چند خبرکوتاه از بنیاد بین المللی امام رضا
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، بابک دربیکی، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر پنجمین جشنواره پیامک ادبی رضوی با بیان این مطلب افزود: پنجمین جشنواره پیامک ادبی رضوی، از سری برنامه های موضوعی دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) است که به مناسبت میلاد با سعادت هشتمین اختر تابناک امامت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و حضرت فاطمة معصومه(س) برگزار می شود.
وی از جمله اهداف برگزاری این جشنواره را اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و مذهبی مرتبط با سیرة ائمه اطهار به ویژه ابعاد مختلف شخصیت حضرت علی ابن موسی الرضا(ع)، شناسایی و ارج نهادن به تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی هنری در زمینة سیره، شخصیت و معارف امام رضا(ع) و کمک به انتشار گستردهتر این آثار، استفاده از ظرفیتهای متنوع آفرینشها و کوتاه نویسیهای ادبی با استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی دانست.
مشاور وزیر و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محورهای جشنواره را تک بیتها و جملات ادبی با موضوع حال و هوای عرفانی بارگاه و صحن و سرای حضرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س)، تمثیلها، رؤیاپردازیها و صور خیال و سایر آرایههای ادبی در شعر و نثر، جملات کوتاه با الهام از زندگانی امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) عنوان کرد.
وی گفت: پس از ارزیابی هیات داوران، پیامک های برتر انتخاب و در آیین پایانی جشنواره از نفرات برگزیده تقدیر خواهد شد.
وی تصریح کرد: آثار برگزیده در قالب کتاب، چاپ و برای شرکت کنندگان ارسال خواهد شد.
وی از جمله ویژگی های جشنواره امسال را انتخاب سه استان بعنوان استان برگزیده عنوان کرد و گفت: این انتخاب از سوی کمیته ارزیابی و نظارت پس از بررسی عملکرد استان ها در زمینه های اطلاع رسانی، چاپ و نشر، تولیدات رسانه ای و تبلیغات در پایان جشنواره صورت می گیرد.
به گفته دبیر جشنواره پیامک ادبی رضوی، مراسم پایانی جشنواره همزمان با دهه کرامت با حضور مسئولین حوزه فرهنگی کشور و برگزیدگان ملی و استانی در تهران برگزار می شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در بین هنرهای اسلامی و ایرانی هنر اصیل خوشنویسی در میان مردم از جایگاه خاصی برخوردار است.
به گزارش واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، سید سعید سرابی افزود: طیف گسترده ای از هنرمندان هر ساله به این جشنواره اقبال نشان می دهند که این امر نشان دهنده پیوند بین هنرمندان و فرهنگ رضوی است.
وی با تاکید بر کیفی سازی این جشنواره اظهار داشت: سال گذشته یازدهمین دوره جشنواره خوشنویسی رضوی برای اولین بار در مشهد برگزار شد که پس از جشنواره جلسه آسیب شناسی و بررسی نقاط قوت و ضعف جشنواره نیز برگزار شد امسال می طلبد که با نگاه به آسیب های سال گذشته نقاط ضعف جشنواره به حداقل برسد و کیفیت جشنواره مد نظر قرار گیرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: داوری آثار دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی با حضور داوران این جشنواره در انجمن خوشنویسان کشور در تهران برگزار شد.
وی از داوری آثار این جشنواره توسط 12 نفر از اساتید برجسته خوشنویسی خبر داد و گفت: این آثار در رشته های نستعلیق، شکسته نستعلیق، ثلث، نسخ و خط تحریری توسط این اساتید داوری شد.
سرابی اظها ر داشت: در رشته نستعلیق غلامحسین امیرخانی، علی شیرازی و احمد قائم مقامی در رشته شکسته نستعلیق محمد حیدری، مجتبی ملک زاده و علی اکبر رضوانی در رشته نسخ و ثلث سید رضا بنی رضی، محمد کاشانی آزاد و حسین نجفی در رشته خط تحریری حسین خیامی، محمد کاظمیان، محمد علی محمد باقرزاده طوسی این آثار را داوری کردند.
وی کیفیت آثار ارسالی را مناسب خواند و افزود: بر اساس نظر هیات داوران که آثار را داوری کرده بودند آثار این جشنواره رشد کیفی خوبی داشته است به طوری که استاد امیرخانی به تمجید از آثار این جشنواره پرداخت.
وی با اشاره به اینکه از حضور استاد امیرخانی در اختتامیه جشنواره خوشنویسی رضوی خبر داد و گفت: پیگیری های لازم برای حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر اساتید برجسته کشوری در اختتامیه جشنواره انجام شده است.
سرابی با بیان اینکه داوری آثار در تهران انجام شد، اظهار داشت: با عنایت به اینکه اکثر داوران جشنواره از اساتید برجسته کشوری که در تهران ساکن هستند می باشند تمهیداتی انجام شد که داوریهای جشنواره در تهران انجام شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، با بیان اینکه 12نفر از اساتید برجسته خوشنویسی به داوری آثار منتخب پرداختند، تصریح کرد: در جشنوارهها طبق روال معمولی که وجود دارد، آثار ارسالی در دو مرحله داوری میشود؛ یک داوری اولیه و دیگری داوری نهایی است که قبل از این داوریها کارها ایمیل میشود یعنی تصویر اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال میشود و از میان تصاویر ارسالی یک سری از آثار برگزیده شده و به صاحبان آثار اطلاع داده میشود که اصل آثار را ارسال کنند.
ارسال480 اثر به دبیرخانه جشنواره
وی با بیان اینکه 480 اثر به جشنواره رسیده است، بیان داشت: همزمان با برگزاری جشنواره خوشنویسی در مشهد دو نمایشگاه از آثار این جشنواره در مشهد برگزار می شود.
دبیر دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی گفت: آثار برتر جشنواره خوشنویسی رضوی با نام جشنواره دوازدهم رضوی در کتابی به چاپ خواهد رسید.
وی با بیان این که هدف ما این است که آثار جشنواره در معرض دید علاقمندان قرار گیرد افزود: این آثار بر روی لوح فشرده قرار میگیرد و سعی میشود تا آثار ارسالی در جاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
یادآوری می شود؛ جشنواره خوشنویسی رضوی یکی از قدیمیترین برنامهها در جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) است که امسال دوازدهمین دوره آن به صورت سراسری برگزار میشود.این جشنواره اهدافی همچون ترویج و اشاعه فرهنگ رضوی، جریانسازی هنر ایرانی اسلامی، الگوسازی و تبیین فرهنگ متعالی رضوی و... را دنبال میکند و در پنج رشته نستعلیق، شکستهنستعلیق، نسخ، ثلث و خط تحریری برگزار میشود.
570 اثر به جشنواره محراب ارسال شد
وی هم چنین در ادامه در خصوص جشنواره سراسری محراب، اظهار کرد: 570 اثر به دبیرخانه این جشنواره رسیده است.
سرابی تصریح کرد: تلاش می کنیم تا یکی از مراجع حاضر در مشهد را برای این مراسم دعوت کنیم.
دبیر جشنواره سراسری محراب خاطر نشان کرد: فیلم کوتاه، فیلم مستند، پویا نمائی، داستان کوتاه، شعر، نشریه، نشریه دیواری، پوستر و بروشور از جمله سرفصل های بخش برنامه های تولیدی جشنواره سراسری محراب است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 150 اثر در قالب های شعر، داستان کوتاه و بیش از 50 اثر در بخش های فیلم کوتاه و انیمیشن بخش تولیدی جشنواره سراسری محراب ارسال شده است.
دبیر جشنواره سراسری محراب ادامه داد: همچنین بیش از 60 اثر در قالب پوستر و بیش از هفتاد اثر بصورت نشریه در بخش تولیدی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
سرابی به زمان آغاز داوری این جشنواره اشاره کرد و افزود: داوری آثار دریافتی در بخش های الگویی، تولیدی و پژوهشی از ابتدای شهریور ماه به مدت یک هفته انجام می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه فعالیت دبیرخانه دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) نسبت به سال های گذشته به نقطه اوج خود رسیده است، افزود: توجه به کیفیت در حوزه جشنواره ها اصلی بوده است که از دبیرخانه اصلی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) نشأت گرفته و به جشنواره های مختلف فرهنگی هنری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) تسری پیدا کرده است.
دبیر جشنواره خبر داد: ارسال بیش از 1000 داستان به دبیرخانه دهمین جشنواره سراسری کبوتر حرم
1036 اثر به به دبیرخانه دهمین جشنواره سراسری داستان های رضوی(کبوتر حرم) ارسال شد .
محمدرضا سوقندی، دبیر دهمین جشنواره سراسری داستان های رضوی(کبوتر حرم) از رشد 21 درصدی آثار رسیده به این دبیرخانه خبر داد.
وی گفت: دریافت 1036 اثر از 571 شرکت کننده از 31 استان کشور نشان از استقبال شایسته داستان نویسان رضوی از دهمین جشنواره سراسری داستان های رضوی دارد.
سوقندی ادامه داد: استان های خراسان رضوی با 166 اثر از 84 شرکت کننده، تهران با 111 اثر از 66 شرکت کننده و سمنان با 102 اثر از 102 شرکت کننده رتبه های اول تا سوم ارسال آثار را به خود اختصاص داده اند.
وی تصریح کرد: ابوالفضل شهرآبادی، 6 ساله از استان مازندران و رضوان نیلی پور 66 ساله از استان اصفهان هم کوچکترین و بزرگترین شرکت کننده این دوره از جشنواره هستند.
دبیر دهمین جشنواره سراسری داستان های رضوی(کبوتر حرم) خاطرنشان کرد: نهمین جشنواره سراسری داستانهای رضوی با 868 اثر از 490 شرکت کننده برگزار شد.
