چند خبرکوتاه از سازمان اوقاف و امور خیریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف وامورخیریه، لاله افتخاری، عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت وقف در جامعه، گفت: یکی از مهم ترین تمهیدات دین اسلام در راستای دور اندیشی و تامین آینده مسلمین و فرزندان ایشان، پایه ریزی سنت حسنه وقف است.
افتخاری: وقف مهم ترین تمهید دین اسلام برای آینده مسلمین است
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه از طرفی یکی از سنتهای نیکو، حسنه و با قدمت طولانی ادیان و مذاهب مختلف که مورد توجه و علاقه عموم مردم و اندیشمندان صالح و پیامبران الهی بوده و اسلام نیز بر آن تأکید ورزید و از سوی ائمه اطهار(ع) سفارشات فراوان یافت به گونهای که مشروعیت آن بر کسی پوشیده نیست، وقف است، ادامه داد: لازم است مباحث مربوط به وقف که به عنوان یکی از احکام مترقی اسلام است مورد کنکاش قرار گیرد.
این نماینده مردم تهران در مجلس نهم، با اشاره به اینکه اولین وقف مشارکتی که از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در شهر ری با نیت ساخت بیمارستان تخصصی سرطان در حال انجام است، یک اقدام ارزشمند است، تصریح کرد: توزیع اوراق وقف باعث شده تا افرادی که از نظر مالی توان بالایی ندارند و مشتاق به انجام عمل نیک وقف هستند موفق به برآوردن نیت خود شوند.
وی با تاکید بر اینکه جامعه اسلامی ایران هرچه دارد بر مبنای قرآن کریم است، افزود: برگزاری مسابقات قرآن کریم که موجب گرد هم آمدن مسلمانان از کشورهای مختلف دنیا می شود باید طوری مدیریت شود تا استعدادها و ظرفیت های دیگر که وابسته به قرآن کریم است، بارز شود
سخنگوی سازمان اوقاف: خدمت جهادی به مردم باید سرلوحه برنامه ها باشد
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: مدیران اجرایی باید خدمت به مردم را سرلوحه برنامه ها و عملکردخود قرار دهند تا زمینه ساز عبور کشور از مشکلات باشیم.
حسن ربیعی مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اوقاف اظهار داشت: سال جاری که به عنوان «سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی نامگذاری شد.ه بی تردید انتخاب این عنوان قبل از اینکه بخواهد یک وظیفه اجرایی مشخصی روی دوش دولت و دستگاهها بگذارد، یک پدیده فرهنگی و اجتماعی است.
وی افزود: جنس این کار بیش از آن که دولتی باشد، اجتماعی است و به همین دلیل باید همه نسبت به آن احساس وظیفه مضاعف کنند.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با یادآوری انتخاب نام سال جدید در حرم مطهر رضوی متذکر شد: اقتصاد و فرهنگ و علم سه عنصر جدی اقتدار ملی است و رهبرمعظم انقلاب نیز اهتمام جدی درباره دو عنصر دیگر اقتدار ملی یعنی اقتصاد و فرهنگ را ضروری برشمردند و با تمرکز بر اولین بخش از سخنانشان بر مسئله اقتصاد افزودند: باید اقتصاد ایران را به گونهای قوی کنیم که هیچ تکانی در جهان و هیچ کس در هیچ جای دنیا چه امریکا و چه غیر امریکا نتواند با یک تصمیم گیری و یک نشست و برخاست، بر اقتصاد کشور و معیشت مردم مااثر بگذارد که این همان اقتصاد مقاومتی است.
ربیعی گفت: پیش زمینه مدیریت جهادی رعایت اصول اقتصاد مقاومتی است که در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری معظم انقلاب به دستگاه ها ابلاغ شده است و می بایست به تفکیک و دقت فراوان مورد توجه قرار گیرد.
مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه خاطر نشان کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، اقتصاد یک موضوع دولتی نیست بلکه «مردم بنیاد» است و مسئولین موظفند با آماده سازی شرایط و هدایت و کمک، راه را برای حضور مردم و سرمایه های مردمی آماده نمایند.
وی تصریح کرد: این وظیفه مسئولین و مدیران اجرایی است که تکاپوی مداوم و تلاش جدی با هدف مقدس خدمت به مردم شریف ایران را سرلوحه خویش قرار دهند تا زمینه ساز عبور کشور از مشکلات باشیم.
