برنامهریزیها در مدیریت شهری مطابق زندگی دینی باشد
آیتالله سید احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد در این کنفرانس به بیان مؤلفه های شهر اسلامی پرداخت و اظهار داشت: در این عرصه باید از اندیشههای گوناگون و بینشهای مختلف متخصصانه استفاده کرد و یک الگوی جامع از دیدگاههای متعدد به وجود آورد و ابعاد آن را با ارزشهای دینی تطبیق داد.
وی در ادامه با اشاره به اسلامیزه شدن افزود: بایستی نکتههای خاص فقاهت دینی در یک الگوی مشخص پیادهسازی شود که البته این از دیدگاه فرهنگی سیاسی نیست، بلکه اسلامیزه است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این که در مدیریت شهری حرف اول را مدیریت ساخت و سازها میزند، تصریح کرد: نمیتوان جامعهای را تشکیل داد که به نام جامعه دینی باشد اما ظرف آن مطابق قرآن و فرمایش پیامبر برنامهریزی نشده باشد بنابراین هر برنامهریزی که در مدیریت شهری صورت میگیرد باید مطابق زندگی دینی باشد.
وی با بیان این که هر نوع مدیریتی در این نظام باید اسلامی و نه اسلامیزه باشد، اظهار داشت: خداوند برای تمام زندگی مردم برنامه، قانون و حکم ارزشی دارد چرا که در یک نظام اسلامی اصل نظام حاکمیت بر اساس الله است.
در جامعهای که نظام اسلامی است مدیریت اسلامیزه جواب نمیدهد
وی با بیان این که در جامعهای که نظام اسلامی است مدیریت اسلامیزه جواب نمیدهد، افزود: تخصص یک امر بیگانه با اسلام نیست و علم در نقطه مقابله با دین قرار نگرفته بلکه با آن آمیخته است و حتی تخصص هم در خدمت اسلام قرار دارد چرا که اسلام راهبرد میدهد و تخصصها در راستای راهبردهای اسلام به کار گرفته میشود از این رو مدیریت شهری در واقع مدیریت همزیستی مسلمانان بر اساس اسلام است.
وی در ادامه در زمینه ساخت و سازهای بلند در شهرها انتقاد کرد و گفت: در اسلام حدیثهای بسیاری در رابطه با ساخت و سازهای بلند وجود دارد چرا که این مسأله برای اسلام اهمیت دارد و اشراف خانهها به یکدیگر سبب شده تا به مسأله عفت کمتوجهی شده و با دهها هنجار دینی دیگر برخورد ایجاد شود.
پذیرش 237 مقاله در ششمین کنفرانس مدیریت و برنامهریزی شهری
براتعلی خاکپور، دبیر ششمین کنفرانس مدیریت و برنامهریزی شهری مشهد درادامه از پذیرش 237 مقاله در این کنفرانس خبر داد و گفت: 580 مقاله در این دوره از کنفرانس دریافت شد و 237 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
وی افزود: اعضای هیئت علمی، استادان و متخصصان حوزه علمیه و موسسات پژوهشی مرتبط با امور شهری، اعضای شورای اسلامی شهر، مدیران و کارشناسان استانداریها، میراث فرهنگی و سازمانهای دولتی و مردم نهاد از مخاطبان ششمین دوره کنفرانس مدیریت و برنامهریزی شهری مشهد هستند.
محمدحسین انتظاری هروی، رییس شورای اسلامی شهر مشهد درادامه گفت: دانش مدیریت شهری در مقایسه با سایر حوزههای علمی و دانشی از بنیانهای نظری و تجربی کمتری برخوردار است.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: در شهر اسلامی باید تقسیم خدمات شهری، تامین امنیت روحی و روانی، ظهور و اعتلای مظاهر اسلامی، عمران و آبادانی و حفظ منابع طبیعی مورد توجه قرار گیرد.
وی در ارتباط با ششمین کنفرانس مدیریت و برنامهریزی شهری مشهد گفت: امروز ضرورت دارد تا با بهرهگیری از تجارت پنج کنفرانس قبلی مدیریت و برنامهریزی شهری؛ از نظر اندیشمندان، مدیران، متخصصان اجرایی و عالمان دینی و صاحبنظران علوم اسلامی به منظور حرکت در مسیر شهر اسلامی استفاده شود.
گفتنی است؛ شهر ایرانی،اسلامی، برنامهریزی و مدیریت شهری، گردشگری مذهبی و زیارت، حمل و نقل شهری، شهر و محیط طبیعی، مدیریت بحران و امنیت شهری جامعه و فرهنگ شهری، معماری و شهرسازی، بافتهای فرسوده، حاشیهنشینی و شهر هوشمند و مسائل ویژه کلانشهر مشهد از محورهای این کنفرانس است./934/پ202/ب4