یادآور می شود؛ دهمین جشنواره سراسری داستان های رضوی از سری برنامه های دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) 9 و 10 شهریور ماه 93 در استان سمنان برگزار خواهد شد.
حامد حجتی برگزاری این مراسم را همراه با آغاز رسمی جشن های دهه کرامت و آیین خطبه خوانی حضرت فاطمه معصومه(س) عنوان کرد و اظهار داشت: همچون سال های گذشته، آیین افتتاحیه این جشنواره ارزشمند با حضور شخصیت های کشوری و استانی، با شکوه خاصی در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) برگزار می شود.
وی در خصوص ویژه برنامه های آیین افتتاحیه این جشنواره گفت: سخنرانی آیت الله رضا استادی امام جمعه قم و دبیر شورای عالی حوزههای علمیه سراسر کشور و همچنین آیین معنوی خطبه خوانی حضرت معصومه(س) از اصلی ترین برنامه های این مراسم است.
معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از حضور تعدادی از خادمان حرم امام رضا(ع) در این آیین خبر داد و افزود: مدیحه سرایی و مولودی خوانی، شعرخوانی، گلباران ضریح مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و... از جمله برنامه های آیین آغاز جشن های دهه کرامت و همچنین افتتاحیه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اعلام شده است که در روز پنجشنبه ششم شهریور سالروز میلاد کریمه اهل بیت(ع) ساعت 7 و 30 دقیقه صبح در حرم مطهر برگزار می شود.
یادآور می شود، این برنامه که با حضور سید جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) برگزار خواهد شد، از طریق شبکه استانی، خبر و... پخش می شود.
رونمایی از یک اثر فاخر خوشنویسی و تجلیل از استاد برجسته خوشنویسی در اختتامیه جشنواره خوشنویسی رضوی
ریس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد مقدس اظهار داشت: همزمان با اختتامیه دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی از استاد برجسته خوشنویسی کشور تجلیل و یک اثر فاخر خوشنویسی رونمایی می شود.
یوسف امینی معاون مدیرکل و ریس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد مقدس در نشست خبری که در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد برگزار شد گفت: هنر خوشنویسی هنر ایرانی و اسلامی است که دارای اشکال مختلف می باشد و مشهد از دیرباز مهد هنر خوشنویسی است.
وی ادامه داد: دوازدهمین جشنواره ملی خوشنویسی از سری برنامه های جشنواره بین المللی امام رضا(ع) می باشد که همزمان با روز ولادت حضرت معصومه(س) و آغاز دهه کرامت این جشنواره درتالار فردوسی واقع در مجتمع دکتر شریعتی به کار خود پایان خواهد داد.
وی با بیان اینکه در مراسم اختتامیه این جشنواره اثرفاخر خوشنویسی رونمایی می شود گفت: چاپ کتاب آثار برگزیده جشنواره از برنامه های پیش بینی شده در این جشنواره می باشد.
وی ادامه داد: برگزاری 11 نمایشگاه در 11 پل گالری شهرداری با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد از دیگر برنامه های پیش بینی شده است، برگزاری نمایشگاهها در پل گالری ها در حال و هوای معنوی شهر مشهد تاثیر بسزایی خواهد داشت.
یوسف امینی تاکید کرد: در مراسم اختتامیه این جشنواره اساتید برجسته خوشنویسی، استاد غلامحسین امیر خانی، محمد سلحشور، رسول مرادی و علی اشرف صندوق آبادی و همچنین معاون هنری و مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز انشاء الله حضور خواهند داشت.
وی تصریح کرد: بنا به نظر هیات داوران از 25 نفر به عنوان برگزیدگان در 5 رشته نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث و تحریری تقدیر خواهد آمد با عنایت به این موضوع که برخی از آثار رسیده به جشنواره آثار ارزشمندی بودند اما حایز رتبه برتر نشده بودند تصمیم گرفته شد از 29 نفر به عنوان افراد قابل تقدیر نیز در اختتامیه تجلیل به عمل آید.
وی از داوری آثار این جشنواره توسط 12 نفر از اساتید برجسته خوشنویسی گفت و افزود: در رشته نستعلیق غلامحسین امیرخانی، علی شیرازی و احمد قائم مقامی در رشته شکسته نستعلیق محمد حیدری، مجتبی ملک زاده و علی اکبر رضوانی در رشته نسخ و ثلث سید رضا بنی رضی، محمد کاشانی آزاد و حسین نجفی در رشته خط تحریری حسین خیامی، محمد کاظمیان، محمد علی محمد باقرزاده طوسی این آثار را داوری کردند.
وی با بیان اینکه 480 اثر به جشنواره رسیده است، بیان داشت: همزمان با برگزاری جشنواره خوشنویسی در مشهد دو نمایشگاه از آثار این جشنواره در مشهد برگزار می شود، از اکثر استانهای کشور به این جشنواره اثر رسیده است اما از استانهای خراسان، اصفهان، فارس، آذربایجان غربی و شرقی، البرز، گیلان و تهران بیشترین شرکت کننده در جشنواره را داشته اند.
امینی اذعان داشت: این جشنواره اهدافی همچون ترویج و اشاعه فرهنگ رضوی، جریانسازی هنر ایرانی اسلامی، الگوسازی و تبیین فرهنگ متعالی رضوی و... را دنبال میکند و در پنج رشته نستعلیق، شکستهنستعلیق، نسخ، ثلث و خط تحریری برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه در سال 2017 مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام است گفت: طرح بزرگداشت سلطانعلی مشهدی را برای برگزاری در سال 2017 و معرفی هنر خوشنویسی که هنری اصیل و ایرانی است پیشنهاد داده ایم.
امینی در خصوص برگزاری جشنواره خوشنویسی رضوی در مشهد اظهار داشت: برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره های موضوعی در مشهد در اختیار شورای سیاستگذاری جشنواره امام رضا(ع) که با توجه به شرایط جشنواره ها و نقاط قوت و ضعف استانها تصمیم گیری می شود که در هر استان چه جشنواره ای برگزار شود.
وی برگزاری برنامه های در حوزه فرهنگ رضوی را منوط به دهه کرامت ندانست و اظهار داشت: البته برنامه ریزیهای شده که در سایر ایام نیز برنامه هایی متناسب برگزار شود اما نامگذاری دهه ای به نام دهه کرامت که چند سالی است با پیشنهاد خراسان رضوی در تقویم آمده است باعث شده در کل کشور حال و هوای ولادت امام رضا(ع) جاری و ساری باشد و از برکات وجود هشتمین امام شیعیان(ع) همه استانهای کشور بهره کافی ببرند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد از رسانه های استان به خاطر پوشش مناسب جشنواره خوشنویسی رضوی و برنامه های دهه کرامت تقدیر و تشکر کرد.
برندگان مسابقهی شعر و خاطرهنویسی جشنواره امام رضا(ع) ویژهی ایرانیان خارج از کشور معرفی شدند
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اسامی برندگان مسابقهی شعر و خاطرهنویسی جشنوارهی بین المللی امام رضا(ع)، ویژهی ایرانیان خارج از کشور را اعلام کرد.
ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برندگان مسابقهی خاطرهنویسی و شعر این سازمان که در راستای برگزاری جشنوارهی بین المللی امام رضا(ع) برگزار شده است را معرفی کرد.
ابراهیمیترکمان گفت: برگزاری مسابقهی خاطرهنویسی و شعر با موضوع امام رضا(ع) ویژهی ایرانیان خارج کشور، جزو کارهای ویژهی امسال در بخش بینالملل جشنوارهی امام رضا(ع) بود که توسط اداره کل ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ ارتباطات اسلامی، مراحل آن برگزار شد و در هر بخش آن سه نفر برگزیده شدند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در معرفی برندگان این مسابقات اظهار کرد: در بخش شعر، شمسالله قنبری از مالزی، زینب موسایی از استرالیا و مجید مرادی از لبنان، به ترتیب اول تا سوم شدند و در بخش خاطرهنویسی هم محمود ظهیری از چین، عباس نژاد راوی از مالزی و بهجت یاحقی از روسیه به ترتیب اول تا سوم شدند.
وی افزود: به نفرات اول هزار دلار، نفرات دوم 500 دلار و نفرات سوم هم 300 دلار جایزه از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تعلق گرفت.
برگزیدگان نهمین جشنواره ادبیات کودک و نوجوان رضوی معرفی شدند
داوری آثار رسیده به دبیرخانه نهمین جشنواره ادبیات کودک و نوجوان رضوی در شهرکرد پایان یافت. در این جشنواره 27 برگزیده در 3 گروه سنی معرفی شدند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با اعلام رای داوران، برگزیدگان نهمین جشنواره ادبیات کودک و نوجوان رضوی در سه مقطع سنی کودک،نوجوان و بزرگسال،در بخش های شعر، داستان و قطعه ادبی اعلام شدند.
وی اشاعه فرهنگ منور رضوی را مهم ترین هدف از برگزاری این جشنواره عنوان کرد و افزود: گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و مذهبی مرتبط با سیره ائمه معصومین، تجلیل از پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی و کمک به انتشار گسترده این آثار از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
جواد کارگران با معرفی برگزیدگان کودک این جشنواره بیان داشت: در بخش شعر امیر حسن ابراهیمی خبیر از تهران،محمد صدرا ابراهیمی خبیر از تهران و سیده سحر کاظمی از چهارمحال و بختیاری مقام اول تا سوم را کسب کردند.
وی اضافه کرد: در بخش داستان،امیر برخیا معصومی از کهکیلویه و بویراحمد،امیر حسن سلمانی از گلستان و ریحانه شیرانی از چهارمحال و بختیاری مقام کسب نمودند.
کارگران با اشاره به برگزیدگان قطعه ادبی این گروه سنی گفت: زینب مشتاقی از مرکزی،عارفه صباغی از خراسان جنوبی و آریا جوانمهر از گلستان در بخش قطعه ادبی اول تا سوم شدند.
