گزارشی از برنامههای ماه رمضان حرم مطهر رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از روابط عمومی آستان قدس رضوی، معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی حجت الاسلام سید جلال حسینی، عنوان کرد: همزمان با ماه مبارک رمضان30 نشست تخصصی«نهج البلاغه و زندگی» در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شد و حکمتهای نهج البلاغه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
برگزاری30 نشست تخصصی«نهج البلاغه و زندگی»
وی اظهار داشت: این جلسات با هدف گسترش شناخت و تحقیق در حوزه نهجالبلاغه در جامعه بهویژه برای نسل جوان برگزار شد چرا که بالاترین علوم الهی، مباحث اخلاقی، فلسفی، اعتقادی و فکری در نهجالبلاغه بیان شده است.
دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی یادآور شد: مراسم اختتامیه سلسله جلسات نهج البلاغه و زندگی 12 مرداد جاری ساعت 8 صبح در رواق مبارکه دارالهدایه حرم مطهر رضوی برگزارشد.
30 مسابقه فرهنگی ویژه زائران عربزبان
حجتالاسلام علی باقری، مدیر امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان، بیش از 30 مسابقه فرهنگی ویژه زائران عربزبان در حرم مطهر رضوی از سوی مدیریت امور زائران غیر ایرانی برگزار شد، اظهار داشت:حرم مطهر رضوی سالانه میزبان هزاران زائر غیر ایرانی از اقصی نقاط دنیاست که برگزاری جشنهای اسلامی، پرداختن به مراسم سوگواری در مناسبتها ومسابقات از جمله خدماتی است که برای این گروه از زائران به ویژه در ماه مبارک رمضان انجام شد.
وی، مسابقات فرهنگی را از فراگیرترین برنامههای فرهنگی در حرم مطهر رضوی دانست و بیان کرد: استفاده از منابع دست اول دینی، توجه به انگیزش شناخت دینی در کنار آموزش و مواجهه با خرافات و شبهات از رویکردهای مهم برگزاری این بخش از فعالیت فرهنگی بوده است.
حجتالاسلام باقری ابراز داشت: عنوان کلی مسابقات ویژه عربزبانان«بهرمندی از هدایت قرآن و عترت» بود، که این مجموعه 31 مسابقه فرهنگی در ماه مبارک رمضان برای این گروه از زائران حرم مطهر رضوی را شامل شد.
وی عنوان کرد: ارتقای فرهنگ اهلبیت(ع)، تبلیغ در زمینهی روش و منش حضرت محمد(ص) و ائمهاطهار (ع)، اشاعهی والاترین امور اخلاقی، افزایش شور و شوق برای خواندن مطالب دینی و برطرف شدن شبهات دینی از جمله اهداف برگزاری مسابقات فرهنگی حرم مطهر رضوی در این ایام به شمار میآمد.
حجتالاسلام باقری ادامه داد: در ماه مبارک رمضان تلاش شد تا در درون این مسابقات با بیان بسیاری از شبهات و خرافات، دلیل عقلانی و قابل قبولی برای از بین بردن آن در جوامع اسلامی آورده شود. بدین صورت مخاطب با خواندن آنها آگاهی لازم را کسب کرده و از خطر گمراهی و انحراف به دور میماند.
وی به تعداد شرکتکنندگان اشاره و بیان کرد:روزانه به صورت میانگین 500 نفر در این بخش از فعالیت فرهنگی شرکت کردند که این میزان در مناسبتهای مختلف به 1000 نفر نیز افزایش پیدا کرد.
حجتالاسلام باقری با توجه به تأثیر این مسابقات بر روی مخاطب ادامه داد: این مسابقات فرهنگی موجب افزایش رغبت و میل تمامی انسانها به کشف و آگاهی از مطالب مختلف دینی و آشنایی هرچه بیشتر مخاطب با سیرهی ائمه اطهار(ع) میشود که با ارزیابیهای انجامشده با بازخورد و واکنشهای مثبتی از مخاطبان روبرو شدیم و تمامی مخاطبان در مورد تأثیرگذاری آن بر سطح علمی مخاطب و افزایش آن دارای اشتراک نظر بودند.
وی گفت: موضوعاتی همانند: امام حسن مجتبی(ع)، شبهای قدر، امور اخلاقی مرتبط به انسان با توجه به تفاسیر قرآنی، بررسی آیات قرآنی از جمله موضوعات مطرحشده در این مسابقات در ماه مبارک رمضان برای مخاطب بود.
