درک ارزش ماه رمضان لازمه بهرهمندی از ظرفیتهای آن است
سعیده تارنگ، مدیر حوزه علمیه خواهران شهرکرد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، ماه مبارک رمضان را یک فرصت برای توانمندسازی انسان دانست و افزود: انسان با انجام صحیح مأموریتها و وظایف خود در این ماه، از نظر روحی و روانی آنقدر توانمند میشود که پس از ماه مبارک میتواند خود را در برابر وسوسههای شیطان و نفس اماره حفظ کند.
وی ادامه داد: اگر گاهی مشاهده میشود که ما قدر این فرصت را ندانسته و پس از ماه مبارک بلافاصله اندوختههای خود را از دست میدهیم، بدان جهت است که در حوزه توانمندسازی در این ماه بر روی خود خوب کار نکردهایم.
تارنگ اضافه کرد: در حقیقت اگر انسان در زندگی با برنامه جلو برود و همراه با دستوراتی که اسلام در این عرصه داده است، تلاش کند، پس از این ماه آن اندوختهای که برای خود از نظر عبادی و به همت توانمندسازی در برخورد با وسوسههای نفسانی و شیطانی بهدست آورده را حفظ خواهد کرد.
مدیر حوزه علمیه خواهران شهرکرد با اشاره به ویژگیهای ماه مبارک رمضان در زمینه تقویت خودسازی و دست یافتن به فضیلتهای اخلاقی، تصریح کرد: ماه مبارک رمضان بهعنوان یکی از فرصتهای گرانقدر در دین اسلام ارائه شده است که سه ظرفیت مهم در این ماه وجود دارد.
این مقام مسؤول یکی از فرصتهای ماه رمضان را جبرانسازی دانست و ادامه داد: ماه رمضان فرصتی است که انسان گذشته خود را جبران کند، کوتاهیهایی که در زندگی داشته و ظرفیتهایی را که در بندگی و ارتباط با خداوند متعال چه در حوزه رفتار و چه در حوزه معرفتی از دست داده است را بتواند جبران کند.
این مدرس حوزه و دانشگاه اظهار داشت: بحث توبه از دیگر موارد توصیه شده در این ماه است؛ چرا که توبه هم در حوزه رفتاری انسانها و هم در بخش از دست رفتن ظرفیتها میتواند در جهت جبران و رسیدن به تواناییهای بیشتر تأثیرگذار باشد.
وی ظرفیت دوم ماه رمضان را ظرفیت توانمندسازی عبادی دانست و ابراز داشت: این ماه مبارک فرصتی است که بر اساس روایات و خطبه معروفی که پیامبر(ص) در ابتدای این ماه بیان فرمودند، خواندن یک آیه قرآن در آن همچون ختم کامل قرآن کریم است و حتی خوابیدن و نفس کشیدن در آن تسبیح و عبادت بهشمار میرود.
این مدرس حوزه علمیه ادامه داد: این مسأله نشان میدهد که یک ظرفیت توانمندسازی قوی بهعنوان یک منبع در بحث بندگی خدا در این ماه در اختیار انسان قرار گرفته است که اگر درست استفاده شود، برای خود فرد یک منبع ذخیره است.
تارنگ خاطرنشان کرد: ظرفیت سوم در ماه رمضان آیندهسازی است، یعنی ما در قالب شب قدر میتوانیم بهدنبال تقدیرات سال آینده و حتی همه عمر باشیم، برای آینده برنامهریزی کنیم و آن را بسازیم، همانگونه که در قرآن کریم ذکر شده، شب قدر از هزار شب بهتر است یعنی استفاده از ماه رمضان میتواند هشتاد سال عمر انسان را تضمین کرده و زمینه را برای ساختن آینده مهیا کند.
مدیر حوزه علمیه خواهران شهرکرد افزود: خودسازی که خداوند در ماه مبارک رمضان در قالب امور عبادی مانند روزه، انس با قرآن و خواندن ادعیه قرار داده است، برنامه و ظرفیت جامعهای است که میتواند اخلاق را در زندگی تضمین کند.
وی در مورد راههای کسب فضیلتهای اخلاقی در ماه مبارک رمضان گفت: گام نخست برای بهرهمندی کامل از ظرفیتهای این ماه، درک و باور ارزش، حقیقت و قیمت آن است که از طریق مطالعه قابلیتها و ظرفیتهای این ماه مبارک بهدست میآید.
تارنگ، گام دوم در این عرصه را همراهی کردن با دستوراتی دانست که برای این ماه بیان شده است و ابراز داشت: روزه گرفتن، کنترل و مراقبت نگاه و دیگر اعضا و جوارح و توجه به دیگر توصیههایی که توسط بزرگان در این زمینه آمده است، دو فرصت استثنایی است تا انسان ضعفهای خود را بدون وجود موانعی چون وسوسههای شیطانی، شناسایی کرده و برای رفع آن ها از وجود خودش برنامهریزی انجام دهد.
مدرس حوزه و دانشگاه، گام سوم را مراقبت کردن در این ماه دانست و افزود: رمضان بهترین فرصت جهت تشخیص ضعف های انسان است و مراقبت کند تا این ضعفها تبدیل به یک ظرفیت برای رشد و افزایش توان شود و مانعی سر راه انسان نباشد./9457/ت302/ب2