دبیر جشنواره ادبیات کودک و نوجوان رضوی بیان داشت: در بخش شعر و در گروه سنی نوجوان علی مردانی از آذربایجان غربی،طاها ارجونی از گلستان و ستاره رفیعیان از گیلان مقام های اول تا سوم شدند.
کارگران با تقدیر از نوجوانان برتر این جشنواره گفت: زینب دلاور از اصفهان،سیده فاطمه قریشی نیا از اردبیل و سارا نظری از چهارمحال و بختیاری نوجوانان برگزیده این جشنواره در بخش داستان معرفی شدند.
وی بیان داشت: رضا داود آبادی از مرکزی،مطهره اقبالی نیا از چهارمحال و بختیاری و سودا فکور از اردبیل در بخش قطعه ادبی برتر شدند.
وی با اشاره به برگزیدگان بزرگسال این جشنواره گفت:سعیده مولوی زاده از تهران،هادی فردوسی از فارس،نیره هاشمی از خراسان رضوی شاعران برتر شناخته و در بخش داستان،منصور استرکی از لرستان،فریبا داود آبادی از مرکزی و امید مردانی از چهارمحال و بختیاری داستان نویسان برتر جشنواره و زهرا یکه فلاح از قزوین و زینب سنچولی از گلستان و نسیم نوروزی از اصفهان قطعات برتر ادبی را نوشته اند.
کارگران خاطرنشان کرد: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته و هماهنگیهای لازم شرایط مناسبی برای برگزاری رچه بهتر این جشنواره فراهم شده است.
مراسم پایانی نهمین جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی از سری برنامه های دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) 11 شهریور همزمان با دهه کرامت برگزار و طی مراسمی با حضور برخی از برگزیدگان از 27اثربرتر این جشنواره تجلیل خواهد شد.
نهمین جشنواره سراسری ادبیات کودک و نوجوان رضوی با 1500 اثر و مشارکت800 هنرمند برگزارشد.
پیام وزیر ارشاد به دوازدهمین جشنواره امام رضا(ع)
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) نوشت: بیتردید جشنواره امام رضا(ع) نهال طیبهای است که در دوازدهمین دوره خود تبدیل به درخت تناوری شده که در سایهسار آن هزاران ادیب و هنرمند سربرآوردهاند که هر کدام مایه تفاخر این مرز و بوم هستند.
دوازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) از یکم تا یازدهم ذیالقعده(موسوم به دهه کرامت) برابر با پنجم تا پانزدهم شهریور 1393 در تمام استانهای ایران و 75 کشور جهان برگزار میشود. مراسم افتتاحیه این جشنواره پنجشنبه ششم شهریور همزمان با شب میلاد فرخنده کریمه اهلبیت(س) با سخنرانی یکی از مراجع تقلید در قم برگزار میشود. به همین مناسبت، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیامی به شرح ذیل صادر کرده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ایرانِ دیرینه ما گوهری آسمانی در سینه دارد، قلبی تپنده که شریانهایش آب حیات را به جایجای ایران از کوچکترین روستاها تا بزرگترین شهرها میفرستد. قلب ایران در خراسان میتپد و رشتههای الفت و ارادت به ساحت رضوی را در همهجا میگستراند و عطر عاشقی را در همه بوستانها میپراکند تا درک معرفت معارف آستان علیبن موسیالرضا(ع) در همه مرزها میسر شود و ظرفیتهای نهفته را شکوفا سازد.
هزاران هزار استعداد نهفته و سینه سرشار از اشتیاق رو به آستان ملکپاسپان رضوی به این رشتهها پیوستهاند و به منصه ظهور رسیدهاند. امروز گنجینه ارزشمندی از آثار ادبی و هنری که در ساحت مقدس فرهنگ رضوی فراهم آمده، حاصل شکوفایی همین استعدادها و ظرفیتهاست.
چه شگفتآور است مشاهده انبوه نوجوانان و جوانان دلبسته به معارف رضوی که در بستر جشنواره امام رضا(ع) شناسایی و معرفی شده و به خلاقیت و شکوفایی رسیدهاند و برای تعالی این مرز و بوم آثار ادبی و هنری کمنظیری خلق کردهاند.
بیتردید جشنواره امام رضا(ع) نهال طیبهای است که در دوازدهمین دوره خود تبدیل به درخت تناوری شده که در سایهسار آن هزاران ادیب و هنرمند سربرآوردهاند که هر کدام مایه تفاخر این مرز و بوم هستند. و این همه از عنایات ویژه حضرت ثامنالحجج و کوشش خالصانه و بیشائبه دستاندرکاران و برگزارکنندگان جشنواره میباشد که توفیق خدمت در راستای احیاء امر امام را یافتهاند و از این بابت خشنود و راضیاند.
امسال دوازدهمین سال آغاز جشنواره امام رضا(ع) را در حالی جشن میگیریم که فتنههای مذهبی و قومی با هدایت و حمایت دشمنان قسمخورده اسلام بالا گرفته و موجب نگرانی مسلمانان در سراسر جهان شده است. خدا را سپاس میگوییم که کشور ما در پناه عَلَم رضوی با یکپارچگی و اتحاد از گزند این فتنهها مصون مانده و مردم فهیم و فرهنگپرور ما با درایت و دقت جز به تعالی میهن و فرهنگ و آیین خویش نمیاندیشند.
آغاز دوازدهمین دوره جشنواره را به فال نیک میگیریم و به نام دوازده ستاره درخشان آسمان امامت و ولایت، برنامه های این جشنواره را در دهه کرامت و زادروز کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) آغاز میکنیم و انشاءالله تا سالروز میلاد باسعادت ثامن الحجج حضرت امام رضا(ع) ادامه پیدا خواهد کرد و با عنایت خداوند متعال به توفیق و تعالی این دوره نیز مطمئنیم.
تلاش ارزشمند و فروتنانه همه دستاندرکاران را ارج مینهم و به تمامی آنان که در گوشه و کنار کشور و خارج از کشور با شور و اشتیاق در حال فراهمآوردن مقدمات برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) هستند صمیمانه درود میفرستم.
دبیر جشنواره خبر داد: مشارکت 108 هزار نفری در جشنواره نامهای به امام رضا(ع)/ نامه های برتر در «نجوای دل» منتشر می شود/جشنواره بین المللی می شود
دبیر جشنواره سراسری نامهای به امام رضا(ع) از دریافت 108 هزار نامه در دبیرخانه جشنواره خبر داد و گفت: نامه های برتر در کتابی با عنوان «نجوای دل» منتشر خواهد شد.
حجتالاسلام دکترعباسعلی ابراهیمی دبیر جشنواره سراسری نامهای به امام رضا(ع) با بیان این مطلب گفت: در نهمین دوره جشنواره نامه ای به امام رضا(ع) که دراستان مازندران برگزار شد سال گذشته 93 هزار نامه دریافت کرده بودیم اما این تعداد امسال به 108 هزار نامه رسیده است.این در حالی است که هنوز تمامی آثار شمارش نشدهاند.
وی افزود: این آثار در چهار گروه سنی کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان داوری میشوند که در سه گروه نخست سه برگزیده و در گروه بزرگسالان پنج برگزیده خواهیم داشت. بخش ویژه جشنواره با رویکرد بومی نیز سه برگزیده خواهد داشت.
ابراهیمی درباره جوایز توضیح داد: در گروه کودکان از 300 تا 100 هزار تومان، در گروه نوجوانان از 400 تا 200 هزار تومان، در گروه جوانان از 500 تا 300 هزار تومان و در گروه بزرگسالان از 700 تا 300 هزار تومان به نفرات برگزیده اهدا میشود. در بخش ویژه نیز به هر سه برگزیده مبلغ 300 هزار تومان اهدا خواهد شد.
وی ملاک انتخاب نامهها از سوی داوران را نگاه واقعگرا به قضایا دانست و افزود: همچنین نامهها نباید شعاری و آرمانی باشند و اگر اندکی آرمانگرایانه نوشته میشوند دستکم غایتمند باشند. نگاه بومی به مسایل نیز یکی دیگر از ملاکهای انتخاب است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به دریافت آثاری از پاکستان و افغانستان اشاره کرد و گفت: استقبال سایر کشورها از این جشنواره ما را بر آن داشت که از سال آینده فراخوان جشنواره را در ابعاد بینالمللی منتشر کنیم. نامه های برتر نیز در کتابی با عنوان «نجوای دل» منتشر خواهد شد.
ابراهیمی در پایان سخنانش گفت: در مراسم اختتامیه ویژه برنامههایی متنوعی نیز با موضوع بومی مانند چاوشیخوانی خواهیم داشت. اختتامییه جشنواره 13 شهریور برگزار می شود.
آغاز جشنهای باشکوه دهه کرامت از جوار بارگاه کریمه اهل بیت/ دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) رسما آغاز شد
مراسم افتتاحیه جشنهای دهه کرامت و جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع، ساعتی پیش با حضورعلی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی،سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، آیتالله سعیدی تولیت حرم فاطمه معصومه(س)،رشیدیان استاندار خراسان رضوی و دیگر شخصیت های کشوری و استانی و با حضور باشکوه اقشار مختلف مردم در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد.
این مراسم با قرائت قرآن، اجرای تواشیح، مدیحه سرایی و خطبهخوانی آغاز شد و پس از آن آیتالله سید محمد سعیدی تولیت حرم فاطمه معصومه(س) و امام جمعه قم طی سخنان کوتاهی اظهار داشت: قم همواره دارای سابقه ولایی در طول تاریخ بوده و اولاد و فرزندان اهل بیت(ع) همیشه به این شهر میآمدند و در اینجا زندگی میکردند.
