۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۷
کد خبر: ۲۱۲۵۵۴
از سوی سخنران مسجد اعظم قم بیان شد؛

ادب و آداب دعا کردن از منظر روایات

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام مؤمنی طهارت و وضو گرفتن، روبه قبله دعا کردن، دو رکعت نماز خواندن و صدقه دادن را از آداب دعا کردن بیان کرد.
حجت‌الاسلام مؤمني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ حجت‌الاسلام سید حسین مؤمنی، استاد حوزه و دانشگاه همزمان با یازدهمین روز از ماه مبارک رمضان در مسجد اعظم قم به تبین ادب و آداب دعا پرداخت و گفت: دعا کردن ادب و آدابی دارد که باید مراعات شود.

 

حجت الاسلام مؤمنی به تشریح تفاوت بین ادب و آداب دعا پرداخت و اظهار کرد: حالات روحی انسان هنگام ذکر گفتن و دعا کردن را ادب دعا می‌گویند و افعال و اعمال انسان قبل و هنگام دعا کردن را آداب دعا می‌گویند.

 

استاد حوزه و دانشگاه طهارت و وضو گرفتن را اولین آداب دعا برشمرد و بیان داشت: دعا کردن با وضو سبب استجابت دعا می‌شود؛ در حدیثی از امام حسن مجتبی(ع) آمده است که ای فرزند آدم هنگام دعا کردن وضو بگیر و در مقابل خداوند بایستد و در این حالت هیچ چیزی بین تو و خداوند وجود نداد، تمام غم‌ها و مشکلات را با خداوند در میان بگذار و حاجتت از او درخواست کن.

 

سخنران مسجد اعظم روبه قبله دعا کردن را یکی دیگر از آداب دعا بشمرد و تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) در مکان خاصی در حالی که رو به کعبه بود و دست‌هایش روبه آسمان بلند بود، دعا می‌کرد.

 

وی دو رکعت نماز خواندن را قبل از دعا کردن را از آداب دعا دانست و ابراز داشت: در سخنی از امام صادق(ع) آمده است که هنگامی که دچار غم‌های دنیا می‌شوید، وضو بگرید و به مسجد بروید و دو رکعت نماز بخوانید و در این نماز خداوند را صدا کنید، زیرا خداوند می‌فرمایید: «اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ».

 

حجت الاسلام مؤمنی افزود: پیامبر اکرم(ص) نقل می‌کند که خداوند فرمود هر کس وضویش را از دست بدهد و وضو نگیرد بر من جفا کرده است؛ و کسی که وضو بگیرد و حداقل دو رکعت نماز نخواند بر من جفا کرده است؛ هر کس دو رکعت نماز بخواند و پس از آن دعا نکند بر من جفا کرده است؛ هر کس نماز بخواند و دعا کند؛ و از حوائج دنیا و آخرتش چیزی بخواهد و من اجابت نکنم، من به او جفا کرده‌ام و من خدای جفا کاری نیستم.

 

استاد حوزه و دانشگاه به اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) به یکی دیگر از آداب دعا اشاره کرد و گفت: قبل از دعا کردن دو رکعت نماز بخوانید؛ یا به نیازمندی کمک کنید، یا یک کار خیری را انجام دهید و یا ذکر خداوند را زیاد بگویید.

 

وی در پایان سخنانش اظهار کرد: شخصی از اولیای خدا قبل از دعا کردن یک روز تمام خدمت به فقیران و روستاییان می‌کرد و یا به مورچه‌ها چند دانه برنج می‌داد و بعد از آن مشغول دعا کردن می‌شد. /998/پ202/س

ارسال نظرات