۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۲
کد خبر: ۲۱۶۱۶۷
در نخستین دوره متمرکز آموزشی مهدویت ویژه طلاب مطرح شد؛

اعتقاد به رجعت از نشانه‌های مسلم شیعیان است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم با بیان این‌که یکی از حوادث مهم هنگام ظهور، موضوع رجعت و بازگشت نیکان و بدان به دنیاست، رجعت را یکی از عقاید مسلم شیعه دانست و گفت: پشتوانه این اعتقاد، ده‌ها آیه قرآن و روایت از پیامبر(ص) و امامان(ع) است.
رجعت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمد تقی امیدیان، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم امروز سه‌شنبه بیست و یکم مرداد ماه در نخستین دوره متمرکز آموزشی مهدویت ویژه طلاب سراسر کشور که به‌همت دفتر قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه­های علمیه و با همکاری بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در دانشکده شهید مفتح همدان درحال برگزاری است، مسأله «رجعت» در اعتقاد شیعه را مورد بحث و بررسی قرارداد.

 

 

وی با بیان این‌که یکی از حوادث مهم هنگام ظهور، موضوع رجعت و بازگشت نیکان و بدان به دنیاست، رجعت را یکی از عقاید مسلم شیعه دانست و افزود: پشتوانه این اعتقاد، ده‌ها آیه قرآن و روایت از پیامبر(ص) و امامان(ع) است.

 

 

حجت‌الاسلام امیدیان با اشاره به این‌که رجعت در لغت به معنای بازگشت است، گفت: رجعت در فرهنگ دینی، عبارت است از بازگشت حجت‌های الهی و امامان معصوم و گروهی از مؤمنان خالص و کفار و منافقان به عالم دنیا؛ بدان معنا که ایشان به امر خدا بار دیگر زنده می‌شوند و به دنیا برمی‌گردند و این، دورنمایی از رستاخیز است که پیش از قیامت در همین عالم اتفاق می‌افتد.

 

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که امام باقر(ع) در ضمن روایتی که درباره رجعت آمده، فرموده است «مؤمنان برمی‌گردند تا عزیز شوند و چشمان آنها روشن گردد و تبهکاران برمی‌گردند تا خداوند آنها را خوار کند»، اظهار داشت: درست است که جایگاه اصلی برای پاداش و کیفر انسان‌ها عالم آخرت است اما خداوند اراده فرموده است که بخشی از اجر و کیفر آن‌ها را در همین دنیا عملی کند.

 

 

حجت‌الاسلام امیدیان برخورداری مؤمنان از سعادت یاری حضرت ولی‌عصر(عج) را هدف دیگر رجعت که در ضمن دعاها و بیانات برخی از علما مطرح شده دانست و ابراز داشت: سید رضی(م436ق) از عالمان بزرگ شیعه می‌نویسد همانا خداوند هنگام ظهور حضرت مهدی(عج) گروهی از شیعیان آن حضرت را که قبلا از دنیا رفته‌اند، برمی‌گرداند تا به ثواب یاری آن حضرت نائل شوند.

 

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم جریان بازگشت و رجعت حضرت عزیر(ع) از پیامبران بنی اسراییل در آیه 259 سوره بقره و هفتاد نفر از برگزیدگان قوم موسی(ع) که همراه آن حضرت به کوه طور رفتند در آیه را از نمونه‌های رجعت در آیات قرآن مطرح کرد.

 

 

حجت‌الاسلام امیدیان در تبیین ویژگی‌های رجعت، با بیان این‌که رجعت از روزهای بزرگ و مهم عالم است که از آن در قرآن به ایام الله یاد شده است، گفت: اعتقاد به رجعت از نشانه‌های مهم شیعیان است.

 

 

حجت‌الاسلام امیدیان با اشاره به این‌که کفار و منافقان هرگز به میل و اراده خود به دنیا باز نمی‌گردند بلکه از روی اجبار به رجعت تن می‌دهند، اما رجعت مؤمنان اختیاری است، ابراز داشت: امام صادق(ع) می‌فرمایند هنگامی که «حضرت مهدی(عج) قیام کند، مأموران الهی به سراغ مؤمنان خفته در قبرها می‌روند و به آن‌ها اعلام می‌کنند که ای بنده خدا مولایت ظهور کرده است، اگر می‌خواهی به او بپیوندی، می‌توانی و اگر می‌خواهی در نعمت‌های الهی{برزخ} بمانی، بمان»./956/پ202/ب4

ارسال نظرات