وی با بیان اینکه به برکت حضور حضرت معصومه(س)، قم دارای حوزه علمیه و مرجعیت شیعه شد افزود: همین مسئله قم را به خاستگاه انقلاب تبدیل کرد و امام راحل از قم برخاست و ندای انقلاب را به جهانیان رساند.
آیتالله سعیدی در بخش دیگری از سخنان خود به هفته دولت اشاره کرد و افزود: امیدواریم تقارن دهه کرامت و هفته دولت، توانمندی و توفیق همه مدیران و مسئولان را برای خدمترسانی بیشتر کند.
سبک زندگی اسلامی در قم و مشهد باید متمایزتر از دیگر شهرها باشد
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در این مراسم گفت: سبک زندگی اسلامی در قم و مشهد باید متمایزتر از دیگر شهرها باشد و مردمی که در این دو شهر زندگی میکنند باید سبک زندگی اسلامی را به دقت مورد توجه و عمل قرار دهند.
آیتالله رضا استادی با بیان اینکه امام موسی کاظم(ع) دارای فرزندان بسیار بودند،ادامه داد: با این حال و درمیان همه آنها، معروفترین ومعظمترین فرزند ایشان، پس از امام رضا(ع)، حضرت فاطمه معصومه(س) است.
امام جمعه قم افزود: امامزادگان فراوانی در ایران مدفون هستند ولی در بین همه آنها حضرت معصومه(س) است که بارگاه نورانیشان در قم، مورد مراجعه زیاد زوار در طول سال است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به چهار ویژگی برای امامزادگانی که اینگونه هستند گفت: به گفته محدث قمی، نخستین ویژگی آن است که نام آن امامزاده در تاریخ ثبت شده باشد، دیگر اینکه جلالت قدر داشته باشد، سوم اینکه مسافرتش به محل دفن قطعی و آخرین ویژگی هم اینکه بارگاه او سند قطعی داشته باشد که این چهار خصوصیت در مورد حضرت معصومه(س) وجود دارد.
وی ادامه داد: اسناد و کتابهای مختلفی در تاریخ تشیع نوشته شدهاند و جلالت قدر فاطمه معصومه(س) را اثبات کردهاند؛ همچنین احتمال فراوان زیارتنامه ایشان هم مأثور از ائمه اطهار(ع) است و مضامین خوبی برای اثبات جلالت قدر ایشان دارد.
آیتالله استادی با بیان اینکه مراجع تقلید و بزرگان شیعه، نسبت به زیارت فاطمه معصومه(س) تقیّد فراوانی داشتند خاطرنشان کرد: همین امر نیز گویای جلالت قدر آن بانوی بزرگوار است و سند مهمی محسوب میشود.
عضو شورای عالی حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به گوشههایی از ارادت مراجع تقلید گذشته نسبت به فاطمه معصومه(س) اشاره کرد و افزود: این بانوی بزرگوار را به پاسخ دادن سریع در مورد درخواستهای زائران هم میشناسند.
وی اضافه کرد: امیدواریم جشنهای دهه کرامت و این عرض ارادتها برای بیمه شدن زندگی دنیا و آخرتمان کارساز باشد.
آیتالله استادی با تاکید بر اینکه حضرت معصومه(س) و اهل بیت(ع) هم از زائران خویش انتظاراتی دارند گفت: با استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران، توقعات هم از ملت و دولت ایران در سطح بینالمللی تغییر کرده و در حقیقت همگان از ملت ایران انتظار معنویت و درستکاری بیشتری دارند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: وظیفه ما این است که هر روز به سمت تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی پیش برویم و البته در چنین شرایطی، قم و مشهد باید متمایز از دیگر شهرها و جلوتر از آنها باشند و مردمی که در این دو شهر زندگی میکنند باید سبک زندگی اسلامی را به دقت مورد توجه و عمل قرار دهند و فضای شهری هم به گونهای باشد که در همین راستا حرکت کند.
قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع)
هم چنین در این مراسم،پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) قرائت شد.
در بخشی از این پیام آمده است: بیتردید جشنواره امام رضا(ع) نهال طیبهای است که در دوازدهمین دوره خود تبدیل به درخت تناوری شده که در سایهسار آن هزاران ادیب و هنرمند سربرآوردهاند که هر کدام مایه تفاخر این مرز و بوم هستند. و این همه از عنایات ویژه حضرت ثامنالحجج و کوشش خالصانه و بیشائبه دستاندرکاران و برگزارکنندگان جشنواره میباشد که توفیق خدمت در راستای احیاء امر امام را یافتهاند و از این بابت خشنود و راضیاند.
امسال دوازدهمین سال آغاز جشنواره امام رضا(ع) را در حالی جشن میگیریم که فتنههای مذهبی و قومی با هدایت و حمایت دشمنان قسمخورده اسلام بالا گرفته و موجب نگرانی مسلمانان در سراسر جهان شده است. خدا را سپاس میگوییم که کشور ما در پناه عَلَم رضوی با یکپارچگی و اتحاد از گزند این فتنهها مصون مانده و مردم فهیم و فرهنگپرور ما با درایت و دقت جز به تعالی میهن و فرهنگ و آیین خویش نمیاندیشند.
علی جنتی در ادامه افزوده است: آغاز دوازدهمین دوره جشنواره را به فال نیک میگیریم و به نام دوازده ستاره درخشان آسمان امامت و ولایت، برنامه های این جشنواره را در دهه کرامت و زاد روز کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز میکنیم و انشاءالله تا سالروز میلاد باسعادت ثامن الحجج حضرت امام رضا(ع) ادامه پیدا خواهد کرد و با عنایت خداوند متعال به توفیق و تعالی این دوره نیز مطمئنیم.
یک نماینده مجلس: مدل مدیریتی جشنواره امام رضا(ع) در کشور تسری یابد/مامویت راهبردی جشنواره ترویج فرهنگ ناب رضوی است
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، جشنواره امام رضا(ع) را به مثابه موتور توسعه فرهنگی در عرصه ملی و بین المللی دانست و گفت: اگر مسئولان مختلف کشوری به جشنواره امام رضا(ع) اینگونه نگاهی داشته باشند و آن را یک موتور توسعه فرهنگی تلقی کنند اهتمام آن ها به این پدیده معنوی و فرهنگی بیشتر خواهد شد.
حجت الاسلام محمد حسین حسین زاده بحرینی، با اشاره به اینکه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) زمینه استفاده بهتر و موثر از فرصت وجود مضجع شریف و نورانی حضرت رضا(ع) را در کشور ما به وجود آورده است، افزود: اگر از این فرصت استفاده کنیم نتیجه آن ایجاد تکانه های فرهنگی در میان اقشار مختلف جامعه است.
وی با بیان اینکه دست اندرکاران و برنامه ریزان جشنواره بین المللی امام رضا(ع) توانسته اند از حضورحضرت رضا(ع) در ایران اسلامی بهره کافی را ببرند، گفت: وجود حضرت رضا(ع) در ایران فرصتی برای انتقال و صدور فرهنگ رضوی به همه مردم دنیاست که مدیران فرهنگی و مدیران عرصه سیاست خارجی باید به این مهم توجه داشته باشند.
حجت الاسلام حسین زاده بحرینی با اشاره به حدیثی از حضرت رضا(ع) مبنی بر اینکه اگر مردم زیبایی های کلام ما را بدانند از ما تبعیت می کنند و با طرح این پرسش که چه کسی وظیفه دارد، زیبایی های کلام ائمه را به اقشار مختلف دنیا ابلاغ کند، افزود: اگر جشنواره بین المللی امام رضا(ع) برای خود یک ماموریت راهبردی قائل باشد ماموریت آن همین ابلاغ و انتقال زیبایی های کلام ائمه(ع) به ویژه امام رضا(ع) و فرهنگ ناب رضوی است.
وی ابراز داشت: حضور نهادها، سازمان ها و مردم در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) علاوه بر اینکه یک حرکت بزرگ و ماندگار را ایجاد می کند، برکات این فعالیت ها و نور رضوی در تمام این دستگاه ها و نهادهای فعال که خود را مروج فرهنگ رضوی می دانند، منتشر می شود.
حجت الاسلام حسین زاده بحرینی ادامه داد: دستگاه هایی که در این مسیر حرکت می کنند و بخشی از امکانات و نیروهای خود را به ترویج فرهنگ رضوی اختصاص می دهند علاوه بر اینکه در یک حرکت فرهنگی تاثیرگذار مشارکت می کنند، بهره وری منابع داخلی خود را نیز به شدت افزایش می دهند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وقتی در درون یک دستگاه شور رضوی رواج می یابد همه برنامه ریزی های آن ها نیز متناسب با این هدف گذاری نورانیت پیدا می کند، گفت: این نحوه مشارکت و مدیریت در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) قابل تقدیر است و توصیه می کنم که این شیوه مدیریت به عنون یک مدل مدیریتی مطلوب، مورد مطالعه بیشتر قرار گیرد تا در کشور تسری پیدا کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: در مورد اثربخشی فعالیت ها در حوزه فرهنگی مسئولان برگزار کننده جشنواره امام رضا(ع) تنها به ارائه گزارش فعالیت های خود به عنوان شاخص اثرگذاری و اثربخشی اکتفا نکنند و آن بخش از فعالیت ها که جنبه احساسی و ایجاد حب و محبوبیت برای ائمه اطهار در قلوب مخاطبان دارد را رصد کنند.
وی تاکید کرد: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) باید به مثابه یک موتور توسعه فرهنگی در کشور و در سطح جهان مورد توجه قرار گیرد و اگر به جشنواره با این دید نگاه شود همه مسئولان و سیاستگذاران اجرایی و تاثیرگذار فرهنگی حول این محور اجتماع خواهند کرد.