حجتالاسلام باقری افزود: سؤالات این مسابقه از متنهای موجود در برگههای آن به صورت چندگزینهای طرح شد و تمامی شرکتکنندگان با خواندن متن موجود در این برگهها توانستند به سوالات نهایی آن پاسخ صحیح دهند.
وی به چگونگی شرکت در مسابقات فرهنگی اشاره و بیان کرد: برگههای این مسابقات در صحن غدیر قبل از نماز مغرب و عشاء و هر روزه در رواق دارالرحمه حرم مطهر رضوی پخش شد و تمامی علاقمندان با مراجعه به این بخش توانستند در این فعالیت فرهنگی شرکت کنند.
مدیر امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی گفت: در ماه مبارک رمضان؛ بیش از 370 نفر در مسابقات فرهنگی ویژه عربزبانان برگزیده شدند و به آنان جوایزی اهداء شد.
780 جلسه سخنرانی و قرائت زیارت امین الله
حجت الاسلام سید جلال حسینی معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی گفت: در ایام ماه مهمانی خدا 540 جلسه سخنرانی و 240 جلسه قرائت زیارت امین الله، در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات تبیین معارف در ایام ماه مبارک رمضان اظهار داشت: جلسات سخنرانی و بیان احکام ویژه خواهران و برادران با موضوعاتی همچون اخلاق درقرآن، تفسیرقرآن کریم، بیان سیره در نهج البلاغه، درسهایی از قرآن، پیام آسمانی، بیان سیره، شرح ادعیه، شرح دعای ابوحمزه ثمالی و افتتاح، آداب زیارت وسبک زندگی از جمله مباحثی بود،که در شب و روزهای نورانی ماه مبارک رمضان، به آن پرداخته شد.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به زمان برگزاری این سخنرانیها گفت: زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج(ع) در ایام این ماه آسمانی، بعد از نماز صبح، قبل و بعد از نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء از ویژه برنامههای سخنرانی بهره مند شدند.
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی، حجج اسلام کازرونی، حسینی اراکی، محسن قرائتی، سید مهدی میر باقری، ماندگاری، طبابائی و فرزانه را از جمله سخنرانان این جلسات ذکر کرد که در این ایام آسمانی به ایراد سخن پرداختند.
وی همچنین با بیان این که صحنها و رواقهای حرم مطهر رضوی در این ایام پذیرای خیل عظیمی از زائران و ارادتمندان به محضر این امام رئوف (ع)بود، افزود: مراسم سخنرانی دررواقهای امام خمینی(ره)، دارالحجه و دارالحکمه، صحنهای جامع رضوی، رضوان و هدایت و مسجد گوهر شاد و شبستانهای حرم مطهر رضوی برگزار شد.
معاون تبلیغات و ارتباطات آستان قدس رضوی افزود: زیارت امین الله در ماه مبارک رمضان بعد از نماز صبح و ظهر همه روزه در رواقها و شبستانهای حرم مطهر رضوی قرائت شد.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به این که ماه مبارک رمضان، فرصت مغتنمی بودکه با زمزمههای عارفانه و مناجات خوانی، عاشقان و مهمانان این ماه با گام نهادن در نردبان کمال و فضیلت پله پله به معبود خویش نزدیکتر شوند، ابراز داشت: برنامه نجوای عارفانه در قالب قرائت ادعیه و مناجاتخوانی که از مهمترین آن ها قرائت مناجات سحر بود، در این ایام اجرا شد.
وی گفت: این مراسم با شکوه در رواق بزرگ امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی با حضور مداحانی از جمله محمود کریمی، احمد واعظی، سید مهدی میرداماد و حیدرزاده همراه با قرائت دعای مجیر در روزهای 14،13و 15 ماه مبارک رمضان بر پا شد.
حجتالاسلام حسینی در پایان تصریح کرد: معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی همه تلاش خود را به کار گرفت تا زمینه بهره مندی هرچه بیشتر زائران و مجاوران از این خوان پربرکت را فراهم کند و تعمیق معارف و بینش دینی زائران به مباحث و مسائل قرآنی از مهم ترین رویکردهای اجرای برنامههای فرهنگی در این ماه عزیز بوده است.
