۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۸
کد خبر: ۲۲۲۳۲۶

دفاع مقدس سرچشمه بیداری اسلامی و مقاومت در منطقه

خبرگزاری رسا ـ بیداری اسلامی و مقاومت در منطقه،‌ دو پدیده مهم و سرنوشت‌ساز برای مسلمانان و آینده بشریت، هر دو ریشه در دفاع مقدس ملت ایران دارد.
دفاع مقدس

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، هر روز ما در جنگ برکتی داشته‌ایم که در همه صحنه‌ها از آن بهره جسته‌ایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده‌ایم، ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نموده‌ایم،‌ما در جنگ پرده از چهره تزویر جهانخواران کنار زدیم،‌ما در جنگ دوستان و دشمنان را شناخته‌ایم، ما در جنگ به این نتیجه‌ رسیده‌ایم که باید روی پای خودمان بایستیم، ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم، ما در جنگ ریشه‌های انقلاب پربار اسلامی‌مان را محکم کردیم، ما در جنگ حس برادری و وطن‌دوستی را در نهاد یکایک مردمان بارور کردیم، ما در جنگ به مردم جهان و خصوصاً مردم منطقه نشان دادیم که علیه تمامی قدرت‌ها و ابرقدرت‌ها سالیان سال می‌توان مبارزه کرد، جنگ ما کمک به فتح افغانستان را به دنبال داشت، جنگ ما فتح فلسطین را به دنبال خو‌اهد داشت، جنگ ما موجب شد که تمامی سردمداران نظام‌های فاسد در مقابل اسلام احساس ذلت کنند، جنگ ما بیداری پاکستان و هندوستان را به دنبال داشت، تنها در جنگ بود که صنایع نظامی ما از رشد آنچنانی برخوردار شد و از همه اینها مهم‌تر استمرار روح اسلام انقلابی در پرتو جنگ تحقق یافت.»

 

این جملات حکیمانه و دوراندیشانه،‌ بخشی از پیام حضرت امام خمینی (ره) به مراجع اسلام، روحانیون سراسر کشور و... در مورد استراتژی آینده انقلاب و جمهوری اسلامی در تاریخ 3/12/1367 است.

 

دقت در هر فراز از مطلب مذکور، نشان می‌دهد که جنگ و آثار و برکات آن در دیدگاه حضرت امام (ره) چگونه بوده و تا چه اندازه این دیدگاه‌ها با واقعیات امروز انطباق دارد. بیش از 25 سال از پایان جنگ تحمیلی و به عبارت بهتر دوران دفاع مقدس ملت ایران می‌گذرد و اکنون شرایط در منطقه و جهان به گونه‌ای است که می‌توان در مورد آثار،‌ پیامدها و برکات دفاع مقدس بهتر قضاوت کرد. فراموش نکنیم که هدف راهبردی متجاوزین و تمامی حامیان شرقی و غربی و منطقه‌ای آنان شکست انقلاب، ساقط کردن جمهوری اسلامی و تجزیه ایران بود. صدام تکریتی و تمامی حامیانش بر این تصور بودند که با آغاز جنگی مبتنی بر استراتژی جنگ برق‌آسا، ایران را فرو ریخته و به کشوری ضعیف در منطقه تبدیل خواهد کرد.

 

 اکنون صدام و حزب بعث و حامیانش کجا و جمهوری اسلامی در چه موقعیت و جایگاهی قرار دارند؟ اینک به اعتقاد تمامی صاحب‌نظران، این جمهوری اسلامی ایران است که دارای عمق راهبردی و نفوذ استراتژیک در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا شده و با شکل‌دهی به دو پدیده اعجاب‌برانگیز بیداری اسلامی و مقاومت، مدیریت اصلی تحولات در این منطقه را در دست گرفته است.

 

بیداری اسلامی و مقاومت در منطقه،‌ دو پدیده مهم و سرنوشت‌ساز برای مسلمانان و آینده بشریت، هر دو ریشه در دفاع مقدس ملت ایران دارد، امروز جهان اسلام و خصوصاً مسلمانان در منطقه، یکپارچه در برابر نظام سلطه، صهیونیسم بین‌الملل و حکومت‌های دیکتاتور، فاسد و وابسته در هر یک از کشور‌های منطقه، دست به قیام زده و پدیده بیداری اسلامی، خواب را از چشمان ظالمان و ستمگرانی که دیروز از صدام بعثی حمایت می‌کردند، ربوده است.

 

تحولات اخیر در کشور یمن نشان داد که پدیده بیداری اسلامی در منطقه و جهان اسلام، اصالت داشته و از بین رفتنی نیست. بیداری اسلامی شاخصی برای سنجش نفوذ استراتژیک جمهوری اسلامی است.