حجت الاسلام حسین زاده بحرینی خاطر نشان کرد: آهن ربای بسیار پرقدرتی به نام جشنواره بین المللی امام رضا(ع) قابلیت جذب امکانات، افکار و احساسات به مراتب بیش از این را دارد و اگر مسئولان مختلف کشوری، در حوزه برنامه یزی، اجرا،سیاستگذاری و تخصیص منابع مالی به این جشنواره اینگونه نگاهی داشته باشند و آن را یک موتور توسعه فرهنگی تلقی کنند اهتمام آن ها به این پدیده فرهنگی بیشتر خواهد شد و قطعا در آینده آثار و برکات بیشتری را شاهد خواهیم بود.
اختتامیه سومین همایش منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی در زنجان برگزار می شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: سومین همایش علمی، پژوهشی منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی شنبه(8 شهریور) با تجلیل از 11 مقاله برگزیده در فرهنگسرای امام خمینی(ره) استان زنجان برگزار می شود.
ناصر مقدم، اظهار کرد: همایش علمی پژوهشی منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی از سری برنامه های دوازدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) است که با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی برگزار می شود.
وی ادامه داد: 98 اثر از نقاط مختلف کشور به سومین همایش علمی پژوهشی منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی استان زنجان ارسال شده است.
به گفته این مقام مسئول، گسترش فعالیت های پژوهشی و مذهبی مرتبط با سیره ائمه معصومین بویژه امام رضا(ع) گرامیداشت تولید کنندگان و پدید آورندگان آثار برتر پروهشی در زمینه سیره و شخصیت و معارف امام رضا(ع) از دیگر اهداف برپایی این همایش در استان زنجان است.
مقدم با یادآوری اینکه این همایش 11 برگزیده در بخش های منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی دارد، افزود: همایش مذکور با حضور علما، روحانیون، اساتید حوزه و دانشگاه و فرهنگیان استان زنجان در نوبت های صبح و بعدازظهر برگزار می شود.
وی با بیان اینکه مراسم افتتاحیه این همایش صبح روز شنبه با حضور امام جمعه و استاندار زنجان برگزار می شود، خاطرنشان کرد: اختتامیه این مراسم نیز با سخنرانی دکتر عماد افروغ از اساتید دانشگاه و حجت الاسلام خانمحمدی ناظر همایش رضوی استان زنجان اجرا می شود.
مقدم همچنین از ارائه مقالات برگزیدگان در این همایش خبر داد و افزود: در مراسم اختتامیه از برگزیدگان تجلیل می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان ادامه داد: سومین همایش علمی، پژوهشی منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی با همکاری موسسه قرآنی احسن الحدیث زنجان برگزار می شود.
دبیر جشنواره خبر داد: پایان داوری مقالات واصله به همایش امام رضا(ع) در ادبیات معاصر
با پایان یافتن کار داوری مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش علمی پژوهشی امام رضا(ع) در ادبیات معاصر برگزیدگان این همایش شناخته شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، اعلام کرد: پس از طی حدود 10 ماه تلاش، مراحل کار همایش سراسری علمی پژوهشی امام رضا(ع) در ادبیات معاصر از سری برنامه های دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) رو به پایان است و استان کرمانشاه در آستانه برگزاری مراسم اختتامیه این رویداد بزرگ فرهنگی و مذهبی قرار گرفته است.
ابراهیم رحیمی زنگنه در خصوص چگونگی مراحل برگزاری این همایش گفت:مراحل اولیه برگزاری این همایش با کار تهیه و تدوین فراخوان مقاله و ارسال آن به همه نقاط کشورو نیز انجام تبلیغات مناسب آغاز،که پس طی مدت زمان حدود 10 ماه از شروع کار، با یک روند کند،مقالاتی از نقاط مختلف کشور به دبیرخانه همایش ارسال وهر چه به مراحل پایانی مدت زمان اعلام شده برای ارسال مقالات نزدیکتر می شدیم،نحوه ارسا ل آثار از اقبال و استقبال بیشتری برخوردار بود و این استقبال در روزهای پایانی خصوصاً آخرین مهلت تمدید به اوج خود رسیده تا جایی که تعداد مقالات و آثار واصله به دبیرخانه جشنواره به رقم دو برابری(حدود 140 مقاله) نسبت به سال گذشته رسید، و پس از بررسی های لازم تعداد 120 مقاله مرتبط کد بندی و بلافاصله برای انجام امور داوری در اختیار داوران مورد نظر قرار گرفت.
معاون فرهنگی وزیرارشاد: امروز همه مردم بچه های محله امام رضا(ع) هستند/ نهمین جشنواره سراسری نمایشنامه نویسی رضوی پایان یافت
نهمین جشنواره سراسری نمایشنامه نویسی رضوی با حضور معاون فرهنگی وزیر ارشاد در قزوین پایان یافت.
سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه نهمین جشنواره سراسری نمایشنامه نویسی رضوی در قزوین افزایش معرفت و شناخت نسبت به سیره رضوی را از ثمرات برگزاری جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) دانست و گفت: کامل شدن سنخیت وجودی و برقراری ارتباط معنوی مردم با شخصیت امام رضا(ع) را می توان از مهم ترین دستاوردهای برگزاری دوره های متعدد جشنواره امام رضا(ع) دانست.
وی ادامه داد: از آنجایی که امام رضا(ع) امام تمام مردم دنیاست و بسیاری از بزرگان تسنن نیز بر این امر اذعان دارند؛ بهره ایشان به همگان می رسد ولی برای دیدن لبخند امام هشتم باید حجاب ها و پرده ها کنار برود. زمانی این حجاب کنار می رود که فلز آدمی از جنس فلز حضرت باشد. جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) می تواند در تبدیل فلز آدمی به فلزی از جنس امام هشتم تاثیر بسیاری داشته باشد.
صالحی افزود: جشن هایی از این دست و برگزاری مناسکی به شکل مداوم، موجب ایجاد شرایطی شده که دیگر بسیاری از مردم این مرز و بوم خود را بچه های محل امام رضا(ع) و کانون وجوشان را متعلق به حضرت می دانند.
مهدی احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین نیز در این مراسم، اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی را از مهم ترین اهداف برگزاری جشنواره نمایش نامه نویسی رضوی دانست و ادامه داد: گسترش فعالیت های فرهنگی و مذهبی مرتبط با سیره رضوی، تقدیر از پدیدآورندگان آثار برتر هنری با محوریت سیره رضوی و کمک به نشر و شناخته شدن آثار این حوزه می تواند از دیگر نتایج برگزاری جشنواره باشد که در خلال زمان به دست می آید.
وی از تلاش در راستای گردآوری اطلاعاتی جامع درباره شفایافتگان امام رضا(ع) در سطح استان قزوین خبر داد و افزود: از آنجایی که امام هشتم در جای جای این مملکت شیفتگان و شفایافتگان بسیاری دارد، تلاش خواهد شد از طریق تحقیقات میدانی، اطلاعات مستندی از این افراد گردآوری شود.
گفتنی است در این مراسم از نماهنگ آفتاب معرفت از تولیدات انجمن هنرهای نمایشی استان قزوین نیز توسط معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
شایان ذکر است هیات داوران نهمین جشنواره سراسری نمایشنامه نویسی رضوی از سری برنامه های دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) متشکل از نادر برهانی مرند، یوسف فخرایی و ناصر ایزدفر در بخش نمایشنامه های صحنه ای نمایشنامه کیفر به نویسندگی مرجان موسی نژاد از استان گیلان، کباب سلطانی به نویسندگی علیرضا ناسوتی از استان تهران و واقعه خوانی سی ام صفر سال 203 به نویسندگی فرهاد ارشاد از استان فارس را به ترتیب حایز رتبه های اول تا سوم دانستند. هم چنین در بخش نمایشنامه های کودک هیچ اثری حایز رتبه اول نشد اما نمایشنامه بزبزی و جنگل صنوبر به نویسندگی موسی هدایتی از استان کردستان و نمایشنامه طلا خاتون و راز هفت کبوتر به نویسندگی مهدی ملکی از استان تهران رتیه های دوم و سوم را ار آن خود کردند.
ناگفته نماند سومین هفته فرهنگ رضوی استان قزوین به عنوان آخرین هفته فرهنگ رضوی پس از شهرهای کرمانشاه، کرمان، جنوب کرمان و اردبیل همزمان با اختتامیه نهمین جشنواره سراسری نمایشنامه نویسی رضوی، در سرای تاریخی سعدالسلطنه این شهر آغاز شد.
دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی در مشهد پایان یافت
آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی از سری برنامه های دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با حضور استاد امیرخانی در مشهد پایان یافت.
قرآن و کلام بزرگان دینی؛ پشتوانه هنر خوشنویسی
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: خوشنویسی یکی از هنرهای اصیل ایرانی است که پشتوانهاش قرآن مجید و کلام بزرگان دینی ما است که بر همین مبنا، بحث هویتبخشی به این هنر مورد توجه زیادی قرار گرفته است.
مجید ملانوروزی، افزود: کشور ایران بهدلیل پهناوری جغرافیایی در تمامی هنرهای تجسمی، از جمله خطاطی دارای تنوع هنری و زیبایی بهخصوصی است که اینگونه جشنوارهها باید فرصتهایی را فراهم کند تا هر استان یا شهری در کشور، بتواند با توجه به فراخور و حال و هوای خود به این هنر و سایر هنرهای بومیاش توجه ویژه داشته باشد.
نمایشگاه های آثار خوشنویسی رضوی در پل گالری های سطح شهر افتتاح شد
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به صورت بر خط نمایشگاه آثار خوشنویسی رضوی در پل گالری های سطح شهر را افتتاح کرد.
