۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۱
کد خبر: ۲۱۹۱۰۷
سخنران حرم رضوی:

از گناه به عنوان یک عیب و نقص دوری کنیم

خبرگزاری رسا ـ سخنران حرم رضوی با اشاره به آیه 13 سوره حجرات، گفت: انسان های با تقوا، کریم هستند و مرتکب گناهی نمی شوند، چرا که گناه، نقص محسوب می شود و انسان کریم مبرّا از نقص است.
گناه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام جعفر اسلامی فر، سخنران حرم رضوی، امروز در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر در جمع زائران و مجاوران امام رضا(ع) با اشاره به این که در آیات قرآن، واژه کریم بر موارد مختلفی اطلاق شده است، گفت: قرآن، نعمت های بهشت، پیامبر اکرم(ص) و جبرئیل، در آیات قرآن به صفت کریم نامیده شده اند.    

 

حجت الاسلام اسلامی فر با اشاره به این که واژه کریم بر عامل بدون نقص اطلاق می شود، اظهار کرد: در آیه «یَا أَیُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّکَ بِرَبِّکَ الْکَرِیمِ؛ اى انسان، چه چیز تو را در باره پروردگار بزرگوارت مغرور ساخته؟»، واژه «کریم»، به عنوان وصف پروردگار به کار رفته است؛ چرا که در ادامه آیه، خداوند صحبت از خلقت انسان به میان می آورد به عنوان آفرینشی که کامل ترین نوع خلقت است و نقصی در آن نیست.  

 

این پژوهشگر علوم قرآنی افزود: رسول اکرم(ص) در همه زمینه ها،الگوی کامل هستند چرا که تمام کردار، رفتار و گفتار ایشان بدون نقص است.  

 

وی گفت:  کرامت از سخاومت بالاتر است؛ چرا که ممکن است،انفاق، انسان سخاوتمند کامل نباشد، برای نمونه سخی، به فقیری کمک می کند در حدی که احتیاجات روز او برطرف شود اما فقر او همچنان باقی است، اما در مقابل، انفاق کریم، کامل است، به گونه ای که فقر را از بین می برد.  

 

سخنران حرم رضوی ابراز کرد: احتیاجات خود را با افراد آبرومند و دین دار در میان بگذارید چرا که کرامت و ارزش انسان مؤمن باید حفظ شود و به واسطه دین داری آبروی شما را حفظ می کنند.   

 

حجت الاسلام اسلامی فر  در ادامه به مقایسه نعمت های دنیوی و بهشتی پرداخت و گفت: خداوند در قرآن می فرماید: « فَالَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ لهَُم مَّغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَرِیم؛ آن ها که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند، آمرزش و روزى پر ارزشى براى آن هاست»، در این آیه نعمت های بهشت، رزق کریم نامیده شده است؛ چرا که نعمت های دنیوی نقص دارند، اما نعمت های بهشتی کامل و بدون نقص هستند.   

 

سخنران حرم رضوی  اظهار کرد: رشد و عقلانیت انسان، در رفتار او مشخص می شود، از این رو انسان های با تقوا، کامل ترین انسان ها هستند؛ چرا که هر گناهی، نقصی برای انسان محسوب می شود و ترک گناه، تنها عاملی است که سبب تکامل و پیشرفت انسان می شود.   

 

وی افزود: در روایت آمده است، ذکر بین الطلوعین برای روزی بسیار مفیدتر است از این که با شتر دور دنیا را برای تجارت طی کنید؛ امام رضا(ع) همیشه بین الطلوعین بیدار بودند و ذکر خداوند را می گفتند.

 

این پژوهشگر علوم قرآنی افزود: انسان کریم، در اوج سختی خود به فکر دیگران است؛ امام رضا(ع) اقیانوس کرامت هستند؛ ایشان، با خادمان خود مأنوس بوده و آن ها هیچ دغدغه ای برای صحبت با ایشان نداشتند./1309/پ202/ب5

ارسال نظرات