معضلات جامعه ریشه در بی توجهی به دین دارد/ پیام عاشورا حمایت از دین است
![آيت الله استادي](/Original/1390/03/15/IMAGE634428770949375000.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله رضا استادی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی(ع) در حسینیه شهدای قم، با بیان اینکه برخی نهضت امام حسین(ع) و شهید شدن ایشان را در گریه، شفاعت و برآورده شدن حاجات خلاصه میکنند، اظهار داشت: هم این موارد در روایات تأکید شده اما نمیشود نهضت به این عظمت را فقط در این موارد خلاصه کرد.
حمایت از دین پیام عاشورا است
وی ادامه داد: نهضت و قیام امام حسین(ع) جهات مختلفی دارد که باید به همه جهات آن با مراجعه به روایات و کلام ائمه اطهار(ع) پرداخته شود.
آیتالله استادی با اشاره به کلام حضرت عباس(ع) «والله ان قطعتموا یمینی انی احامی ابداً عَن دینی»، مسأله مهم عاشورا را حمایت از دین دانست و گفت: حضرت عباس(ع) فرمودند: میخواهم کشته شوم تا از دین حمایت کنم.
امام جمعه قم تأکید کرد: وقتی انسان های بزرگی همچون امام حسین(ع) حضرت عباس(ع) و یاران باوفای ایشان برای دین جان خود را میدهند این نشان دهنده عظمت و شرافت دین است.
بیان امام راحل درباره اسلام ناب و اسلام آمریکایی برگرفته از قرآن است
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه دین در قرآن به معنای دین حق و باطل و گاهی نیز به معنای جزا آمده است، ابراز کرد: بیان امام خمینی(ره) درباره اسلام ناب و اسلام آمریکایی نیز برگرفته از قرآن است.
وی ادامه داد: دین وقتی به خود انسان نسبت داده شود به معنای تدین است و زمانی که حضرت عباس(ع) فرمودند شهید میشوم تا از دین حمایت کنم منظور تدین نبود بلکه حمایت از دین اسلام مد نظر ایشان بود.
متدینان برای حفظ دین از جان و مال خود میگذرند
آیتالله استادی با بیان اینکه انسان برای حفظ جان، از مال خود باید بگذرد، اظهار داشت: متدین کسی است که وقتی بین دو راهی ضرر به دین و مال و جان قرار گرفت مال و جانش را فدای دین کند.
امام جمعه قم در تبیین مضرات دنیا طلبی و توجه به مال، افزود: برخی وقتی به دین شان ضربه میخورد اهمیتی نمیدهند اما وقتی ضرر مالی میبینند یک عمر غصه دار میشوند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: پیامبر اسلام در روایتی فرمودند: زمانی میآید که مردم وقتی به دین شان ضرر وارد میشود بی توجه بوده و تنها به فکر سلامت دنیای خود هستند.
وی با تأکید بر این که همراهان و طرفداران امام حسین(ع) همیشه طرف دین را میگیرند، گفت: مشکلات و معضلات امروز جامعه ریشه در بی توجهی به دین دارد؛ ریشه فسادها و طلاقها در جامعه به خاطر عملکرد خودمان و بی توجهی به خواسته های دین است.
عزاداری حسینی سبب احیای دین است
آیتالله استادی با اشاره به توجه ویژه ائمه اطهار(ع) نسبت به دین، بیان کرد: زمانی که پیامبر خبر شهادت امام علی(ع) را میدهند حضرت نگران این هستند که آیا در آن زمان دین دار از دنیا میروند یا نه و به فکر دین خود و اسلام هستند.
امام جمعه قم برگزاری مراسم عزاداری حسینی را سبب احیا و حفظ دین ذکر کرد و ابراز داشت: این مراسمها سبب میشود تا گناه و فساد در جامعه کم شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه همه نهادها و مسؤولان برای حفظ معنویت جوانان وظیفه دارند، گفت: جوانان نباید منتظر بمانند که بقیه برای آنها زمینه معنویت را فراهم کنند بلکه نخستین کسی که در این مسیر نقش اساسی و تعیین کننده دارد خود جوان است.
خودباوری راه پیشرفت جوانان است
وی خودباوری را یکی از مهمترین زمینههای پیشرفت جوانان دانست و اظهار داشت: امام راحل، رهبر معظم انقلاب و دلسوزان نظام همیشه جوانان را به خودباوری توصیه کردهاند؛ اگر مردم ایران در زمان جنگ و در حال حاضر به موفقیتهای چمشگیری رسیدهاند به خاطر همین روحیه خودباوری است.
آیتالله استادی جوانان متدین را امید کشور اسلامی ایران خواند و افزود: اگر جوانی به گناه عادت کرده توان این را دارد که تصمیم بگیرد و خود را پاک کند.
ضرورت استفاده درست جوانان از تکنولوژی روز
امام جمعه قم با تأکید بر اینکه تکنولوژی و پیشرفتهای روز دارای خیرات و مضرات فراوان هستند، گفت: خداوند به جوانان قدرت داده که اسیر چنین وسایلی نشوند و از خوبی ها آنها استفاده و بدیهای آنرا ترک کنند؛ جوانی که نمیتواند درست با این وسایل و ابزار برخورد کند و به گناه میافتد باید آنرا کنار بگذارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: یکی از محاسن دین اسلام این است که خوبیها و بدیها را بیان کرده و این مردم هستند که باید تصمیم گیری کنند که به کدام طرف بروند.
وی با بیان اینکه بیشتر مشکلات جامعه مربوط به خودمان است، گفت: اگر همه اهل رعایت حلال و حرام باشند روز به روز وضع ما بهتر میشود؛ مشکلات سیاسی ما با اجانب سر جای خود اما بیشتر مشکلات ما مربوط به خودمان و کم توجهی به دین است.
آیتالله استادی با اشاره به سخن امام حسین(ع) هنگام ورود به کربلا مبنی بر اینکه مردم عبد دنیا هستند و دین لقلقه زباشنان شده است، اظهار داشت: تا زندگی افراد برقرار است و ضرر دنیایی ندارند از دین سخن میگویند اما وقتی امتحان میشوند که به خاطر دین از دنیایشان بگذرند متدینان کم میشوند./927/پ201/ج