۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۲
کد خبر: ۲۱۷۷۱۴
استاد حوزه علمیه خواهران مشهد تبیین کرد؛

جایگاه و تاثیر نماز در سیر تکاملی انسان ها

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه خواهران مشهد گفت: نماز همچون ستون و عمودی، سبب پا بر جایی دین است و انسان به واسطه آن با بزرگترین شخص حقیقی و حقوقی عالم یعنی خداوند متعال، ارتباط برقرار می کند.
جایگاه و تاثیر نماز در سیر تکاملی انسان ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، عطیه سیدکاشی، استاد حوزه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا(س) مشهد، امروز در رواق دارالاجابه حرم مطهر رضوی گفت: انسان به واسطه نماز، با بزرگترین شخص حقیقی و حقوقی عالم یعنی خداوند متعال، ارتباط برقرار می کند.

 

وی ابراز کرد: پروردگار عالم در افاضه نعمت، برکت و رحمت نسبت به بندگان لحظه ای درنگ نمی کند، اما ما در مقابل چه چیزی به سوی خداوند می فرستیم؟.

 

این استاد اخلاق حوزه علمیه خواهران گفت: خداوند گوهرهای بسیار نابی دارد که آن ها را به کامل ترین انسان ها سپرده و همواره نسبت به حفظ و حراست از آن ها می کوشد.

 

این کارشناس مذهبی به بهترین نعمت هایی که خداوند به بندگان عطا می کند، اشاره کرد و افزود: خداوند هنگامی که در قرآن بشارت دادن حضرت فاطمه(س) را به پیامبر اکرم(ص) داد، بلافاصله بعد از آن انسان ها را سفارش و توصیه به نماز می کند.

 

سید کاشی با اشاره به این که، مراقبت از نماز، رحمتی  از ناحیه خداوند است که اثرات معنوی بر روح و روان انسان ها  می گذارد، گفت: همه انسان ها در پرتو عنایات الهی قرار دارند، اما برخی نعمت های ویژه نصیب آن ها می شود. انسان ها به واسطه نماز هر روز چند نوبت از دریای ویژه رحمت خداوند بهره مند می شوند.

 

وی ابراز کرد: انسان به واسطه نماز، با بزرگترین شخص حقیقی و حقوقی عالم یعنی خداوند متعال، ارتباط برقرار می کند، پیامبر اکرم(ص) به مجرد دخول وقت نماز به مؤذنشان بلال می فرمودند:«ارِحنَا یَا بَلال، ای بلال راحتمان کن».

 

این استاد تفسیر حوزه علمیه خواهران با بیان این که ابتدای سفر معراج  پیامبر اکرم(ص) با لفظ «تکبیر» آغاز شد، گفت: انسان زمانی که تکبیره الاحرام نماز را می خواند، باید احساس پرواز و صعود نسبت به پروردگار عالم را داشته باشد؛ چرا که گفتن تکبیره الاحرام ابتدای عروج انسان ها به سوی خداوند متعال است.

 

این کارشناس مذهبی با اشاره به این که خداوند متعال، نماز را در معراج پیامبر اکرم(ص) به ایشان عرضه کرد، افزود: پروردگار عالم، نماز را به فلاح نام گذاری کرده است؛ چرا که موجب فلاح و رستگاری انسان ها می شود.

 

سیدکاشی به اهمیت و جایگاه نماز اشاره کرد و افزود: نماز عمود دین است، هر خیمه ای بر ستون آن استوار و پا برجا است، که اگر آن ستون نباشد، خیمه از هم فرو می پاشد؛ نماز نیز چون ستون و عمودی، سبب پا بر جایی دین است.

 

آگاهی از اسرار نماز، زمنیه بهره مندی از نماز را فراهم می کند

وی تصریح کرد: بهترین شیوه بهره مندی از نماز، این است که از اسرار آن آگاه باشیم؛ چرا که آگاهی از اسرار نماز، زمینه بهره مندی هر چه بیشتر از آن را فراهم می کند.

 

این استاد تفسیر حوزه علمیه خواهران خاطرنشان کرد: میان اسرار و حکمت های نماز تفاوت وجود دارد؛ سرّ، درون و نهانِ چیزی قرار دارد، اما حکمت نتیجه کار است، از این رو عروج انسان ها به سوی خداوند را از حکمت های نماز بر می شمرند.  

 

این کارشناس مذهبی افزود: آگاهی از اسرار نماز و رعایت آداب آن، رابطه مستقیم با هم دارند؛ چرا که بخشی از سرّ و راز نماز، از طریق توجه به آداب نماز حاصل می شود؛ از این رو اگر انسان هر چه بیشتر آداب را رعایت کند، آگاهی او از اسرار نماز نیز افزایش می یابد.

 

سیدکاشی با اشاره به این که سجده، غایت خضوع است، اضافه کرد: در روایت آمده است: «ان اقرَب مَا یَکون العبد مِن الرَب عَزوجل وَ هُو سَاجد؛ نزدیک ترین حالت بنده نسبت به پرودگار عزوجل، حالتی است که او در سجده با گریه است.».

 

این استاد تفسیر حوزه علمیه خواهران گفت: هر نماز برای انسان تداعی کننده توحید و معاد است؛ چرا که انسان با هر سجده، این نکته را را متذکر می شود که انسان ها از خاک هستند و به خاک باز می گردند و فروتنی و تواضع در برابر خداوند را تمرین می کنند./1309/پ202/ب5

ارسال نظرات