مدیریت آرزوها یکی از راههای رضایت از زندگی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری در مشهد، حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع، استاد حوزه علمیه، در سلسله برنامه های تبلیغی محرم الحرام حرم مطهر رضوی با تبیین «رضایت از زندگی» اظهار داشت: یکی از راه های رضایت از زندگی مدیریت آرزوهاست، آرزو یکی از نیروهای محرکه انسان است؛ که براساس روایات انسان به امید آرزوهایی که دارد زنده است.
وی تصریح کرد: همه ما آرزوهایی داریم که برای آن آرزوها برنامه ریزی و سختی ها را تحمل می کنیم، این موضوع اساسی می تواند با تدبیردینی انسان را به اوج برساند یا با بیتدبیری و بیدینی او را به حسرت و اندوه وادارد.
حجت الاسلام مهدوی ارفع عنوان کرد: أمل آن چیزی است که در دل انسان ایجاد امید و انگیزه می کند و سبب حرکت رو به جلو میشود و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) چگونگی برخورد با این آرزوها را بیان کرده اند که از انسان احساس خوشبختی کند و آنچه را هم دارد از دست ندهد.
وی تصریح کرد: قبل از این که آرزو شعلهور شود و تو را به دنبال خود بکشاند بررسی کن ببین شدنی و دست یافتنی است؛ آرزوها باید قابل دستیابی باشند ولو با مشقت، ولی اگر غیر شدنی باشد انسان را غمگین می کند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه آرزوها مشروع، معروف، معقول و حلال باشد و سبب ضایع کردن حق الله و حق الناس نشود و با پارتی بازی،و دادن رشوه و رباخواری حاصل نشود، افزود: سومین اصل اینکه آرزوها به طور مستقیم از جنس بقا باشد یعنی تا ابد برای انسان یا مقدمه ای برای بقا باشد.
وی با بیان اینکه آرزوها واسطه باقیات الصالحات قرار گیرد، عنوان کرد: به طور مثال آرزوی داشتن مسکن را می توان این گونه در دل بپرواند: داشتن سرپناهی برای خانواده با محیطی امن، همسایگانی مومن و اهل صالح، با شرایط که بتوان در آن مجالس روضه و دعا برگزار کرد. این آرزو هم دنیا واسطه باقیات و صالحات می شود.
حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اینکه یکی از راه های رضایت از زندگی مدیریت آرزوهاست، افزود: کفران نعمت و ناشکری سبب نارضایتی از زندگی است اگر شاکر باشی لایق نعمت میشوی و نعمتها افزایش مییابد.
سخنران حرم رضوی با تاکید براینکه خود را با دیگران،خانواده، زندگی و دارایی هایشان مقایسه نکنید، افزود: دین امور قابل مقایسه را به دو دسته معنوی و مادی تقسیم میکند که سبب رضایت از زندگی و ناکامی میشود؛ قاعده خوشبختی در امور مادی فانی است و سفارش شده در مادیات خود را با سطوح پایین از تر خود مقایسه کنید اما در امور معنوی با سطح بالاتر از خود، زیرا این مقایسه ایجاد انگیزه برای گرایش به سمت معنویات می کند./1308/پ202/ب4