 

 این بیداری در جهان اسلامی از یک طرف و بیداری ملل محروم غیرمسلمان از طرف دیگر نشان از قیام مستضعفین در برابر مستکبران دارد و این اتفاق بزرگ از دفاع مقدس سرچشمه می‌گیرد. آنچه امروز به چشم می‌بینیم، تحقق همان پیش‌بینی حضرت امام (ره) به عنوان دستاورد دفاع مقدس در 26 سال قبل است که فرمودند: «ما در جنگ به مردم جهان و خصوصاً مردم منطقه نشان دادیم که علیه تمامی قدرت‌ها و ابرقدرت‌ها، سالیان سال می‌توان مبارزه کرد.» آری امروز مردم محروم و مستضعف با درس گرفتن از دفاع مقدس ملت ایران با اعتماد به نفس پا به عرصه مبارزه علیه قدرت‌های شیطانی گذاشته و باور دارند که با پافشاری بر مقاومت و پایداری، پیروز میدان خواهند بود. تحلیل جنبش‌ها، قیام‌ها و انقلاب‌های مهم در کشور‌های منطقه و جهان، نشان می‌دهد که در غیاب ایسم‌های شرقی و غربی، این ایدئولوژی انقلاب اسلامی است که به عنوان یک مکتب انسان‌ساز و تعالی‌بخش، الهام‌بخش تمامی ملل اعم‌ از مسلمان و غیرمسلمان شده است و این مهم، همان معنای صدور انقلاب است که با جنگ به وقوع پیوست و حضرت روح‌الله در این خصوص فرمودند: «ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده‌ایم.»

 

اکنون همه کارشناسان و صاحب‌نظران در جهان، روند تحولات در منطقه راهبردی غرب آسیا و شمال آفریقا را، روندی منتهی به فروپاشی و نابودی رژیم صهیونیستی ارزیابی می‌کنند. این روند دارای دو شاخص مهم است.

 

1- قدرت‌یابی روز افزون جریان مقاومت در منطقه.

 

2- افول قدرت و نفوذ غرب و به ویژه امریکا در منطقه.

 

این روند در کنار پدیده بیداری اسلامی، از پایان دوران امپراتوری امریکا و همچنین پایان عمر رژیم غاصب و کودک‌کش صهیونیستی و دیگر حکومت‌های دست‌نشانده در منطقه خبر می‌دهد. این روند بازگشت‌ناپذیر، نتیجه دست یافتن جمهوری اسلامی به عمق استراتژیک در منطقه و تشکیل محور مقاومت است.

 

دست برتر داشتن جمهوری اسلامی در تحولات منطقه،‌ واقعیتی انکارناپذیر است. ایران اکنون کشوری است که از یک طرف در سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان و اقیانوس هند، به عنوان یک قدرت ثبات‌بخش و قابل اعتنا شناخته می‌شود و از طرف دیگر، ژئوپلتیک خودش را به صورت طبیعی از طریق متحدانش در عراق، سوریه و لبنان تا سواحل مدیترانه باز کرده و از این رهگذر در جایگاه فرماندهی و هدایت‌کننده جبهه مقاومت قرار گرفته است. نقش محوری جمهوری اسلامی در جریان مقاومت منطقه با تکیه بر سرمایه‌های ماندگار دوران دفاع مقدس، مقاومت را به یک جریان شکست‌ناپذیر و اسطوره‌ای تبدیل نموده است.

 

تحلیل جنگ‌های 33 روزه،‌ 22 روزه، هشت روزه و جنگ 51 روزه اخیر غزه، این واقعیت را آشکار می‌سازد. روند رو به توسعه قدرت محور مقاومت، ‌نابودی رژیم صهیونیستی را در پی خواهد داشت و این همان چیزی است که حضرت امام (ره) در 26 سال پیش در تبیین برکات و دستاورد‌های جنگ فرمودند: «جنگ ما فتح فلسطین را به دنبال خواهد داشت».

 

بعد از جنگ 51 روزه غزه، دکتر رمضان عبدالله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، با صراحت اعلام کرد، اگر سیاست‌ها و حمایت‌های جمهوری اسلامی نبود، امروز اساساً چیزی به عنوان مقاومت وجود نداشت و خط سازش بر منطقه حاکم بود.

 

در همین راستا باید گفت، اگر دوران دفاع مقدس وجود نداشت و ملت ایران در پرتو مقاومت و ایستادگی عزت آفرین خود، جنگ تحمیلی را به دفاع مقدس تبدیل نکرده بود، امروز نه خبری از بیداری اسلامی بود و نه خبری از جریان مقاومت و این غربی‌ها و صهیونیست‌ها بودند که در منطقه راهبردی غرب آسیا یکه‌تازی می‌کردند./907/د101/ی

 

منبع : روزنامه جوان 

ارسال نظرات