به گفته ربیعی، سازمان اوقاف و امور خیریه نیز با مد نظر قرار دادن شعار سال به منظور تحقق منویات و رهنمود های رهبر معظم انقلاب اسلامی در سازمان اوقاف و ارتقاء سطح بهرهوری موقوفات و بقاع متبرکه، با انتخاب شعار محوری و راهبردی «تحول اقتصادی موقوفات و ترویج فرهنگ قرآن، اهل بیت(ع) و وقف با عزم ملی و مدیریت جهادی» تلاش می کند تا در گستره فعالیتها و اقدامات خود آن را نهادینه کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود متذکر شد: با ایجاد روحیه جهادی در سطح جامعه و تکیه بر سیاست های اقتصاد مقاومتی، می بایست مردم وجامعه را به سمت کسب موفقیت های بیشتر سوق دهیم چرا که همه ما اجزای یک نظام هستیم و برای موفقیت باید با داشتن نگاه سیستمی، منافع نظام را بر منافع دیگر ترجیح دهیم.
ربیعی در پایان روحیه جهادی را کلید حل مشکلات کشور دانست و خاطرنشان کرد: اگر مدیریت جهادی فراگیر شود و همه بخش ها و گروهها در کنار هم به سمت یک آرمان و هدف مشترک حرکت کنند در آینده ای نزدیک شاهد تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهیم بود.
دانش آموزان نیازمند زیر چتر حمایت طرح مهر قرار می گیرند
مدیر کل موسسات خیریه و امور اجتماعی سازمان اوقاف گفت: طرح ملی مهر تحصیلی به طور همزمان شهریور ماه سال جاری و به منظور حمایت از دانش آموزان نیازمند و اجرای نیات واقفان خیر اندیش در سراسر کشور برگزار می شود.
حمید عسگری سوادجانی، مدیر کل موسسات خیریه و امور اجتماعی سازمان اوقاف با اشاره به اجرای طرح مهر تحصیلی گفت: در راستای رسالت های خطیر سازمان اوقاف و امور خیریه مبنی بر نظارت و صیانت از نحوه اجرای صحیح و امینانه نیات واقفین خیر اندیش، این اداره کل در قدم نخست، اقدام به جمع آوری دقیق اطلاعات و آمار موقوفات مرتبط با کمک به دانش آموزان بی بضاعت پرداخته و پس از احصاء کامل اطلاعات و استخراج ارقام ریالی موقوفات مرتبط، اقدام به تهیه و ابلاغ طرحی به نام مهر تحصیلی کرده است.
وی هدف از ابلاغ این طرح را اجرای رویه ای واحد در اجرای نیات مرتبط با کمک به دانش آموزان نیازمند بیان کرد و افزود: اجرای این طرح باعث اجرای رویه ای واحد در عمل به نیات مرتبط با کمک به دانش آموزان نیازمند شده و از اعمال سلیقه های شخصی جلوگیری می نماید.
عسگری اضافه کرد: اجرای این طرح علاوه بر انسجام بخشی و هدایت امینانه نیات، گزارش گیری و اطلاع رسانی دقیق از اجرای آن را از جامعیت و شفافیت لازمی، برخوردار خواهد کرد.
مدیر کل موسسات خیریه و امور اجتماعی با بیان اینکه طرح مهر تحصیلی در شهریور ماه سال جاری به طور همزمان در کل کشور برگزار می شود، تصریح کرد: در این طرح موضوعاتی از قبیل؛ خرید لباس و لوازم التحریر دانش آموزان بی بضاعت، هزینه تحصیلی اطفال بی بضاعت، هزینه تحصیل و امرار معاش محصلین، در دستور کار قرار دارد.
عسگری با بیان اینکه در این طرح اولویت هایی در نظر گرفته شده است، افزود: دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی، مناطق محروم و روستایی، ایتام، دانش آموزان مستمند شرکت کننده در برنامه های قرآنی در اولویت دریافت این تسهیلات و خدمات هستند.
مدیر کل موسسات خیریه و امور اجتماعی گفت: انتخاب و معرفی افراد واجد شرایط صرفا از طریق ادارات و دفاتر نمایندگی اوقاف وامور خیریه سراسر کشور و براساس تحقیقات محلی، معرفی هیئت های امناء بقاع متبرکه و تأیید رؤسای ادارات اجرایی، معرفی ائمه جمعه و جماعات و مبلغین اعزامی در مناطق محروم، معرفی مدیران آموزش و پرورش و مدیران مدارس و معرفی مدیران کمیته امداد و سازمان بهزیستی انجام می شود.
