با راهکارهای مختلفی میتوان معنویت ماه رمضان را حفظ کرد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد، حجتالاسلام سید محمد شریف حسینی کوهستانی که در جمع همکاران این اداره سخن می گفت، به موضوع اهمیت ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: ماه مبارک رمضان، ماه عبادت است، ماه دعا و نیایش و ماهی که در آن، شرایط از هر جهت برای رشد و معنویت و زدودن زنگار های قلب مناسب است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان یزد افزود: نکته قابل توجهی که اینجا وجود دارد این است که در دعاهای ماه مبارک رمضان مسائل فردی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی وجود دارد؛ یعنی در اوج عبادت، سخن از مشکلات مردم است، سخن از آزادی اسیران و ادای قرض مقروضان است.
وی با اشاره به دعای امام صادق(ع) در اول ماه مبارک رمضان گفت: آن حضرت در ماه عبادت خدا، از خدا می خواهد در راه خدا و زیر پرچم دین، مجاهدت کند تا به شهادت برسد، آن حضرت از خدا می خواهد با دست خودش دشمنان خدا و رسول را بکشد. اینها همه نشان می دهد عبادت فقط نماز و روزه نیست، نشان می دهد اسلام دین همه جانبه نگر و کامل است و ابعاد مختلف اندیشه و عمل را در برمی گیرد.
حجت الاسلام حسینی بیان داشت: در شرایط کنونی منطقه که صهیونیسم غاصب به غزه حمله کرده و در حال کشتن مردم مظلوم غزه است، تا می توانیم برای رفع این ظلم ها دعا کنیم و تا می توانیم از مردم مظلوم فلسطین حمایت کنیم و در این رابطه، حمایت ملت ایران در روز قدس دارای اهمیت بالایی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود به این سوال پاسخ داد که چه کنیم در بعد از ماه مبارک رمضان، حالات معنوی حاصل شده برایمان باقی بماند؟
وی اظهار داشت: ماه مهمانی خدا برای ما توفیقات زیادی دارد از جمله مقابله ما با خواسته های نفسانی و شهوانی، محاسبه نفس و تفکر در رفتارهایمان، تلاوت قرآن و روزه داری، همه اینها باعث ایجاد معنویتی بالا در ما میشود و حیف است که این معنویت را در بعد از ماه مبارک رمضان از دست بدهیم، با راهکارهای مختلفی می توان معنویت ماه رمضان را حفظ کرد، برای حفظ و نگهداری از معنویت، آنچه مهم است تداوم عوامل گفته شده است، یعنی در طول سال هم مراقبت نفس داشته باشیم، ارتباطمان با قرآن قطع نشود، مثلا روزی یک جزء قرآن بخوانیم. درباره امام راحل (ره) است که ایشان در طول سال روزی یک جزء قران می خواندند.
حجت الاسلام حسینی سومین عامل حفظ معنویت ماه مبارک رمضان این است که روزه را ترک نکنیم. در طول سال هم روزه بگیریم، به عنوان مثال روزه اول ماه و وسط ماه و آخر ماه را از دست ندهیم، یا ایام البیض هر ماه قمری ( روزهای 13 تا 14 ماه ) را روزه بگیریم.
همچنین دائم به یاد قیامت بودن خیلی موثر است و باعث میشود در انجام وظایف راغب تر باشیم، به فرموده قرآن، قیامت نزدیک است، نزدیک دیدن قیامت یعنی توجه به این نکته که انگار قیامت ما بعد از مردن ما است، من وقتی اینطور فکر کنم، متوجه می شوم فرصت زیادی ندارم و باید در انجام اعمال صالح بکوشم و معاصی را کنار بگذارم./993/د102/ب4