نگاه تجمل گرایانه مانعی مهم در ازدواج نسل جوان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام حسین تقی پور، استاد حوزه علمیه بابل امروز در سلسه نشست های سبک زندگی اسلامی با بیان این که راهکار اصلی برای جلوگیری از بسیاری از گناهان در بیان جوانان ازدواج است، خاطرنشان کرد: متأسفانه مشکلات زیادی بر سر راه جوانان برای عدم ازدواج وجود دارد که با شناخت آنها باید راهکار مناسبی برای رفع این مسائل انجام شود.
وی یکی از علل عدم شکل گیری ازدواج برخی از جوانان را پیدا نکردن فرد مناسبی برای ازدواج بیان کرد و افزود: بسیاری از دختران و پسران با آنکه آمادگی لازم برای ازدواج را دارند اما بیان می کنند که فرد مناسب و شایسته خود برای خود را پیدا نمی کنند.
امام جمعه گتاب بابل، برخی از گمان ها و ساخته های ذهنی دور از واقعیت را در بیان جوانان از موانع ازدواج برشمرد و گفت: برخی گمان میکنند که شریک زندگی آنها باید از هر نظر همسان، همرأی و همعقیده آنها باشد و هیچگونه اختلاف سلیقهای هم با هم نداشته و از همه جهات در یک مرتبه باشند.
وی افزود: این مسأله بسیار دور از واقعیت است زیرا این دو در خانواده هایی با فرهنگ های مختلف و تربیت متفاوت رشد کرده اند و آنچه که در ازواج مهم است کلیات و جهت گیری ها است و نمی توان فرد ایده آل ذهنی را در دنیای واقعی پیدا کرد.
حجت الاسلام تقی پور به سنت های غلط از سوی برخی خانواده ها اشاره کرد و ادامه داد: وجود برادر بزرگتر یا خواهر بزرگتری که هنوز ازدواج نکرده است، تجملی شدن مراسم ازدواج به واسطه آداب بیهوده، تأکید بر ازدواج درون قومی از جمله معضلات فرهنگی است که باید با فرهنگ سازی در خانواده ها برطرف شود.
این استاد حوزه علمیه بابل با اظهار تأسف از نگاه تجمل گرایانه و میل به داشتن امکانات رفاهی بسیار بالا در ابتدای زندگی از سوی برخی جوانان را مانعی مهم درزود ازدواج نکردن جوان ها بیان کرد و گفت: اصل درآمد هم شرط عقل و هم مورد تأیید شرع است اما متأسفانه برخی زندگی های تجمل گرایانه و داشتن امکانات رفاهی بالا در برخی سریال ها و فیلم ها ترویج می شود.
وی ادامه داد: گاهى رسمهاى پرخرج از قبیل خرید طلا، لباس، مهریه سنگین، جهیزیه گران و مراسمهاى چندگانه از یک سو و ابهام در میزان مخارج ضرورى از سوى دیگر طرفین را وامىدارد تا چند برابر مقدار لازم هزینه کنند.
امام جمعه گتاب بابل، عدم اهتمام لازم از سوى خانوادهها نسبت به ازدواج فرزندانشان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: تضعیف نقش و کارکرد حمایتی نهادهای سنتی از جوانان مانند خانواده و عدم جایگزینی نظام حمایتی مناسب موجب روی گردانیدن برخی جوان ها از ازدواج شده است.
وی با توصی به خانواده ها برای دقت و توجه بیشتر به نیازهای عاطفی و جنسی فرزندان تصریح کرد: تصور عمومى بر این است که خانوادهها تنها به خاطر مشکلات مالى براى ازدواج فرزندان اقدام نمىکنند در حالى که بسیارى از آنها خرجهاى فراوانى در موارد غیرضرورى مانند تغییر دکوراسیون منزل، تعویض وسایل و توسعه آن، سفرهاى زیارتى و خارج از کشور، خرید ماشین انجام مىدهند اما برای سرپوش نهادن برای عدم اهتمام خود مشکلات مالی را بهانه می کنند.
حجت الاسلام تقی پور خواستار توجه بیشتر خانواده ها برای فراهم آوردن زندگی زناشویی فرزندان شد و گفت: برخی از خانواده ها آنقدر که به جراحی زیبایی و زندگی شخصی و تفریحاتشان توجه می کنند به نیاز مهم همسر گزینی فرزنادن رد ابتدای جوانی توجهی نمی کنند.
وی دیگر مانع برای ازدواج جوان ها را سخت گیری های خانواده ها برای انتخاب همسر فرزندانشان بیان کرد و افزود: بعضی از والدین به میزان تحصیلات، شغل، وضع مالی، خانواده، قیافه، خویشان خواستگار ایراد میگیرند به دنبال یافتن داماد ایدهآلی هستند که کمتر پیدا میشود و زمانی به خود می آیند که زمان ایده آل ازدواج فرزندشان گذشته است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که بعضی از جوان ها احساس نیاز به ازدواج خود به ازدواج را از خانواده های خود پنهان می کنند خاطرنشان کرد: بسیارى از جوانان حتى آنها که در معرض انحرافات قرار مىگیرند به دلیل خجالت و یا ترس از متهم شدن به ناپاکى از اظهار نیاز به ازدواج امتناع مىورزند و طبیعى است که در این صورت والدین تصور مىکنند آنها نیاز ندارند و براى ازدواجشان اقدام نمىکنند.
وی افزود: باید با آگاهی بخشی در حوزه فرهنگی در جامعه و درک درست از ازدواج از بسیاری از آسیب هایی که ممکن است از این قبل دامنگیر جامعه شود بکاهیم/1313/پ202/ب1