۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۴
کد خبر: ۲۱۶۹۹۲

همایش «روز بین‌المللی یادبود قربانیان تروریسم» برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همایش «روز بین‌المللی یادبود قربانیان تروریسم» با حضور خانواده‌های شهدای ترور و به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
انجمن دفاع از قربانيان تروريسم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش «روز بین‌المللی یادبود قربانیان تروریسم» امروز سه‌شنبه بیست و هشتم مرداد ماه با حضور خانواده‌های شهدای ترور و به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

 

انقلاب اسلامی، انقلابی عاری از خشونت/رهبران انقلاب اسلامی به هیچ وجه خود را با تاکتیک جنگ‌ مسلحانه پیوند ندادند  

 

براساس این گزارش در این همایش ابراهیم متقی، مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به این‌که یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی این است که رهبران آن به هیچ وجه خود را با تاکتیک جنگ‌ مسلحانه پیوند ندادند، عاری از خشونت بودن را ویژگی دیگر انقلاب اسلامی دانست و با بیان این‌که ترور بنیان‌های قدرت و توان ساختاری ایران را افزایش داد، گفت: انقلاب ایران ماهیت اجتماعی داشت به‌گونه‌ای که شاه در یکی از سخنرانی‌های پایانی خطاب به جامعه ایران گفت من صدای انقلاب شما را شنیدم.

 

وی با بیان این‌که نگاه سازمان مجاهدین خلق به انقلاب اسلامی و تحولات اجتماعی مبتنی بر قدرت بود، افزود: این سازمان در دوران پس از انقلاب، به نوعی ذخایر تسلیحاتی‌اش را برای روزی که استراتژی جنگ مسلحانه را در پیش بگیرد، فراهم کرده بود، به این ترتیب تروریسم در سطح گسترده در ایران در سال 1360 شکل گرفت.

 

ترور در افغانستان و عراق حاصل جنگ پیش دستانه آمریکا است

 

متقی با اشاره به این‌که همواره بین گروه‌های تروریستی و کشورهای منطقه یک نوع رابطه متقابل وجود دارد، افزود: عراق در زمان صدام حامی عملیاتی سازمان مجاهدین خلق می‌شود، به همین دلیل مرکزیت سازمان، ابتدا به فرانسه و سپس به عراق منتقل می‌شود.

 

طالبان و القاعده حاصل استراتژی آمریکا در افغانستان بود

 

مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران ترور در افغانستان و عراق را حاصل جنگ پیش دستانه آمریکا دانست و گفت: طالبان و القاعده حاصل استراتژی آمریکا در افغانستان بود، در سال‌های پس از بهار عرب و بیداری اسلامی که جابجایی قدرت در کشورهای اسلامی افزایش پیدا کرد، خشونت و ترور هم گسترش یافت.

 

خشونت در خاورمیانه مورد حمایت سرویس‌های اطلاعاتی عربستان است

 

متقی با اشاره به این‌که امروز خشونتی که در خاورمیانه شکل می‌گیرد، مورد حمایت سرویس‌های اطلاعاتی عربستان است، اظهار داشت: دولت‌های نفتی درصدد این هستند که در ساختار داخلی به یک نوع اقتدارگرایی و در منطقه به یک نوع هژمونی منطقه‌ای دست پیدا کند.

 

استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: گروه‌های ترور کننده احساس می‌کنند کاری که انجام می‌دهند، خواست خدا و پیامبر(ص) است اما در واقع آنها کارگزار یک نوع تاکتیک عملیاتی کشورهای منطقه هستند.

 

مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به این‌که ترور در کشورهایی گسترش پیدا کرده که دولت ناتوان است یا توان دولت برای اداره امور عمومی محدود است، ایجاد دولت‌های مقتدر را یکی از راهکارهای جلوگیری از ترور دانست.

 

ایجاد شبکه بین‌المللی قربانیان ترور

 

بر پایه این گزارش در این همایش همچنین حمید سجادی، مدیر عامل انجمن دفاع از قربانیان تروریسم ضمن تأکید بر ایجاد شبکه بین‌المللی قربانیان ترور، با انتقاد از نگاه ژورنالیستی نسبت به تروریسم که به آن به‌عنوان یک سوژه خبرساز نگاه می‌کند، گفت: وحشت یکی از اهداف اصلی تروریسم است که این هدف توسط رسانه‌ها موج زده می‌شود، تروریست‌ها به شهروندان نگاه ابزاری و مفعولی دارند.

 

مدیر عامل انجمن دفاع از قربانیان تروریسم اظهار داشت: دولت‌ها به رغم تمام مسؤولیت‌های سنگینی که در زمینه تروریسم برای خود طراحی کردند، با یک محدودیت مواجه هستند که آن مسؤولیت‌ها فراتر از چارچوب مرزشان نمی‌رود.

 

سجادی به اقدامات تروریستی گروه داعش همچنین کشتار مردم بی‌گناه در غزه اشاره کرد و با بیان این‌که اجماع بین‌المللی برای محکوم کردن این اقدامات صورت نگرفته است، ابراز داشت: قطع‌نامه‌های بین‌المللی هم ضمانت اجرایی پیدا نمی‌کند، بنابراین دولت‌ها هم کارگزار مناسبی برای مقابله با تهدیدی که فراتر از مرزهاست، نیستند.

 

مدیر عامل انجمن دفاع از قربانیان تروریسم ضمن تأکید بر ایجاد شبکه بین‌المللی قربانیان ترور، گفت: قربانیان ترور می‌توانند با حضور خود در رسانه‌ها نقش فعالی برای مقابله با خشونت و افراطی گری و رسیدن به جهانی عاری از تروریسم داشته باشند.

 

سجادی فعال کردن نهادهای مدنی و تغییر نگاه رسانه‌ها برای مقابله با پدیده تروریسم و از دولت و مجلس هم طراحی دستورالعملی برای حمایت از آسیب دیدگان تروریسم را خواستار شد.

 

 بنا بر این گزارش قرائت قرآن، سخنرانی دکتر محمودی، روانشناس درباره جنبه‌های فردی و روانی ترور، نمایش کلیپ‌های قربانیان ترور، گروه‌های تروریستی، صدای قربانیان ترور و ویدئوی پیام حمایت از قربانیان ترور آقای بن امرسون گزارشگر ویژه تروریسم سازمان ملل و اهدای گل به یادبود قربانیان ترور جهان و ایران توسط خانواده‌های شهدای ترور و سفرای کشورهای پاکستان، ایتالیا و ترکیه از دیگر برنامه‌های این همایش بود.

 

همچنین این همایش با صدور بیانیه‌ای از دولت و مجلس خواست تا دستورالعمل اجرایی برای حمایت از آسیب دیدگان اقدامات تروریستی را در دستور کار خود قرار دهد./956/پ201/ب4

ارسال نظرات