وی با بیان اینکه در این طرح باید برنامه ای به صورت متمرکز و با برگزاری همایشی عمومی و با دعوت از مسئولین و خیرین در سطح استان ها برگزار شود، خاطرنشان کرد: در راستای اجرای این طرح لازم است در مراکز استان ها و شهرستان هایی که هزینه اجرای طرح را دارند، در یک برنامه و همایش با عنوان مهر تحصیلی و با دعوت از مسئولین استانی و شهرستانی و همچنین خیرین و واقفین استان و شهرستان، ضمن تبیین زوایای اجرای طرح، به ترویج فرهنگ وقف جهت نشر علم و دانش اندوزی و کمک به تحصیل دانش آموزان نیازمند اقدام شود.
ثبت نام در طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم از مرز هفتصد هزار نفر گذشت
مسئول طرح تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف گفت: ثبت نام در طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف طی سه سال از مرز هفتصد هزار نفر گذشت.
حجت الاسلام سید محمد کاظم موسوی متقی، دبیر طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف با بیان اینکه مرحلهی سوم طرح ملی «تربیت حافظان قرآن کریم» از ابتدای سال 93 آغاز شده، اظهار داشت: با ابلاغ سهیمه 317 هزار نفری حافظ به استانها در بهمن ماه سال قبل، برنامهریزی لازم درخصوص ثبتنام علاقه مندان به حفظ قرآن از فروردین ماه آغاز گردید که با گذشت چهار ماه از سال و همزمان با عید سعید فطر، دو استان خراسان شمالی و سمنان با تکمیل سهیمه مصوب خود، به عنوان اولین استانها در تکمیل سهیمه ابلاغی به شمار می روند.
دبیر طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف با اشاره به اینکه تاکنون قریب 50 شهرستان از 300 شهرستان کشور سهیمه مصوب سال را تکمیل کردهاند، افزود: تاکنون بیش از 50% کل سهیمه سال، معادل 159 هزار نفر در این طرح ثبتنام کردهاند که این آمار همراه با آمار ثبتنام مراحل اول و دوم به عدد 701 هزار نفر رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: امید است همکاران ارجمند و مربیان محترم این طرح ملی، با توکل بر خداوند متعال نسبت به ادامه ثبتنامها و نیز برگزاری کلاسهای حفظ قرآن که اصل و اساس برنامه است، اهتمام ویژه ای به خرج دهند.
بشیری: ساخت بیمارستان تخصصی سرطان نشان دهنده توجه اوقاف به نیازهای روز جامعه است
نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی گفت: ساخت بیمارستان تخصصی سرطان در شهر ری که اولین طرح وقف مشارکتی است، نشان دهنده توجه سازمان اوقاف و امورخیریه کشور به نیازهای روز جامعه است.
فرهاد بشیری، نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت وقف در جامعه، گفت: وقف دارای حیطه گسترده ای از فعالیت ها و اقدام هاست، تا جایی که اگر به درستی هدایت شود، به بسیاری از نیازها پاسخ می دهد.
وی با اشاره به اینکه وقف در بعد عمومی و در جهت پرکردن خلأهای اجتماعی مانند کارهای عمومی، همیاری، حل مشکلات و برطرف کردن نابسامانی های جامعه کاربرد دارد، افزود: این سنت در طول تاریخ در پیشبرد امور عامالمنفعه، بهبود سطح زندگی مسلمانان و به ویژه در گسترش علم و فرهنگ و آموزش علوم و معارف اسلامی نقش بسیار مهمی داشته است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح وقف مشارکتی از جمله مصوبه های مجلس است که سازمان اوقاف و امور خیریه کشور متولی اجرای آن است، اظهار کرد: در گام اول اجرای این طرح ساخت بیمارستان تخصصی سرطان در شهر ری در نظر گرفته شده است که نشان دهنده توجه به نیازهای روز جامعه است.
بشیری ادامه داد: در سال های اخیر طرح هایی توسط سازمان اوقاف و امورخیریه کشور در امامزادگان سراسر کشور اجرا می شود که دستاوردهای آن محسوس است این موضوع باعث تبدیل شدن امامزادگان به قطب های فرهنگی طبق فرمایش مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است.
نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه عمل به نیت واقفان یکی از مواردی است که می تواند در ترویج فرهنگ وقف تاثیرگذار باشد، خاطرنشان کرد: عملکرد سازمان اوقاف و امورخیریه کشور در این زمینه خوب است اما باید توجه داشت که تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیاد است لذا باید دربرخی زمینه ها باید بازنگری صورت گیرد./966/د101/س