۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۹
کد خبر: ۲۲۲۳۴۹

دیدار دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با مراجع تقلید و علما

خبرگزاری رسا ـ دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با حضور در شهر مقدس قم با مراجع تقلید، علما و مسؤولان فرهنگی استان دیدار و گفت‌وگو کرد.
حجت الاسلام شاهمرادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام شاهمرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور امروز با حضور در شهر مقدس قم با مراجع تقلید، علما و مسؤولان فرهنگی استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

براساس این گزارش، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با حضرات آیات سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، عبدالله جوادی آملی و آیات امینی، استادی و مقتدایی دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

در این دیدار علما ضمن اظهار نگرانی در مسائل فرهنگی کشور خواستار رفع این دغدغه‌ها‌ شدند.

 

حضرت آیت‌الله موسوی اردبیلی با اظهار تأسف از رواج دروغ و غیبت در جامعه گفت: اهمیت فرهنگ به اندازه تمام مسائل است.

 

وی افزود: مسأله فرهنگ در یک طرف و مسائل دیگر در طرف قرار دارند؛ فرهنگ عمومی بسیار مهم بوده و باید در این زمینه کارهای جدی صورت گیرد؛ تلاش در این راه خدمت بزرگی است.

 

حضرت آیت‌الله جوادی آملی نیز در سخنانی فرهیختگان حوزه و دانشگاه را متولیان امور فرهنگی دانست و بیان داشت: اگر حوزه‌ها و دانشگاه‌های ما اصلاح شوند جامعه اصلاح می‌شود.

 

وی افزود: فرهیختگان به سبب تعلیم و تعلیل صاحب نظران جامعه هستند، توده مردم نیز اهل تبلیغ هستند؛ اگر فرهیختگان موضوعی را بیان کنند مردم از آنها تبلیغ می‌کنند.

 

آیت‌الله ابراهیم امینی نیز با تأکید بر توجه ویژه به مسائل فرهنگی گفت: فرهنگ از مسائل جزیی کشور نبوده و تمام مسائل به آن وابسته هستند.

 

وی افزود: ارشاد باید در تمام مسائل ارشاد کند، کار او تنها به هنرمندان اختصاص ندارد، هر چند آنها نیز مؤثر هستند ولی نمی‌توان به آنها اتکا کرد؛ حل این مشکلات نیاز به همکاری تمام نهادها و پشتوانه قانونی دارد؛ امیدواریم آقای روحانی و جنتی عنایت بیشتری درباره مسائل فرهنگی داشته باشند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: از آقای جنتی خواهشمندیم که مسائل فرهنگی را جدی‌تر بگیرند، ایشان قطعا به مسائل فرهنگی علاقه دارند، ولی نباید تنها فعالیت‌ها را به فیلم‌ها و سریال‌ها اختصاص داد.

 

آیت‌الله رضا استادی نیز یکی از مهم‌ترین مشکلات فرهنگی کشور را باند و جناح بازی دانست و بیان داشت: ممکن است جناح بندی، طرفداری و حزب بازی در برخی مسائل وجود داشته باشد ولی در مقوله فرهنگ نباید این‌گونه باشد و افراد را براساس لیاقت انتخاب کرد.

 

وی به انتقاد از صورت سازی در بسیار از کارها به ویژه فرهنگ بیان داشت: خیلی از مسائل صورت سازی است؛ برای نمونه نهادی هزار نسخه مجله چاپ می‌کند ولی چون ارزش ندارد شاید 200 نسخه آن را به دیگران رایگان می‌دهد و بقیه را انبار می‌کند.

 

آیت‌الله مقتدایی، دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه نیز با تأکید بر عدم برخورد اغماضی با مسائل فرهنگی عنوان کرد: جایگاه امور فرهنگی در کشور جایگاه عظیمی دارد.

 

وی افزود: اعضای جامعه مدرسین نسبت به مسائل فرهنگی بسیار نگران هستند؛ از این‌رو ما کمیسیون ویژه‌ای برای رصد مسائل فرهنگی تشکیل داده‌ایم.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: اگر مسائل فرهنگی این‌گونه پیش روند ممکن است به امنیت کشور نیز آسیب برسد.

 

در این دیدارها نیز دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در سخنانی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این شورا گفت: هدف این شورا نقش آفرینی در عرصه‌های مختلف برای ارتقای فرهنگ دینی جامعه است.

 

وی ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی مهم‌ترین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در سال 64 به سبب نیازهای جامعه جهت ارتقا فرهنگ دینی تأسیس شد.

 

حجت‌الاسلام شاهمرادی بیان داشت: رییس این شورا ائمه جمعه در هر استان و قائم مقام نیز استانداران هستند.

 

وی یادآور شد: در هر استان نیز 22 مجموعه تحت نظر این شورا هستند؛ رصد و پیمایش فرهنگ جامعه، پرداختن به هنجارها و از بین بردن ناهنجاری‌ها از وظایف این شورا است.

 

گفتنی است، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور سوم مهر ماه نیز با حضرت آیت‌‌الله سبحانی و آیت‌الله حسینی بوشهری دیدار خواهد کرد.

 

همچنین در این دیدار از زحمات آیات امینی و استادی در زمینه فرهنگ عمومی کشور تقدیر و تجلیل شد./993/پ202/ج

ارسال نظرات