق در راه خدا، حج، روزه و ولایت اهل بیت(ع) که حضرت در ادامه فرمود: ولایت از بقیه مهم تر است که نقش محوری و رهبری مسلمانان به سمت هدایت را دارد.

حضرت آیت الله نوری همدانی معرفت و شناخت امام زمان(عج) را در رفتار، شخصیت افراد و در پذیرش اعمال مؤثر دانست و گفت: امام سجاد(ع) فرمودند: اگر کسی به اندازه عمر حضرت نوح بین رکن و مقام نماز بخواند و روزه بگیرد و به اندازه کوه ابوقیس (نام کوهی در مدینه) انفاق کند اما ولایت اهل بیت(ع) را نداشته باشد از او پذیرفته نیست و به حالش نفعی ندارد.

وی با اشاره  به روایات شیعه و سنی در کتاب الغدیر علامه امینی محبت و ولایت اهل بیت(ع) را بعد از محبت و ولایت خداوند برشمرد و تأکیدکرد: اگر کسی ولایت ائمه اطهار(ع) را نپذیرد، بوی بهشت را هم استشمام نخواهد کرد و  ولایت اهل بیت(ع) مراتبی دارد که مرتبه اول دوستی و محبت ایشان است.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه با توجه به آیه «قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی» بیان داشت: مودت و محبت اهل بیت(ع) یعنی معرفت و عمل کردن به دستورات ایشان، همانگونه که یاران وفاداری مانند قنبر، کمیل بن زیاد، میثم تمار، حجربن عدی و رشید حجری در راه محبت و اطاعت از حضرت علی(ع) تا آخرین نفس ایستادگی کردند و از جانشان گذشتند.

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که حارث همدانی (همدان، شهری در یمن) یکی از یاران خاص حضرت علی(ع) بوده است اضافه کرد: روزی حارث به حضرت عرض کرد: شما دشمنان زیادی دارید و به سبب حسادت و کینه­ای که دارند از شما بدگویی می­کنند و من در مقابل، دفاع میکنم که حضرت فرمودند: تو از دوستان ما هستی که بعد از مرگ در چند مرحله به یاری شما می­آییم، هنگام مردن، در صراط، هنگام سنجش اعمال و در تقسیم بهشت و جهنم که من بهشت را به دوستانم و جهنم را به دشمنانم می­دهم./908/پ202/ج

ارسال نظرات