بیان فلسفه حجاب به فرهنگ سازی حجاب در جامعه کمک میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، فاطمه طالب پور، استاد حوزه علمیه حضرت زینب تهران، امروز در سلسله نشست های حلقه های معرفت حرم مطهر رضوی که در رواق دارالاجابه برگزار شد، گفت: رعایت حجاب به نفع انسان و به منظور استحکام خانواده و جامعه است.
وی گفت: تفاوت جنسیت مرد و زن به سبب مسؤولیتی است که خداوند بر عهده هر کدام قرار داده است، اما بدیهی است که هردو از نظر شخصیت یگانه آفریده شده و تفاوتی در آن ها وجود ندارد.
طالب پور گفت: محیط خانه، محل و جایگاه بروز جنسیت افراد است، اما محیط خارج از منزل و جامعه، محل بروز جنسیت نبوده، بلکه جایگاه بروز شخصیت افراد است. از این رو انسان باید مراقب برخورد خود با نامحرمان باشد.
این پژوهشگر قرآنی به فلسفه حجاب اشاره کرد و گفت: خداوند در قرآن می فرماید:«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنى أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ ...، ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: «جلبابها [ روسری های بلند ] خود را بر خویش فروافکنند ، این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است .»، تفسیر واژه «فَلا یُؤْذَیْنَ» این است که حجاب به نفع انسان و به منظور استحکام زندگی است.
این استاد حوزه علمیه تهران ابراز کرد: متأسفانه برخورد ما با بدحجاب ها شیوه تهدید و اجبار بوده است، اگر بد حجاب را مورد سرزنش قرار دهیم و شخصیت او را تضعیف کنیم اثری ندارد. در صورتیکه اگر فلسفه حجاب مطرح شود، و دلسوزانه با این مسأله برخورد شود، به طور مسلم اثر گذاری بهتری دارد.
زیارت امام رضا(ع) و بخشش گناهان
این استاد فلسفه حوزه علمیه خواهران گفت: خداوند متعال در آیه «اِنَّا اَعطیناکَ الکَوثَر»، به پیامبر بشارت می دهد که نسل نبی اکرم(ص) و ائمه معصومان(ع) را با برکت قرار داده است. از این رو است که در طول تاریخ می خوانیم، دشمن درصدد از بین بردن نسل سادات بوده است.
وی ابراز کرد: زمانی که انسان به زیارت امام رضا(ع) نائل می شود، دو لطف نصیب او می شود، ابتدا اینکه گناهان او بخشیده می شود، سپس اینکه حزن و اندوه از او برداشته می شود.
این استاد حوزه علمیه تهران اظهار کرد: زیارت ائمه معصومان(ع)، جنبه ملکی و ملکوتی دارد، جنبه ملکی زیارت ائمه اطهار(ع) زمانی صادق است که انسان از نزدیک به زیارت آنان نائل شود، اما زمانی به حضور قلب و قرب نائل می شویم، که انجام این زیارت با فعل حرامی همراه نباشد.
این پژوهشگر قرآنی افزود: در جنبه ملکوتی زیارت ائمه اطهار(ع)، بودن در حرم و نزدیکی ملاک نیست، بلکه انسان، از هر مکانی می تواند با امام معصوم(ع) رابطه قلبی برقرار کند و به زیارت محبوب خود نائل شود.
طالب پور گفت: شناخت و معرفت نسبت به ائمه معصومان(ع) مقدمه محبت به ایشان را فراهم می کند و محبت نسبت به ائمه اطهار(ع) نیز اطاعت را به دنبال خواهد داشت، از این رو زیارت ایشان، ریزش و رویش به دنبال دارد؛ چرا که انسان سعی بر ترک گناه و انجام اعمال صالح دارد.
وی ابراز کرد: اعمالی که انسان ها انجام می دهند، اثر وضعی به دنبال دارد، بنابراین انسان اگر گناهی را مرتکب شود، افزون بر اینکه می بایست به درگاه خداوند توبه کند، باید با اعمال صالحی که انجام می دهد، اثر وضعی که بر اثر انجام گناه بر آن مترتب شده را، نیز از بین ببرد.
این پژوهشگر قرآنی اظهار داشت: گروه داعش، فرقه ای تکفیری و دست نشانده دشمن هستند. تاکتیک کنونی دشمن تغییر کرده است، آنان به جای اینکه رودر رو با مسلمانان بجنگند، گروه هایی چون داعش که ادعای مسلمانی دارند، را ایجاد می کنند تا از درون به مسلمانان ضربه زده، آن ها را در مقابل یکدیگر قرار می دهند.
طالب پور گفت: با وجود اینکه اهل تشیع در ازدیاد نسل تعلل کرده است، اما معضل امروز تنها ازدیاد نسل نیست، بلکه باید نسلی کارآمد تربیت کنیم، نسلی که سرباز اسلام و مدافع حق باشد، از این رو در بحث فرزندآوری قوت و کثرت هر دو ملاک است.
وی به جایگاه عرف در مسائل دینی اشاره کرد و گفت: عرف و دستورات دینی، سه نوع رابطه با هم دارند، یا با هم منافات نداشته، یا عرف و دستورات دینی با هم تعارض دارند، که انسان باید بر دستورات دینی عمل کند، چرا که دین مقدم بر عرف است، مانند حفظ حجاب که کلام دین غالب بر عرف جامعه است.
این پژوهشگر قرآنی افزود: اگر دستورات دینی در مقابل بعضی مسائل عرفی سکوت کرده و نظری ندارد، می توان به آن عمل کرد و گناهی بر آن مترتب نمی شود./1309/پ202/ب4