حفظ وحدت و اطاعت از رهبری پیشرفت و آبادانی کشور را تضمین می کند
به گزارش خبرگزاری رسا، رییس جمهوری با بیان اینکه فضای روستاهای امروز ایران کاملا متفاوت از گذشته است، گفت : روستاییان ایران امروز، کاملا از تحولات سیاسی کشور و مسایل جهانی مطلع هستند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه و در نخستین همایش روز ملی روستا در محل سالن اجلاس سران با اشاره به حضور و مشارکت گسترده روستاییان و عشایر در تمام انتخابات برگزار شده، تصریح کرد: روستاییان کشور همانند ساکنان مرکز و پایتخت کشور در جریان تحولات مربوط به انتخابات بودند و در رقم زدن حماسه بزرگ 24 خرداد سال 92 سهم بسزایی داشتند.
رییس شورای عالی اقتصاد با تاکید بر اینکه باید با وحدت، اتحاد و همدلی و نیز استماع و اطاعت از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در مسیر آبادانی ایران تلاش کنیم، گفت : وظیفه دولت ایجاد فضای امن، با ثبات و آرام در بازار به منظور حضور کارآفرینان و سرمایه گذاران در عرصه اقتصادی کشور است.
رییس جمهور ضرورت حضور و فعالیت بخش خصوصی در عرصه های اقتصادی را یاد آور شد و تصریح کرد : دولت یازدهم برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برنامه مدونی طراحی کرده است بطوریکه در سفرهای استانی جلساتی اختصاصی با سرمایه گذاران برگزار می کند وبا ایجاد فضایی که در آن چشم انداز آینده روشن و سود کافی وجود دارد، جذابیت بیشتری برای حضور و به میدان آمدن سرمایه گذاران فراهم میکند.
دکتر روحانی با بیان اینکه باید سنت های درست گذشته را حفظ کرد و از نکات خوب تمدن روز هم بهره گرفت، سرگردانی و حیرت در کوچه های سنت و تجدد را به ضرر کشور دانست و گفت : توسعه کشور باید متوازن، همزمان، جامع و پایدار باشد.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا ارزش افزوده فعالیتهای اقتصادی روستائیان بالا برود، از معاونت توسعه روستایی و وزارتخانهها و دستگاههای مرتبط خواست تا با برنامهریزی در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی توسعه گردشگری و تولید صنایع دستی برنامهریزی مطلوبی داشته باشد.
دکتر روحانی با اشاره به توسعه رفاه در روستاها پس از انقلاب اسلامی، گفت: باید کشاورزی صنعتی و صنعت کشاورزی داشته باشیم و در این زمینه باید به طرحهای مختلف فکر کنیم و روز روستا متعلق به کل کشور است.
رییس شورای عالی اقتصاد ضرورت بهرهوری از زمینهای زراعی را خاطر نشان ساخت و با اشاره به معضل کمآبی و خشکسالی در کشور گفت: از برنامههای دولت یازدهم این بوده که بتواند با آبیاریهای علمی و نوین بهرهوری از زمینهای زراعی را بالاتر ببرد. در این خصوص طرح بزرگی در استانهای خوزستان و ایلام به اجرا در آمده که براساس آن هر ماه 2 هزار هکتار زیر پوشش طرح آبیاری مدرن قرار میگیرد و در ماههای باقیمانده این طرح هر ماه در 8 هزار هکتار دیگر اجرا میشود و ظرف 3 تا 4 سال آینده بیش از 550 هزار هکتار تحت پوشش قرار میگیرد.
رییس جمهوری با بیان اینکه طرح آبیاری مدرن در استان سیستان و بلوچستان و استانهای غربی کشور در حال برنامهریزی و اجراست، از بانکها خواست با ارایه تسهیلات مناسب به روستائیان و عشایر، نقش فعالتری در توسعه روستایی، بر عهده گیرند.
رییس شورای عالی فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه روستا بیش از مفهوم اقتصادی دارای مفهوم فرهنگی است، گفت: در روستا همه با تعامل، همزیستی مسالمتآمیز و برادرانه زندگی میکنند. روستا یعنی مکانی که در آن غل و غش وجود ندارد. روستا یعنی پاکی، صفا، صداقت، روستا دارای مفهوم وفای به عهد ادای امانت است، روستا یعنی ایمان سرشار به خداوند، پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و روستا یعنی جایگاهی که مسیر تلاش، کار و فداکاری را انسان به خوبی درک میکند.
دکتر روحانی گفت: روستا تنها ذخیره برای بخش کشاورزی و مواد غذایی نیست، روستا سرشار از ذخایر بزرگ میراث فرهنگی و آداب و سنن ایرانی و اسلامی است.
رییس شورای عالی امنیت ملی جایگاه روستائیان و عشایر را در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و توسعه کشور یادآور شد و گفت: در روزهای اول انقلاب اوج شکوه، حضور و فداکاری مردم روستا را میتوان در 15 خرداد سال 1342 دید که اهالی روستای باقرآباد ورامین کفنپوش به خیابانها آمدند. روستائیان دوشادوش دانشگاه، حوزه و بازار و پیشتاز حرکت و نهضت اسلامی در سال 1357 بودند.
