معرفی تمدن پویای اسلام به جامعه رسالت اصلی حوزه های علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، کارگاه آموزشی مهارت های بیان تفسیر قرآن ویژه طلاب سطح سه حوزه علمیه خواهران مازندران امروز در مدرسه علمیه الزهرا(س) ساری برگزار شد.
حجت الاسلام علی غفاری، مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران در این کارگاه آموزشی، پاسداری از کیان اعتقادات و قرآن را از جمله رسالت های مهم حوزه های علمیه دانست و گفت: همه تلاش حوزه این است که فعالیت های خود را، به ویژه در مسائل علمی، به سمت قرآن سوق دهد.
وی افزود: رسالت حوزه های علمیه این است که تمدن پویای اسلام را به جامعه و حتی به دنیا عرضه کند.
مدیر مطنقه پنج حوزه علمیه خواهران با بیان این که سنجش ما قرآن است، گفت: دانشی که با قرآن سنجیده نشده باشد، هیچ ارزشی ندارد.
حجت الاسلام غفاری تصریح کرد: در زمینه تفسیر قرآن باید به گونه ای عمل کنیم که تفسیر را خوب بگوییم، خوب بنویسیم و هم خوب عملیاتی کنیم.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران، حوزه های علمیه را مرکز نشر و گسترش معارف ارزشمند دین مبین اسلام دانست و گفت: امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت مراکز حوزوی هستیم.
وی در ادامه سخنان خود پاسخگویی به شبهات دینی، سیاسی و معرفتی را یکی از مهم ترین وظایف حوزه های علمیه و روحانیت دانست و افزود: امروز حوزه های علمیه ما باید پویا و قوی باشند تا بتوانند هزاران شبهه ای که دشمن علیه اعتقادات دینی ما ترویج کرده پاسخگو باشند.
حجت الاسلام غفاری با اشاره به این که امروز اعتقادات و باورهای مردم به ویژه نسل جوان بیش از گذشته در معرض خطر قرار دارد، افزود: حوزه به عنوان یکی از مهم ترین مراکز دینی باید برای پاسخگویی به این شبهات برنامه داشته باشد.
وی بر ضرورت استفاده از شیوه های نوین تبلیغ به منظور پاسخگویی به شبهات دینی تأکید کرد و گفت: باید با برنامه ریزی صحیح در برابر هجمه های گسترده دشمنان ایستاد و نسل آینده را در تهاجم آنها حفظ کرد.
حجت الاسلام غفاری با بیان این که دشمنان نظام اسلامی امروز همه توان و ابزار خود را برای مقابله با اسلام ناب به کار گرفته اند، افزود: آنها تلاش می کنند تا چراغی که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دنیا روشن کرده را خاموش کنند.
مدیرمنطقه پنج حوزه علمیه خواهران با اشاره به این که امروز خطر نحله های فرهنگی جامعه اسلامی و نسل جوان ما را به شدت تهدید می کند، تصریح کرد: باید برای مقابله با این تهاجم فرهنگی دشمنان مدارس علمیه تقویت شوند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که یکی از رسالت های حوزه های علمیه خواهران در سال جدید که به نام فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده، ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) به خصوص فرهنگ فاطمی و ایجاد بسترهای لازم در این خصوص است، گفت: بهترین و مطمئن ترین الگو برای خانواده های مسلمان سیره و سنت حضرت زهرا(س) است.
حجت الاسلام غفاری با اشاره به این که امروز دوران انفجار اطلاعات و ارتباطات است، خاطرنشان کرد: باید در این میدان حملات متقابل و متناسب و به روز داشته باشیم و فضای مجازی یکی از بسترهای خوبی است که طلاب می توانند برای اشاعه فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) استفاده کنند.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران گفت: خواندن دروس حوزوی و اکتفاء به این اندوخته ها کفایت نمی کند بلکه باید احکام و معارف قرآن در جامعه پیاده شود.
وی با بیان این که متأسفانه یکی از آفات حوزه های علمیه بحث سطح بندی و مدرک گرایی است، تصریح کرد: پایان درس حوزه، آغاز رسالت و طیب دوّاب بودن است.
رییس بخش قرآن قرار گاه خاتم الاوصیاء و مؤوسسه فرهنگی قرآن و عترت تمهید نیز در این مراسم بیان داشت: قانون اساسی ما مبتنی بر قرآن است؛ به همین دلیل باید قرآن و معارف اهل بیت(ع) در همه بخش های کشورمان حاکم باشد.
وی افزود: اقدامات زیادی در جهت حاکمیت فرهنگ قرآن در کشور صورت گرفته است؛ اما متاسفانه تاکنون به صورت نظامند به این مباحث پرداخته نشده است و باید کاری کنیم تا مبنای کارها قرآن شود و مردم نیاز های خود را از قرآن جستجو کنند./1312/پ202/ب1