۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸
کد خبر: ۲۱۹۵۳۸

بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد آیت الله طالقانی برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا ـ رییس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران از برگزاری مراسمی به مناسبت سی و پنجمین سالگرد نخستین امام جمعه تهران مرحوم آیت الله سید محمود طالقانی در موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران خبر داد.
آيت الله طالقاني
 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، در آستانه سی و پنجمین سالگرد رحلت آیت الله طالقانی مجاهد انقلابی و اولین امام جمعه تهران، برنامه‌های متنوع و ویژه‌ای در راستای بازشناخت این شخصیت و پاسداشت یاد و نام و منش انقلابی و مجاهدت‌های طولانی این روحانی پاکباز و ساده زیست و مردمی در کشور به انجام خواهد رسید.
از جمله این برنامه‌ها می‌توان به رونمایی از سایت جدید موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران اشاره نمود. دکتر موسی حقانی رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران با بیان این خبر، افزود:‌ این مراسم در روز 17 شهریور ماه از ساعت 15 تا 17 در سالن اجتماعات موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران واقع در الهیه خیابان شهید فیاضی میدان فرشته شماره 15 برگزار می‌شود. در آغاز این مراسم همچنین از سایت جدید موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران رونمایی خواهد شد.
مسجد هدایت؛ میعادگاه ارادتمندان آن روحانی مجاهد
وی با بیان اینکه خوشبختانه چند سالی می‌شود که مراسم گرامیداشت آیت الله طالقانی به طور منظم در مسجد هدایت برگزار می‌شود، افزود:‌ موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران هم چند سالی هست که برای بزرگداشت این عالم مجاهد در سالگرد وفات ایشان مراسم بزرگداشتی برگزار می‌کند که امسال هم با حضور و سخنرانی دوستان و افرادی که با ایشان محشور بوده‌اند، این بزرگداشت برپا خواهد شد.
حقانی درباره ضرورت برپایی چنین مراسم‌هایی با اشاره به لزوم آشنایی نسل جوان با شخصیت‌ها و رجال اثر گذار در تاریخ معاصر کشورمان،‌ خاطر نشان کرد:‌ نسل جوان ما آن دوران را درک نکرده اند و علاقه مندند تا با چهره‌هایی همچون آیت الله طالقانی بیشتر آشنا شوند پس این وظیفه موسسات و فعالان فرهنگی است تا به این نیاز پاسخ بدهند.
جای خالی مبارزی همچون طالقانی در فکر نسل امروز و فردای ایران
به باور وی تاکنون به نیاز نسل جوان ایرانی برای شناخت رجال اثرگذار تاریخ معاصر کشورمان پاسخ درستی داده نشده است از همین روست که در برخی از گروه‌های فکری که در حوزه جوانان کار می‌کنند با تاریخ کشورمان آشنایی مناسبی ندارند. رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران تاکید کرد:‌ این در حالی است که اشراف به موضوع تاریخ نگاری و سابقه تاریخی امری است که هر ملتی باید با اتکا به آن آینده خود را طراحی کند از همین رو ما اصرار داریم چنین جلساتی را برگزار کنیم.
وی درباره آثار منتشرشده درباره آیت الله طالقانی از سوی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران نیز گفت:‌ ما به مناسبت صدمین سال تولد آیت الله طالقانی کتاب تفسیر «پرتوی از قرآن»‌ و مجموعه آثار ایشان را که شامل برخی سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و مقدمه‌هایی که بر برخی کتاب‌ها نوشته‌اند را در قالب دو جلد کتاب منتشر کرده‌ایم که علاقه مندان می‌توانند با مطالعه این کتاب‌ها هم با شخصیت آیت الله طالقانی و هم با شرایط دورانی که ایشان زندگی می‌کردند آشنا شوند.
رونمایی از سایت جدید موسسه
حقانی درباره رونمایی از سایت جدید موسسه نیز با اشاره به اینکه موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران از جمله نخستین موسساتی است که با راه اندازی سایت از 15 سال پیش فعالیت خود را در فضای مجازی آغاز کرد، افزود: تاکنون یکی دوباری تغییراتی در سایت موسسه اعمال شده است اما با توجه به بالا رفتن حجم مطالب تولیدی و همچنین نرم افزارها و امکانات کاربردی جدید از دو سال پیش با طراحی به روز و نرم افزارهای تازه تلاش شد تا سایت جدید موسسه با امکانات نو و بهتری، راه اندازی شود. بنا به تاکید حقانی مراسم رونمایی از سایت جدید موسسه نیز در همان روز 17 شهریور و پیش از مراسم بزرگداشت آیت الله طالقانی برگزار خواهد شد.
کتابخانه آیت الله طالقانی یادگاری ارزشمند اولین امام جمعه تهران
اما یکی از یادگارهای آن عالم مجاهد و روحانی انقلابی کتابخانه‌ای است ارزشمند که چونان باقیات الصالحاتی برای دوستداران فکر و فرهنگ اسلامی برجای مانده است. کتابخانه عمومی آیت اله طالقانی وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سال 1374 تاسیس شد و در این مرکز بخشی از لباس‌ها، کتاب‌ها و عکس‌های شخصی ایشان موجود است.
آیت الله سید محمود طالقانی از علما، مفسران و فعالان سیاسی ایران بود که از محضر اساتید بزرگی چون آیت الله حجت و آیت الله خوانساری بهره برد. در تاریخ سوابق مبارزاتی آیت الله طالقانی نقاط عطف بسیاری قابل مشاهده است. ایشان در خطبه نماز عید فطر سال 1349 به مساله فلسطین پرداخت و خواستار جمع آوری فطریه برای مردم فلسطین شد. در روز عید فطر سال 1350 از برگزاری نماز عید توسط ایشان جلوگیری به عمل آمد و منزلش به مدت یک ماه در محاصره ماموران حکومت در آمد و سپس در دادگاه نظامی محاکمه و به سه سال تبعید به زابل محکوم گردید که این حکم به یک سال و نیم تبعید در بافق کرمان تبدیل شد و سر انجام پس از سپری شدن این مدت در خرداد 1352 به تهران بازگشت. از آن پس، از اقامه نماز جماعت و ایراد سخنرانی منع شد و در پائیز سال 1354 مجددا بازداشت و به ده سال حبس محکوم گردید.
منزل ایشان (کتابخانه فعلی) از بدو آزادی تا ورود امام خمینی (ره) به تهران، از کانون‌های انقلاب بود و بسیاری از برنامه‌ها و سازماندهی‌های سیاسی ضد رژیم در این مکان شکل می‌گرفت و در نهایت نیز به کتابخانه تبدیل شد.
این مرکز دارای 3 طبقه مجزا بوده که در طبقه همکف، بخش مدیریت، کتابخانه کودک و نوجوان و بخش مرجع است. در طبقه دوم بخش نشریات و مجلات، بخش امانت و خدمات فنی و مخزن کتابخانه است. در طبقه فوقانی نیز تالار مطالعه قرار دارد. قرائت خانه آن روزهای زوج جهت استفاده آقایان و روزهای فرد مختص خانم‌ها است. همچنین ارائه خدماتی نظیر نمایش تازه‌های کتاب، مسابقات کتابخوانی به صورت مجازی، رونمایی از کتاب‌های نویسندگان و نشست‌های علمی، فرهنگی، اردوهای فرهنگی و ... از دیگر خدمات این کتابخانه است.
این کتابخانه 22933 جلد کتاب‌های فارسی، 9683 جلد کتاب‌های کودک و نوجوان و 1000 جلد کتاب مرجع است و 15487 نفر عضو دارد./1327/د101/ی
ارسال نظرات