رییس جمهوری گفت: در دفاع مقدس همه ایران فداکاری و ایستادگی کرد اما روستائیان و عشایر نقش برجستهای داشتند امروز روستای فردو نمادی از فنآوری صلحآمیز هستهای ماست و نامش در همه اسناد و مدارک تاریخی و بینالمللی تحت عناوین مختلف ثبت شده است. این روستا در دفاع مقدس بیش از یکصد شهید تقدیم کرده است و از جمعیت 2 هزار و پانصد نفره آن در دفاع مقدس همواره 500 نفر رزمنده بودند.
دکتر روحانی نقش روستائیان را در مرزداری و مرزبانی کشور برجسته دانست و از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، خواست تا توجه ویژهای نسبت به روستاهای مرزی کشور داشته باشد، چرا که آنها در دوران دفاع مقدس، مقاومت و ایستادگی بیشتری در مقابل دشمن از خود نشان دادند و آنان را از پیشروی و تحرک بازداشتند.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: روستاها استعداد فراوانی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی دارند. اما روستا باید روستا بماند و معماری و آداب و سنن آن حفظ شود.
دکتر روحانی ادامه داد: منظور از توسعه گردشگری فقط جذب گردشگران خارجی نیست. بسیاری از جوانان ما از آداب و سنن رایج در استانهای مختلف کشور یا بیاطلاع و یا کماطلاع هستند و باید زمینه آشنایی آنها را با این فرهنگ فاخر بوجود آورد.
رییس جمهوری همچنین جاذبه طبیعی روستاهای کشور را یادآور شد و با تأکید بر سرمایهگذاری در زمینه ایجاد مراکز گردشگری تصریح کرد: توسعه روستاها میتواند توسعه شهری را پایدار کند و توسعه بدون توجه به طبیعت و محیط زیست پایدار نخواهد بود.
دکتر روحانی تأکید کرد: طبیعت و محیط زیست کشور باید حفظ شود، زیرا نمیتوان خاک کشاورزی را که تخریب شد و منابع آبی که از دست رفت با پول خرید و به سادگی جبران کرد طبیعت با ما مهربان است و نباید با رفتار نادرست خود باعث خشم طبیعت شویم.
رییس جمهوری گفت: دولت تدبیر و امید برای بهداشت و سلامت روستا برنامهریزی کرده است به طوری که امروز روستائیان و ساکنان شهرهای کوچک کمتر از شهرنشینان برای درمان خود در بیمارستانهای دولتی هزینه پرداخت میکنند.
دکتر روحانی افزود: گسترش بیمه و توسعه خانههای بهداشت از اولویتهای دولت یازدهم است تا گام به گام به مفهوم فراگیر شدن بهداشت و درمان در روستاهای کشور نزدیک شویم.
رییس جمهوری با ابراز تأسف از اینکه روستاها آرام آرام خالی از سکنه میشوند از مراکز علمی و دانشگاهی کشور خواست تا در خصوص چرایی مهاجرت جوانان به شهرها تحقیق کنند، زیرا اگر شهر مکانی مناسب بود که در آن فرصت شغلی وجود داشت، مهاجرت قابل قبول به نظر میرسید، اما امروز شهرهای ما دارای این ویژگی نیستند.
دکتر روحانی حاشیهنشینی در کنار شهرهای بزرگ را مشکلساز توصیف کرد و گفت: روستاهای ما که زیربنای تولید و حرکت جامعه بودهاند، نباید تبدیل به باری برای شهرهای بزرگ شود.
رییس جمهوری در خاتمه با اشاره به پرسش یکی از روستائیان در جلسهای پیرامون حقوق شهروندی گفت: دفاع از حقوق شهروندی معنایش، تنها دفاع از حقوق شهرنشینان نیست، بلکه دفاع از حقوق همه کسانی است که در ایران چه در روستاها و چه در شهرها زندگی میکنند.
سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه دولت یازدهم اولین دولتی است دارای برنامه روستایی است، از اختصاص بودجه قابل توجهی در یک سال گذشته به طرحهایی برای صنایع روستایی و توسعه کشاروزی و باغداری خبر داد.
وی با بیان اینکه بالاترین نرخ مشارکت در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری متعلق به روستائیان و عشایر بوده است، ابراز اطمینان کرد، روستائیان و عشایر در طرحهای توسعه و مشارکت اقتصادی نیز پیشتاز خواهند بود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور معاون اول رییس جمهوری برخی از مشکلات روستائیان و عشایر نظیر کمآبی، دفع نامناسب زبالهها، پراکندگی زمینهای روستایی، مشکلات ثبت اسناد را یادآور شد و بر برنامهریزی برای حل این معضلات به منظور جلوگیری از مهاجرت و آبادانی روستاها تأکید کرد.
همچنین دو تن از اعضای شوراهای روستا از استانهای خراسان رضوی و چهارمحال و بختیاری مسایل و معضلات کنونی روستاها را برشمردند و از رییس جمهوری خواستند تا با در نظر گرفتن نیازهای روستائیان مصوباتی در دولت در این خصوص داشته باشند. /924/د102/ج