حفظ دستاوردهای ماه رمضان مهمترین وظیفه افراد پس از این ماه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین علی نظری منفرد، استاد حوزه علمیه قم در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته قم که با حضور گسترده مردم در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به روایات معصومان گفت: در روایات آمده «فرد روزه دار وقتی به پایان ماه مبارک میرسد همانند زمان متولد شدن از گناهان پاک میشود».
وی افزود: امام باقر(ع) میفرمایند «اگر فردی روزهای ماه رمضان را روزه بدار و قسمتی از شب را به عبادت بپردازد، چشم و زبانش از دیدن و گفتن سخن حرام پرهیز کند، آزار و اذیت او به دیگران نرسد از ماه رمضان که خارج میشود همانند نوزاد تازه متولد شده هیچ گناهی نخواهد داشت».
استاد اخلاق حوزه علمیه قم عید سعید فطر را جشن پاکی و بخشش گناهان دانست و اظهار داشت: در روایت آمده «خدا در شب پایانی رمضان به تعداد تمام ماه رمضان که افراد را بخشیده میبخشد»؛ رمضان شهر برکت، مغفرت، نزول قرآن و رحمت است و بدبخت فردی است که در این ماه بخشیده نشود.
وی ادامه داد: امام صادق(ع) میفرمایند «روز عید فطر که میرسد ندای از سوی خدا به وسیله ملائکه برای مردم ابلاغ میشود که برای گرفتن جوایز خود برخیزید، این جوایز فراتر از جوایز دنیایی است».
حجتالاسلام والمسلمین نظری منفرد با بیان اینکه برائت و آزادی از آتش به معنای بخشش گذشته فرد است، بیان داشت: نباید دستاورد ماه رمضان را به راحتی از دست داد؛ فرد در ماه رمضان عافیت روح پیدا میکند که به سبب گناه دوباره گرفتار بیماری میشود.
وی تصریح کرد: مهمترین وظیفه ما پس از ماه رمضان حفظ و نگهداری دستاوردهای این ماه است، نگاهداری و مراقبت از چیزی که به وسیله روزه به دست آوردهایم؛ نمیشود فرد دلش شکسته و اشکش جاری شده باشد ولی مورد عنایت خدا قرار نگرفته باشد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه باید دستاورد ماه رمضان را حفظ کرد، گفت: اگر با خدا تعهد کردهایم که بنده او باشیم و به صورت جد به دنبال انجام امر او باشیمباید این روحیه را در خود حفظ کنیم.
وی یادآور شد: تقوا همان حفظ زبان، قلب و روح از گرفتار نشدن به گناه است، فرد باید سعی کند تا خود را تا ماه رمضان آینده از گناه حفظ کرده و هر سال یک قدم در بندگی خدا جلوتر رود؛ امیرمؤمنان(ع) میفرمایند «هر فردی دو روزاش مساوی باشد ضرر کرده است و فردی که روز بعدش بدتر از روز قبلش باشد مغضوب است».
حجتالاسلام والمسلمین نظری منفرد دستاورد روزه را تقوا دانست و خاطرنشان کرد: همانگونه که فرد میتواند در ماه رمضان ساعتها از خوردن و آشامیدن پرهیز کند میتواند زبان، چشم و قلب خود را از گناه حفظ کند.
وی تأکید کرد: همچنین فرد میتواند حجاب که از ضروریات دین است را حفظ کند، برخی تصور میکنند که خوب است فرد حجاب داشته باشد و آن را از ضروریات نمیدانند، در حالی که ترک حجاب از گناهان بوده و خدا نیز در قرآن نسبت به این مسأله تأکید فراوان کرده است./993/202/ع