۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۷
کد خبر: ۲۲۹۱۵۶
حجت‌الاسلام ماندگاری:

اقدام همگانی راه برچیدن گناه است

خبرگزاری رسا ـ سخنران حرم مطهر حضرت معصومه(س) با بیان این‌که برای برچیده شدن سفره گناه باید مبارزه همگانی داشت، گفت: در این میان حکومت اسلامی و رسانه‌ها باید بسترسازی کنند، علما نیز آثار منفی گناه را بیان کنند.
حجت الاسلام محمد مهدي ماندگاري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمد مهدی ماندگاری، عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا در نهمین شب مراسم عزای حسینی حرم مطهر حضرت معصومه(س) به بررسی شرایط باقی ماندن در راه امام حسین(ع) پرداخت و گذشت را یکی از این شروط دانست.

 

وی گفت: زندگی همانند جاده‌ایی است که در آن چیزهای زیادی حواس سالک الی الله را پرت می‌کند، اگر به این مسائل توجه کنیم از مسیر اصلی پرت خواهیم ماند؛ هنر این است آنچه می‌خواهد حواس فرد را از این مسیر پرت کند گذشت داشته باشد.

 

گناه در جامعه فراوان، ارزان، همگانی و قابل دسترس شده است

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که نخستین گذشت باید گذشت از گناهان باشد، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز گناه در جامعه فراوان، ارزان، همگانی و در دسترس شده است؛ خیلی‌ها در ایستگاه گناه توقف می‌کنند، هنر این است که فرد از ایستگاه گناه بگذرد.

 

وی ادامه داد: فرد اگر به باطن گناه توجه داشته باشد در این ایستگاه توقف نمی‌کند؛ گناه آتش است و فرد عاقل از آن فرار می‌کند، به هر میزان آتش جدی‌تر باشد فرار جدی‌تر می‌شود، مردهای غیرتمند بدانند آرایش و نشان دادن مو همسرانشان به نامحرمان آتش است.

 

گناه انسان را به حیوانیت می‌رساند

وی تصریح کرد: بازاری‌ها بدانند خوردن مال حرام،‌ رشوه و مال یتیم حرام است، اگر فرد باطن گناه را ببیند قطعا به سرعت از آن رد می‌شود؛ باطن دوم گناه پرتگاه بودن آن است، به هر میزان پرتگاه عمیق‌تر باشد فاصله فرد به آن بیشتر می‌شود؛ گاهی گناه فرد را به مرحله حیوانیت، چوب و سنگ شدن ساقط می‌کند.

 

عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا با تأکید بر توجه به امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: اگر باطن گناه را ببینیم نسبت به عملکرد اشتباه افراد نهی از منکر می‌کنیم، به این میزان بی توجه نمی‌شویم، امام حسین(ع) چون می‌دانستند یزید جامعه اسلامی را نابود می‌کند قیام کردند.

 

خلوت پیامکی، تلفنی و ارتباطات فضای مجازی با نامحرم حرام است

وی یادآور شد: امروز بوی تعفن گناه را برخی متوجه نمی‌شوند، شیطان گناه را قشنگ، زیبا و لذیذ نشان می‌دهد؛ والدین قبح گناه را به فرزندان بیان کنند، گناه همانند کثافت است، کسانی که نتوانند از ایستگاه گناه رد شوند نمی‌توانند همسفر امام حسین(ع) شوند.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که فرد اگر می‌خواهد همسفر امام حسین(ع) باشد باید از قطار گناه، چشم چرانی، لذت بردن از نامحرم و دیگر گناهان پیاده شود، اظهار داشت: امروز اختلاط زن و مرد در محیط‌های آموزشی، کاری، اداری و اجتماعی بسیار راحت شده و برخی از هم لذت می‌برند،‌ این‌ها گناه است.

 

وی ادامه داد: خلوت با نامحرم گناه است،‌ حتی خلوت پیامکی، تلفنی، ارتباطات در فضاهای مجازی با نامحرم نیز گناه است، کسی که در ایستگاه گناه متوقف شود نمی‌تواند سوار کشتی نجات حضرت سیدالشهدا(ع) شود؛ در روایتی از پیامبر(ص) آمده «دوری از گناه افضل اعمال است».

 

عدم گذشت روابط خانوادگی را تیره کرده است

حجت‌الاسلام ماندگاری با بیان این‌که خوشبختانه ارادت افراد به اهل‌بیت(ع)، عزاداری و زیارت‌ها زیاد شده است، گفت: متأسفانه گناه نیز زیاد شده است، مجلس امام حسین(ع) فرد را تطهیر می‌کند، در این مجالس باید تصمیم بگیریم گناه نکنیم.

 

برای برچیدن سفره گناه باید مبارزه همگانی داشت

وی افزود: حتی برای نجات افراد از گناه باید پول خرج کرد؛ کمک کنیم که گناه رواج پیدا نکند، همه باید کمک کنیم که سفره گناه جمع شود، البته حکومت اسلامی و رسانه‌ها باید بسترسازی کنند، علما نیز آثار منفی گناه را بیان کنند، برای مبارزه با گناه مبارزه همگانی لازم است، با گناه نمی‌توانیم یار امام زمان(عج) باشیم.

 

استاد حوزه و دانشگاه گذشت از خطاهای دیگران را از دیگر شروط همسفر شدن فرد با سیدالشهدا(ع) خواند و عنوان کرد: فرد برای همسفر شدن با امام(ع) نباید اهل کینه توزی باشد؛ امروز متأسفانه عدم گذشت‌ روابط خانوادگی را تیره کرده است.

 

در راه خدا باید از مال، جان و اولاد گذشت

وی تصریح کرد: دنیا ارزش کینه به دل گرفتن از برادر و خواهر ایمانی را ندارد؛ گذشت از دیگران را در زندگی قرار دهیم، در کینه و بغض‌ها توقف کنیم نمی‌توانیم یار حضرت سیدالشهدا(ع) باشیم، دیگران را ببخشیم تا دیگران نیز ما را ببخشند.

 

عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا با بیان این‌که گذشت از عزیزان می‌تواند فرد را همسفر با حضرت حسین بن علی(ع) کند، بیان داشت: مال، ثروت و فرزند برای فرد عزیز هستند ولی در صورت نیاز باید از آنها بگذریم، گاهی جهاد مالی نیاز است.

 

وی ادامه داد: حضرت عباس(ع) از آب خوردن گذشتند، برخی از یک لیوان آب، یک ریال پول نمی‌گذرند؛ فرد باید در راه خدا گذشت داشته باشد.

 

استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: فرد باید برای همسفر شدن با حضرت سیدالشهدا(ع) از جان خود نیز بگذرد، شاخصه وجود حضرت اباالفضل(ع) گذشت است./993/پ201/س

ارسال نظرات