ائمه اطهار مظهر تجلی اسمای الهی هستند
وی با اشاره به این که ائمه اطهار(ع) وارث انبیا هستند، تصریح کرد: در زیارت وارث، امام حسین(ع) را این گونه خطاب می کنیم: «السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ آدَمَ صَفْوَةِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ نُوحٍ نَبِیِّ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ إِبْرَاهِیمَ خَلِیلِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ مُوسَى کَلِیمِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ عِیسَى رُوحِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ مُحَمَّدٍ حَبِیبِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ.»، از این رو ائمه اطهار(ع) وارث علوم انبیاء گذشته هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: ائمه اطهار(ع) نمونه و الگوهای برتر هستند؛ چرا که در فرازی از زیارت جامعه کبیره این بزرگواران را «اَلمثلِ الأعلَی، نمونه برتر» خطاب می کنیم، از این رو ائمه معصومین(ع) در تمام زمینه ها، بهترین الگو برای زندگی پاک و طاهر هستند و سبک زندگی ما باید برگرفته از زندگی ایشان باشد.
این استاد حوزه علمیه خواهران مشهد گفت: «مَثَل» به معنای همانند بودن در صفات و نمونه بودن در اوصاف با موجود دیگر است که در روایات نیز به منظور تببن معارف بلند برای توده مردم از مثل ها استفاده شده است، رسول اکرم(ص) می فرمایند:«الدُنیا مَزرعه الآخِرَه، دنیا مزرعه آخرت است»، ایشان با آوردن ضرب المثل، جایگاه دنیا و آخرت را معرفی کرده اند.
حیدری ادامه داد: مثل به معنای اسوه و در مورد الگوی عملی نیر به کار می رود، در قرآن حضرت عیسی(ع) الگوی عملی برای بنی اسرائیل معرفی می شوند، «إنْ هُوَ إِلاَّ عَبْدٌ أَنْعَمْنا عَلَیْهِ وَ جَعَلْناهُ مَثَلاً لِبَنی إِسْرائیلَ، مسیح فقط بندهای بود که ما نعمت به او بخشیدیم و او را نمونه و الگویی برای بنی اسرائیل قرار دادیم».
این کارشناس مذهبی افزود: «اعلی» از ریشه عُلو به معنای رأفت و برتری است، از این رو فراز «المَثلِ الاَعلَی»، بدین معناست که ائمه اطهار(ع) بهترین نمونه و آیینه تمام نمای اسماء و صفات الهی هستند و با شناخت آن ها می توان اسماء و صفات الهی را شناخت.
وی با بیان این که ائمه اطهار(ع) مظهر تجلی اسمای الهی هستند، ابراز کرد: انسان باید کسانی را الگوی خود قرار دهد که دارای کمالات عالی هستند؛ چرا که ارزش هر کس به الگویی است که انتخاب می کند و انسان ها را از الگویی که انتخاب می کنند، می شناسند.
این استاد حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) خاطرنشان کرد: مؤمنان با مجاهده و توسل به ائمه اطهار(ع) و الگو قرار دادن ایشان، می توانند نقایص وجودی خود را برطرف کنند؛ چرا که اگر انسان به خدا متصل شود، خدا نیز توانایی شگرفی در اختیار او قرار می دهد که دیگر انسان از آن شگفت زده می شوند.
حیدری اظهار کرد: خداوند در حدیث قدسی می فرماید: «ای فرزند آدم، من بی نیازی هستم که فقیر نمی شوم، نسبنت به آن چه فرمان می دهم من را اطاعت کن تا تو را بی نیاز قرار دهم که فقیر نشوی. من زنده ای هستم که نمی میرم، نسبت به آن چه فرمان می دهم، من را اطاعت کن تا تو را زنده ای قرار دهم که نمیری.من به چیزی می گویم موجود شد، موجود می شود، نسبت به آن چه فرمان می دهم، من را اطاعت کن تا زمانی که به چیزی می گویی موجود شو، موجود شود.»./1309/پ202/ب5