مرحوم آیتالله جباری عالم به زمان بود/ رسالت علما مبارزه با انحراف و بدعتها است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور چهارشنبه شب در مراسم چهلمین روز ارتحال آیتالله سید صابر جباری که در مسجد اعظم قم برگزار شد، به بررسی ابعاد شخصیتی این عالم بزرگوار پرداخت.
وی افزود: ساده زیستی از جمله ویژگیهای مرحوم جباری بود؛ وقتی مردم زندگی ساده او را میدیدند بیشتر به روحانیت عشق و علاقه پیدا میکردند؛ حوزههای علمیه باید چنین افرادی را برای گسترش دین اسلام تربیت کنند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان اینکه آیتالله جباری تمام عمر خود را با اخلاص و بدون منت صرف خدمت به اسلام کرد، عنوان کرد: برای این عالم بزرگوار قضاوت مردم مهم نبود، بلکه تنها به دنبال رضای خدا بود.
وی تأکید کرد: دشمن شناسی، عالم به زمان بودن و بصیرت از دیگر ویژگیهای آیتالله جباری بود؛ ایشان عشق و علاقه ویژهای به امام راحل و رهبر معظم انقلاب داشت؛ همچنین مرحوم جباری ضمن روشنگری درباره حکومت پهلوی و مبارزه با آنها، حضور فعال و چشمگیری در هشت سال دفاع مقدس داشت.
امام جمعه قم درباره خدمات عمومی آیتالله جباری نیز گفت: ایشان خدمات عمومی و اجتماعی فراوانی همانند ساخت درمانگاه، مسجد، مدرسه و دیگر اماکن داشتند.
امام جمعه قم در ادامه سخنان خود با اشاره به آیات و روایات علم، ایمان، عمل صالح همراه با بصیرت و آگهی را از خصوصیات انسانهای دارای کمال برشمرد و بیان داشت: جایگاه این افراد بهشت بوده و در روز قیامت از نعمتهای الهی بهرهمند میشوند.
وی افزود: همچنین تسلیم امر الهی بودن و تواضع در برابر خداوند متعال از دیگر خصوصیات عالمان حقیقی و انسانهای دارای کمال است؛ اکنون حضرت آیتالله جوادی آملی فخر حوزههای علمیه بوده و بر چنین شخصیتهایی افتخار کرده و میبالیم.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با اشاره به تأکید اسلام مبنی بر اهتمام ویژه داشتن برای کسب علم و دانش نیز خاطرنشان کرد: عالمان به سبب فراگیری علوم از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و مورد تکریم هستند.
وی یادآور شد: تفاوت میان عالم و جاهل همانند تفاوت نور و ظلمت است که هیچ کدام قابل قیاس با یکدیگر نیستند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به روایت نبی اکرم(ص) که میفرمایند «پس از پیامبران الهی عالمان گرامیترین افراد نزد خداوند متعال هستند»، گفت: مخاطبان روایت عالمان مسؤولیت شناس و دارای تقوا هستند؛ چرا که این عالمان بدون کبر و غرور، متواضع و فروتن بوده و تنها در تلاش برای خدمت به دین خدا هستند.
وی عنوان کرد: عالمان مرزبانان دین خدا هستند که با تبلیغ، تبیین و روشنگری به این کار پرداخته و افزون بر خود به جامعه نیز نفع میرسانند؛ باید چنین عالمانی از سوی حوزههای علمیه تربیت شوند تا با افکار انحرافی و بدعتها مبارزه کرده و اجازه ندهند که فکر نسل جوان به سمتی غیر از دین برود؛ اگر افکار ناسالمی در جامعه رواج پیدا کند علما سینه سپر کرده و در برابر این انحرافات ایستادگی می کنند.
امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر آیتالله جباری عنوان کرد: مردم ما بارها عشق و علاقه خود را نسبت به روحانیت نشان دادهاند؛ ملت ایران نسبت به خادمان حقیقی دین(روحانیان) قدرشناس هستند./993/پ202/ج