سید سعید سرابی در آیین پایانی دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی ضمن خیر مقدم و تبریک دهه کرامت، ابراز امیدواری کرد که فعالیتهایی مانند جشنواره خوشنویسی رضوی، بتواند مورد رضایت خداوند واقع شود.
وی در ادامه مراسم پیام علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برگزارکنندگان جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) را قرائت کرد.
استاد امیرخانی: در جشنواره خوشنویسی رضوی هر سال شاهد رشد و ارتقای این هنر هستیم
استاد امیرخانی گفت: خوشبختانه ما در جشنواره خوشنویسی رضوی، هر سال شاهد رشد و ارتقای این هنر هستیم؛ زیرا هنر خوشنویسی ارتباط نابی با معارف دارد.
استاد برجسته هنر خطاطی در اختتامیه این جشنواره در مشهد، هدف هنرمند از رسیدن به شهرت را داری طی کردن نوعی سیر و سلوک دانست و افزود: هنرمند پس از فراگیری تجربه و تکنیک و کسب شهرت باید به خود برگردد و ببیند که خودش را تا چه حدی توانسته است تربیت کند؟ زیرا بالاترین نقطه خودشناسی یافتن چشم بصیرت است و اگر این گونه نباشد قطعاً به مشکلات و اختلافات بسیاری خواهیم رسید؛ در نتیجه بهترین مکتب از این لحاظ، سلوک در مقامات هنری است.
وی ادامه داد: هدف تمامی مکاتب تربیتی و معنوی رسیدن از ظاهر امور به باطن آنها است و بر همین اساس ما نیز باید به لحاظ کمال و اخلاق به معنویت برسیم و زندگی ما بهسمت همان بهشتی برود که وصفش را شنیدهایم.
داور دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی در ادامه افزود: خوشبختانه ما در این جشنواره، هر سال شاهد رشد و ارتقای این هنر هستیم؛ زیرا هنر خوشنویسی ارتباط نابی با معارف دارد، اگر این حرکتها از جانب مسئولان مورد حمایت واقع شود قطعاً موثر واقع میشود.
امیرخانی طی پیشنهادی اعلام کرد: خوب است که این جشنواره در مراکز استانهای ایران گسترش یابد تا برکتش فراگیر شود و امید را در دل افراد مستعد فراهم کند؛ زیرا کارهایی از این قبیل نوعی سرمایهگذاری محسوب شده، در رشد شخصیت انسانها مؤثر واقع میشود و قطعاً کشور را دچار تحولات بزرگی میکند.
رونمایی از قرآن طلاکوب شده در جشنواره خوشنویسی رضوی
در اختتامیه دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی، از قرآن طلاکوب شده علیرضا بهدانی، جوانترین کاتب وحی با حضور مسئولان، استاد امیرخانی رونمایی شد.
بهدانی در حاشیه این رونمایی گفت: من کار کتابت قرآن را از سال 1372 و در سن 22 سالگی آغاز کردم، چون در این زمان مدرک ممتاز را دریافت کرده بودم و بر همین اساس شور و انرژی خاصی در من برای خوشنویسی وجود داشت.
بهدانی در ادامه افزود: در همین راستا استادم جناب آقای حیدری به این نیروی من جهت داد و مرا به کتابت قرآن تشویق کرد که شکر خدا تا به این لحظه به برکت این کتاب آسمانی توانستهام 50 بار آن را کتابت کنم.
وی در ادامه بیان کرد: این قرآن به خط نسخ بوده و اندازه و ابعاد آن 70 در 80 است و هر صفحهاش حدود یک میلیون تومان هزینهاش میشود.
تقدیر از برگزیدگان دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی
در آیین پایانی دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی که در تالار فردوسی مشهد برگزار شد،بیانیه هیئت داوران جشنواره قرائت شد و از برگزیدگان این جشنواره تقدیر به عمل آمد.
در رشته نستعلیق؛ به آقایان مجتبی شریفی، مصطفی عابدینی و کیارش یعقوبی تندیس و گواهینامه جشنواره و به خانم زهره رئیسالساداتی و آقایان سعید فرجیان، احسان شورورزی و مهدی خانی لوح تقدیر جشنواره اعطا شد.
همچنین در رشته شکسته نستعلیق به آقایان شهرام روحی و ذیبحالله لولوئی مهر تندیس و گواهینامه جشنواره، و به آقای نورالدین کرمی و خانم مریم ذوالقدر، محدثه عالمیان و نجمه محمودی لوح تقدیر جشنواره اعطا شد.
در رشته ثلث به آقایان احسان علیپور، محسن عبادی و روحالله محرری تندیس و گواهینامه جشنواره، و به آقای فرهاد شیرخانی لوح تقدیر جشنواره اعطا شد.
در رشته نسخ نیز به آقایان حمید نیکانی و علیرضا یوسفی تندیس و گواهینامه جشنواره، و مجدداً به آقای فرهاد شیرخانی لوح تقدیر جشنواره اعطا شد.
همچنین در رشته خط تحریری به خانم رویا اخوان فرناز و آقایان مجتبی اسماعیلی، سیدحامد تفتی و امیر جعفری تندیس و گواهینامه جشنواره، و به خانم مهری قهرمان نژاد لوح تقدیر جشنواره اعطا شد.
اختتامیه جشنواره پویانمایی رضوی با حضور وزیر ارشاد برگزار شد/ جنتی: واگذاری مسئولیت ها در حوزه فرهنگ به اهل آن، گام بزرگی در این بخش است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذاری مسئولیت ها در حوزه فرهنگ به اهل آن را یکی از مهمترین گام ها در بخش فرهنگ دانست و گفت: در مجموعه وزارت خانه از کسانی استفاده شده که در این حوزه سالها فعالیت کرده و از تخصص لازم برخوردار هستند.
علی جنتی در آئین اختتامیه ششمین جشنواره سراسری پویانمایی رضوی گلستان، افزود: در استانها نیز این سیاست دنبال شده به گونه ای که هریک از مسئولین از بدنه ارشاد و با توجه به سابقه فعالیتشان در حوزه مورد نظر انتصاب شدند.
وی در توضیح فضای فرهنگی در کشور گفت: فضای فرهنگی برای فعالیت نویسندگان، روزنامه نگاران و همه هنرمندان در رشته های مختلف ایجاد شده است.
وی ضمن تاکید بر گسترش فرهنگ قرآنی در کشور، گفت: برای گسترش فرهنگ قرآنی قدم های خوبی برداشته شده است؛ مجامع قرآنی مورد حمایت جدی قرار گرفتند از این رو آثار خوب قرآنی منتشر می شود.
وی با اعلام این نکته که سیاست دولت تدبیرو امید بر پایه اعتدال قرار گرفته و همه جناح ها را در بخش فرهنگ حمایت می کند، افزود: با تمام جناح های سیاسی اعم از اصولگرا، میانه رو و اصلاح طلب کار می کنیم و معتقدیم تفاوت قائل شدن در این بخش برای کشور سم است.
باید فارغ از قطب های سیاسی حرکت کنیم
جنتی خاطرنشان کرد: ما باید فارغ از قطب های سیاسی حرکت کنیم و به شایسته سالاری توجه داشته باشیم؛ هر فردی که دارای توانمندی است و می تواند به توسعه فرهنگ در جامعه کمک کند مشروط بر اینکه معتقد به نظام و انقلاب اسلامی باشد، در این دولت به کار گرفته می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در حوزه رسانه ها نیز به این اصول پایبندیم، افزود: اگر درخواستی مبنی بر اخذ مجوز نشریه، خبرگزاری و یا سایت خبری را هر فردی از هر جناحی داشته باشد مشروط بر تخصصش، بدون توجه به وابستگی سیاسی، مجوز داده می شود.
وی ضمن تاکید بر ایجاد زیر ساخت ها در حوزه مطبوعات، گفت: به جای پرداخت نقدی یارانه به صاحبان نشریه و استفاده آنها در بخشی از اقتصاد مطبوعات بهتر است مکانی به نام خانه مطبوعات برای گردهم آوردن این قشر و تبادل نظر آنها مهیا شود که به یقین در پیشرفت رسانه ها بسیار تاثیرگذار است.
این مسئول کشوری از تشکیل نظام اتحادیه صنفی خبر داد و افزود: تلاشمان بر این است تا لایحه ای که به مجلس درباره ابن موضوع می رود بسیار جامع و کامل باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه قانون مطبوعات نیز قرار است اصلاح شود، ادامه داد: در حال حاضر تذکرات برای رسانه شفاهی و کتبی است که پس از آن حکم توقیف داده می شود درحالی که می توان دهها اقدام دیگر انجام داد که توقیف آخرین مرحله آن است.
وی در توضیح معافیت مالیاتی در بخش فرهنگ، گفت: ناشران، اصحاب رسانه، سینما و هنرمندان از پرداخت مالیات معاف هستند؛ در گذشته قانون گفته بود که اصحاب فرهنگ معاف هستند اما باید اظهار نامه بدهند درحالی که بسیاری انجام نداده و جریمه شدند در این بخش به اهالی فرهنگ تا قبل از سال 90 بخشودگی خورده که پس از آن باید اظهار نامه را تسلیم دارایی کنند.
این مسئول کشوری هشت منطقه در کشور را جز مناطق محروم به لحاظ فرهنگی اعلام کرد و گفت: نشریاتی که در این مناطق چاپ می شوند یارانه بیشتری دریافت خواهند کرد. ضمن اینکه نشریاتی که در حوزه دین، دفاع مقدس، اخلاق و فرایض دینی قلم می زنند نیز از یارانه بیشتری برخوردار خواهند شد.
علی جنتی اظهار کرد: آنچه که به نشریات در قالب یارانه پرداخت می شود کاملا روشن و شفاف در سایت وزارتخانه موجود است و برای سایر افراد در این حوزه قابل مشاهده است.