540 فعالیت قرآنی
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه از 540 فعالیت قرآنی ویژه ایام ضیافت الله در حرم مطهر رضوی خبرداد.
حجت الاسلام سید جلال حسینی، با بیان این مطلب اظهار داشت: 30 جلسه تفسیر قرآن مجید، 120 جلسه تفسیری در قالب آموزش روخوانی قرآن، 360 جلسه ترتیل قرآن مجید و 30 محفل انس با قرآن از جمله فعالیتهای قرآنی بود که در این ایام در حرم مطهر رضوی انجام شد.
وی عنوان کرد: جلسات تفسیر قرآن مجید با حضور استاد محسن قرائتی در شبهای ماه مبارک رمضان، نیز مانند هر سال، حس و حال و معنویت خاصی در حرم مطهر رضوی ایجاد کرد.
حجتالاسلام حسینی برگزاری روزانه 4 جلسه تفسیری در قالب آموزش روخوانی، ترتیل، تدبر در قرآن و تفسیر را از دیگر برنامههای صورت گرفته در ماه مبارک رمضان دانست و گفت: در ایام ماه مهمانی خدا، 120جلسه تفسیر قرآن مجید، با حضور اساتید و قاریان برجسته در حرم مطهر رضوی در ساعتهای قبل و بعد از نماز ظهر و عصر و یک ساعت قبل از افطار برگزار شد.
دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی با اشاره به قرائت ترتیل خوانی قرآن مجید در حرم مطهر رضوی که یکی از برنامههای شاخص ماه مبارک رمضان بود افزود: برگزاری 360 جلسه ترتیل قرآن کریم و حضورمستقیم نیم میلیونی زائران و مجاوران در ایام ماه نزول قرآن، این محافل را هر چه با شکوهتر کرده بود.
حجت الاسلام حسینی گفت: امسال در ماه مبارک رمضان 30 محفل انس با قرآن به صورت ویژه برگزار شد که در این محافل قرآنی زائران و مجاوران، ضمن بهرهگیری از قاریان و حفاظ ایرانی، از حضور قاریان بین المللی نیز در این محافل بهرهمند شدند.
وی با اشاره به برپایی محافل انس با قرآن با حضور قاریان برجسته جهان اسلام در حرم مطهر رضوی عنوان کرد: قاری سوری، استاد رضوان، استاد حسنین و محمود شحات انور در کنار 170 قاری دیگر از جمله قاریانی بودند که در این ایام در محافل انس با قرآن حضور داشتند.
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی در خصوص زمان و مکان برگزاری این محافل ابراز داشت: محافل انس با قرآن قبل از اقامه نماز مغرب و عشاء در دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی برگزار شد.
وی افزود: بانوان زائر نیز همه روزه ساعت 10:30 صبح از محافل انس با قرآن که به صورت ویژه در دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی برگزار شد، بهرهمند شدند.
ارائه بیش از 58 هزار خدمات درمانی در دارالشفاء
موسسه درمانی آستان قدس رضوی در تیر ماه سال جاری بیش از 58 هزار خدمات درمانی و دارویی به زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی ارائه کرده است.
مهدی هاشمینژاد مدیر عامل موسسه درمانی آستان قدس رضوی اظهار داشت: در این ماه 16 هزار و و 813 نفر در بخش پزشک عمومی، 14 هزار، 906 نفر در بخش تزریقات، 6 هزار و 925 نفر در بخش پزشک متخصص، 12هزار و 300 در بخش اورژانس و 8 هزار و 38 نفر در سایر بخشها خدمات درمانی به زائران و مجاوران ارائه شد.
وی به خدمات دندانپزشکی در هشت بخش اشاره کرد و اظهار داشت: دریک ماه گذشته 6 هزار و 409 نفر به مرکز دندانپزشکی این موسسه برای درمان پروتز، ترمیمی، جراحی، جرم گیری، معالجه ریشه، کشیدن دندان، معاینه و رادیوگرافی مراجعه و از خدمات آن بهرهمند شدهاند.
موسسه درمانی آستان قدس رضوی که از موقوفات حضرت رضا(ع) و وابسته به آستان مطهر امام رضا(ع) بوده که در راستای خدمت به زائران و مجاوران فعالیت میکند./9312/پ203/ب4