وی ضمن تاکید بر مقوله اقتصاد و فرهنگ، گفت: در طول این مدت با استفاده از مشاوران اقتصادی قدم های خوبی را در این حوزه برداشته ایم زیرا تلاشمان بر این است تا نویسندگان و روزنامه نگاران روی پای خودشان بیاستند و متکی به دولت نباشند.
صندوق حمایت از هنرمندان را یکی از ابزارهای حمایت ازفرهنگ است
وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی صندوق حمایت از هنرمندان را یکی از ابزارهای حمایت از فرهنگ دوستان دانست و افزود: این صندوق در حال حاضر 31 میلیارد تومان بدهی دارد اما با استفاده از سرمایه گذاران به سمتی می رود که خودش بنگاه اقتصادی سودآور برای حمایت از هنرمندان شود.
وی در توضیح ایجاد عدالت فرهنگی درکشور و استان گلستان، گفت: این مورد جز برنامه های اصلی وزارت خانه است، در این راستا معاونت های مختلف را در وزارت خانه مکلف کردیم تا 20 درصد از بودجه را به استانهای محروم اختصاص دهند تا توازنی بین استانها برقرار شود.
این مسئول کشوری خاطر نشان کرد: معاونین با بررسی مسائل و مشکلات هنرمندان در استانهای مختلف بودجه را به استان ها و ادارات شهرستان های مختلف که گاهی جز فقیرترین ادارات هستند، تخصیص می دهند.
وی ضمن تاکید بر برون سپاری در بخش فرهنگ، گفت: برون سپاری جز سیاست های اصلی این دولت است که باجدیت آن را دنبال می کنیم، البته در مقابل تغییر در ابتدا مقاومت می شود اما این امر اجرایی خواهد شد.
علی جنتی با بیان اینکه وظیفه وزارت ارشاد سیاست گذاری، برنامه ریزی، هدایت و حمایت از همه گروه های فعال در بخش فرهنگ است، اذعان کرد: در هر حوزه ای از هنر که توانمندی داشته باشیم باید این هنرمندان در برنامه های بین المللی حضور داشته باشند تا هنر ایرانی اسلامی به همگان نشان داده شود.
وزیر ارشاد اسلامی در توضیح آموزش تخصصی بخش های مختلف هنری گفت: بسیاری از رشته های هنری در دانشگاههای علمی کاربردی آموزش داده می شود که فارغ التحصیلان در این رشته می توانند به راحتی جذب بازار کار شوند.
وی دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی را در حوزه هنر 90 هزار نفر اعلام کرد و افزود: نیاز است برای توانمند سازی برخی از هنر آموزان دوره های آموزشی کوتاه مدت برگزار شود ضمن اینکه در این بین از آموزشگاههای خصوصی نیز باید به خوبی حمایت شود.
برخورد و حمایتمان با مخالفان دولت مشابه موافقان دولت است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخورد و حمایتمان با مخالفان دولت مشابه موافقان دولت است؛ بر اساس شایسته سالاری به تمام فعالان فرهنگی نگاه می کنیم چون حمایت از به آنها کمک به فرهنگ جامعه است.
علی جنتی افزود: امروز هیچ راهی برای برخورد با نارسایی های اجتماعی به جز استفاده از ابزار فرهنگی نداریم؛ تنها از طریق فرهنگ می توان یک عقیده و باور را در بین افراد جامعه جا انداخت.
وی با بیان اینکه گلستان سابقه فرهنگ و تمدن قدیمی را دارد، اظهار کرد: برخی آثار تاریخی در استان متعلق به بیش از پنج هزار سال است که این نشانگر قدمت بالای این خطه است.
جنتی ضمن اشاره به این نکته که شخصیت های برجسته ای از این منطقه در حوزه فرهنگ، هنر و ادبیات، فلسفه وعرفان و شعر فعالیت داشته اند، افزود: شخصیت هایی مانند میرداماد فیلسوف اهل صفویه اهل گرگان بودند که آثار ایشان در اصفهان موجود است.
وجود خانه هنرمندان یک ضرورت است
وی وجود خانه هنرمندان در گلستان را یک ضرورت دانست و اذعان کرد: خانه هنرمندان می تواند مکانی بر تبادل نظر و اطلاعات فعالان فرهنگی باشد به همین دلیل باید برای ایجاد چنین فضایی بودجه ای اختصاص یابد.
وی خرید آثار هنرمندان را یکی از موارد ایجاد توسعه اقتصادی برای این قشر دانست و افزود: در بودجه سال 93 تبصره ای گذاشتیم مبنی بر اینکه دستگاههای دولتی مکلف شوند تا یک درصد از بودجه های عمرانی خود را به خرید آثار فرهنگی اختصاص دهند که رد شد.
علی جنتی ادامه داد: برای باری دیگر در یک سری قوانین دائمی این موضوع گنجانده شد با این تفاوت که دستگاههای اجرایی مجاز هستند که یک درصد از بودجه را صرف خرید آثار هنرمندان کنند که این موضوع مورد تائید مجلس قرار گرفت.
وی ضمن تاکید بر مقوله دولت الکترونیک، گفت: باید از لحاظ فناوری اطلاعات شرایطی ایجاد کنیم که مراجعه کنندگان از طریق سایت این وزارتخانه بسیاری از مطالبات خود را رفع کنند؛ باید از سیستم کاغذی خارج شده و بسیاری از خدمات را الکترونیکی به مراجعه کنندگان دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: امروز دریک شرایط زمانی زندگی می کنیم که نسبت به 10 سال قبل بسیار متفاوت است؛ جهان در بخش ارتباطات به سرعت در حال گسترش است.
ماهواره هم فرصت است و هم تهدید
وی ادامه داد: با گسترش ارتباطات الکترونیکی امروزه دست کم دوهزار شبکه ماهواره به راحتی در حال انتقال اطلاعات در بخش های مختلف هستند، در این میان ما هم می توانیم با بهره گیری از این امکانات فرهنگمان را انتقال دهیم.
به گفته این مسئول کشوری، همانطور که این موارد تهدید به حساب می آیند می تواند فرصتی برای انتقال فرهنگ ایران اسلامی به سایر کشورهای جهان نیز به شمار آیند.
علی جنتی خاطر نشان کرد: امروزه انتقال فرهنگ انقلاب از هر زمانی آسانتر است به شرط اینکه از این ابزار به نحو مطلوب استفاده شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروزه 50 شبکه ایران از ماهواره به سایر کشورها نمایش داده می شود، اذعان کرد: از ماهواره و سایر ابزارها مانند کتاب می توانیم به بهترین نحو برای انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی بهره ببریم.
یادآوری می شود؛ جشنواره پویانمایی رضوی از سری برنامه های دوازدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) است که با معرفی برترین ها شب گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهر گرگان پایان یافت.
نماینده مردم مشهد: بسترهای نشر معارف رضوی توسط جشنواره بین المللی امام رضا(ع) فراهم شده است
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه بسترهای نشر معارف رضوی توسط جشنواره بین المللی امام رضا(ع) فراهم شده است.
سید هاشم بنی هاشمی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، گفت: خوشبختانه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به عنوان برنامه ای فرهنگی توانسته است هر ساله براساس محور تعالیم ائمه اطهار(ع) که مبتنی بر قرآن و سنت رسول الله(ص) است توفیقات بسیاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه مشهد به عنوان پایتخت معنوی کشور و جایگاهی که می تواند فرهنگ اسلام ناب محمدی را در سراسر جهان به طور صحیح نشر دهد، ادامه داد: خوشبختانه بسترهای نشر معارف رضوی هر ساله توسط جشنواره بین المللی امام رضا(ع) فراهم شده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه برای بهره وری بیشتر از فعالیت های فرهنگی همچون جشنواره امام رضا(ع) باید به محتوا آن دقت کرد و باید محتوای اینگونه فعالیت ها را بالا برد، تصریح کرد: هدف از برگزاری فعالیت های فرهنگی نباید صرفا به دور هم جمع شدن و انجام برخی کارهای صوری باشد بلکه ایجاب می کند در این قبیل برنامه ها با تبیین دستورات اسلام، این تعالیم را متناسب با شرایط روز برای مردم تبیین کرد تا مورد استفاده در سبک زندگی مردم قرار گیرد.
بنی هاشمی افزود: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) فرصتی است که نظام اسلامی برای جامعه فراهم کرده است تا با برگزاری این جشنواره در شهرهای مختلف کشور نیازهای جامعه براساس نیازمندی های روز تبیین شود.
وی ابراز داشت: مطالبی که بتواند برای این دهه مناسب باشد در متون دینی ما آمده است و علما ما نسبت به آن ها کتابت داشته اند و وظیفه ماست که این مطالب را با شرایط روز تبیین کنیم و این فرصت را مغتنم شماریم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در شرایطی که حمله دشمن دیگر به کشتار مستقیم با سلاح های نظامی ختم نمی شود و دشمن حربه نرم فرهنگی را سلاح خود قرار داده و کشورهای اسلامی و به خصوص انقلاب اسلامی ایران را با این سلاح مورد هجوم قرار داده است باید فعالیت های ما نیز به گونه ای باشد که توان خنثی کردن تهاجم دشمنان را داشته باشد.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران توانست شرایط بیداری اسلامی را در منطقه فراهم کند و حتی دامنه این انقلاب به صورتی گسترش یافت که باعث شد قدرت رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت غزه شکسته شود و همه این ها به برکت تعالیم ناب اسلامی شکل گرفته است و اگر این تعالیم اسلامی به درستی در فضای آلوده تهاجم فرهنگی مطرح شود بهترین دستاوردها را خواهد داشت.
وی با اشاره به شعار امسال با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی داشت و تاکید کرد: به مسئله مدیریت جهادی در مسایل فرهنگی باید به صورت ویژه ای توجه شود و این نوع مدیریت در فعالیت های فرهنگی می تواند ظرفیت های درونی افراد را براساس اعتقادات و هنر آن ها شکوفا کند.
وی در پایان گفت: فرصت ده روزه دهه کرامت را باید به نحو مناسبی برای دو هدف فرهنگ و اقتصاد مقاومتی براساس تعالیم اسلام و سیاست های اقتصاد مقاومتی و فرهنگ خودباوری قدر بدانیم.
تدارک گسترده شهرداری تهران برای بزرگداشت دهه کرامت
شهرداری تهران همزمان با دهه کرامت برنامه های متنوعی را با محوریت مناطق 22 گانه در سطح مساجد،سرای محلات و بوستان ها برگزار می کند.
نماینده شهرداری تهران در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت از برگزاری 1100 مراسم در سطح مساجد تهران همراه با برپایی نمایشگاه با محوریت امام رضا،حضرت معصومه و حضرت احمد بن موسی(علیهم السلام) خبر داد و گفت: شهرداری تهران با هدف شکرگذاری به جهت افتخار میزبانی ایران اسلامی از وجود مقدس امام رضا حضرت فاطمه معصومه و حضرت احمد بن موسی(علیهم السلام) و در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی برنامه های گسترده ای را برای دهه کرامت تدارک دیده است.
وی بیان کرد: در این راستا مناطق 22 گانه شهر تهران به همراه سازمان ها و شرکت های تابعه برنامه های این ایام را از 6 شهریور همزمان با سالروز میلاد باسعادت حضرت معصومه(س) آغاز و تا روز بزرگداشت حضرت شاه چراغ(ع) و میلاد امام رضا(ع) برگزار می کنند.
برخورداری خاطرنشان کرد: تلاش مجموعه معاونت اجتماعی شهرداری تهران بر این است که در ایام دهه کرامت به هویت بخشی سیمای بصری شهر تهران، فضاسازی تبلیغی در سطح شهر با استفاده ظرفیت های تبلیغی از جمله بیلبوردها، عرشه های پل با محوریت جملات و حکمت های رضوی توجه شود.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری جشن تکلیف ویژه دخترانی که به سن تکلیف رسیده اند در روز اول ذی القعده افزود: برگزاری برنامه قطعه ای از بهشت، برپایی22 نمایشگاه در22 منطقه شهر تهران با موضوع آثار خوشنویسی و هنرهای تجسمی با محوریت امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و حضرت احمد بن موسی(ع) از برنامه های تدارک دیده شده برای بزرگداشت ایام دهه کرامت است.
برخورداری همچنین از برگزاری تور های گردشگری در طول ایام دهه کرامت با مقصد نهایی امامزاده صالح و حرم عبدالعظیم الحسنی علیهما السلام و نیز بازدید از دستاوردهای شهری خبر داد.
وی از برپایی جشن های مهر هشتم در طول دهه کرامت در مساجد و بوستان های سطح شهر خبر داد و افزود: جشن های ویژه دهه کرامت با مشارکت مساجد و سرای محلات برگزار می شود.
وی خاطر نشان کرد: در طول ایام دهه کرامت طرح کرامت کریمان و برپایی نمایشگاه عکس از حرم امام رضا، حضرت معصومه و حضرت شاه چراغ(ع) برگزار می شود.
وی همچنین به اجرای طرح گوهر رحمت اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح برگزاری جشن ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و برپایی نمایشگاه با محوریت این سه بزرگوار و تجلیل از دختران حافظ قرآن در مدارس برگزار می شود. برپایی جشن عبودیت، شناسایی و تجلیل از دختران موفق و برگزاری جشن ولادت در 123 مسجد شاخص از دیگر برنامه های دهه کرامت است که نماینده معاونت اجتماعی شهرداری تهران در شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت به آن اشاره کرد.
وی تصریح کرد: سعی می شود در ایام دهه کرامت فضای پایتخت و ام القرای جهان اسلام محفل جشن های سراسری شود.
دهه کرامت از از روز اول ذی القعده الحرام(پنجشنبه 6 شهریور) ولادت حضرت معصومه(س) آغاز و تا روز 11 ذی القعده الحرام(یکشنبه 16 شهریور) ولادت امام رضا(ع) ادامه دارد.
گسترش فعالیت های سازمان بسیج مستضعفین در دهه کرامت
مسئول اداره فضاسازی و عملیات تبلیغی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین، با اشاره به فعالیت های این سازمان در طول دهه کرامت، از رشد ده درصدی این برنامه ها خبر داد.
«احد امیری»، مسئول اداره فضاسازی و عملیات تبلیغی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین، با اشاره به برنامه های این سازمان در طول دهه کرامت اظهار کرد: با توجه به گستردگی سازمان بسیج مستضعفین در سطح کشور و رده هایی که در سازمان انجام وظیفه می کنند، امسال برنامه های ویژه دهه کرامت از تعدد و تنوع بیشتری برخوردار بوده و رشد ده درصدی را نسبت به برنامه های سال گذشته در سطح کلان کشوری شاهد هستیم.
وی ادامه داد: سازمان بسیج مستضعفین برای دهه کرامت در مجموع 88 برنامه را پیش بینی کرده است که از جمله آنها می توان به سلسله جشن هایی که به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) و در روز «دختر» برگزار می شود اشاره کرد، همچنین به همین موازات سلسله جشن هایی به مناسبت میلاد امام رضا(ع) در پایگاه های حوزه مقاومت سازمان بسیج مستضعفین در سطح کشور برگزاری خواهد شد.
مسئول اداره فضاسازی و عملیات تبلیغی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین، افزود: « آذین بندی کل مراکز استان ها» به همت تمامی رده ها، پایگاه ها، حوزه ها و کانون های قشری بسیج «بر افراشتن پرچم در میادینی که به نام امام رضا(ع) هستند که در این راستا سال گذشته 55 میدان شناسایی شد»،«افراشتن پرچم در میادینی که متبرک به نام حضرت معصومه هستند که تاکنون یازده میدان شناسایی شده است»، «غبارروبی و عطر افشانی امام زادگان و بقاع متبرکه» از جمله بخشی از برنامه های سازمان در طول دهه کرامت است.
امیری در ادامه «برگزاری نمایشگاه های کتاب در پایگاه های مقاومت»،برگزاری مسابقات کتابخوانی برادران و همچنین مسابقه ای ویژه خواهران در رابطه با سبک زندگی و شخصت حضرت معصومه(س)، «برگزاری مسابقات قرآنی در حوزه حفظ،قرائت و ترجمه در 145 ناحیه»،«برگزاری همایش عفاف و حجاب به همت بسیج خواهران در رده ها و پایگاه های بسیج»، را از دیگر برنامه های سازمان بسیج مستضعفین در طول دهه کرامت خوانده و تصریح کرد: همچنین برنامه پیاده روی خانوادگی با عنوان «از حرم تا حرم» که شامل مسیر حرم حضرت معصومه(س) تا مسجد مقدس جمکران می شود از جمله برنامه های ویژه ای است که در دستور سازمان بسیج مستضعفین در طول دهه کرامت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ارسال پیامک های تبریک ویژه این ایام به طیف وسیع مخاطبان سازمان، برپایی ایستگاه های صلواتی، تهیه بروشورهای «حجاب برتر و ترویج سبک زندگی رضوی» از سوی رده های استانی، غبارروبی مساجد با عنایت به این مساله که عمدتا پایگاه های بسیج در داخل مسجد و یا در مجاورت مساجد قرار گرفته اند، تکریم مسجد از طریق برگزاری برنامه های فرهنگی برای نوجوانان و جوان با همکاری هیات امنای مساجد و پایگاه های بسیج، برگزاری نمایشگاه سبک زندگی و ماهواره در مجاورت مساجد در صورت امکان در اختیار قرار دادن فضایی جهت این نمایشگاه، بخش دیگری از برنامه های سازمان بسیج مستضعفین در طول دهه کرامت را تشکیل می دهد.
امیری گفت: دیدار با علما و ائمه جمعه درقم که در مجموع 23 ناحیه در این برنامه حضور دارند، اردوی قم و جمکران از سوی 65 ناحیه سازمان، برگزاری همایش «دختران آسمانی» که ویژه تجلیل از خواهران بسیجی همنام با حضرت معصومه(س)است، راه اندازی ایستگاه «بلوتوث»، کارگاه «رایحه حجاب» در چهل ناحیه که درباره فرآیندها و اثرات رعایت حجاب و عدم رعایت حجاب می شود، برگزاری همایش «عاشقان ولایت»، برگزاری «جشن گلریزان» ویژه تهیه جهیزیه برای نوعروسان در 150 ناحیه از دیگر برنامه های سازمان بسیج مستضعفین در دهه کرامت است.
دبیرجشنواره خبر داد: آستانه اشرفیه ششم شهریورماه میزبان اختتامیه جشنواره مطبوعات رضوی
دبیر چهارمین جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات از برگزاری آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان این جشنواره در استان گیلان خبر داد.
فیروز فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات کشور از سری برنامههای دوازدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) به میزبانی استان گیلان، اظهار کرد: آیین اختتامیه این جشنواره ساعت 18 روز پنجشنبه 6 شهریور 93 در جوار حرم مطهر سیدجلالالدین اشرف(برادر امام رضا(ع)) در شهر آستانه اشرفیه برگزار میشود.
دبیر چهارمین جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات کشور در ادامه با اشاره به بخشهای جنبی این جشنواره در استان گیلان، تصریح کرد: مراسم بزرگداشت مقام سید جلال الدین اشرف(ع) برادر گرامی حضرت امام رضا(ع) با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اوقاف و امور خیریه استان گیلان و هیأت امنای حرم مطهر، بصورت مشترک با آیین اختتامیه جشنواره در این شهر برگزار خواهد شد./966/د101/ی