پایبندی به نظم و اخلاق مهمترین دستاورد حضور در مسجد است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نجف آباد، حجت الاسلام محمد منتظری استاد حوزه و دانشگاه شب گذشته در مجلس عزاداری اباعبدالله(ع) که در مسجد الرسول نجف آباد برگزار شد، در ادامه مباحث شب های قبل درباره ویژگی های مؤمنان گفت: یکی دیگر از ویژگی هایی که خداوند در ذیل آیه 112 سوره توبه به آن اشاره کرده است، صفت سائحون است که در عرف به معنای گردش است.
وی با بیان حدیثی از رسول اکرم(ص) که فرموده اند، «سِیَاحَةَ أُمَّتِی فِی الْمَسَاجِد» ادامه داد: طبق فرمایش نبی مکرم اسلام، گردش امت مسلمان در مساجد است و این سفارش پیامبر اکرم(ص) اهمیت حضور انسان در مسجد را به خوبی روشن می کند.
حجت الاسلام منتظری با اشاره به حدیث دیگری از پیامبر که چهل خانه در اطراف مسجد، همسایه مسجد محسوب می شوند، بیان داشت: ادای فرایض دینی دارای دو شرط است یکی شرط صحت و دیگری شرط قبول و نماز همسایه مسجد تنها در مسجد قبول می شود و تنها نماز مقبول است که انسان را به اوج کمال می رساند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: اهمیت حضور در مسجد تا آن جا است که حتی در دستورات دینی برای کسانی که به علت بیماری نمی توانند برای نماز در مسجد حاضر شوند، در حد یک گذر و مرور توصیه شده است که یکی از عللش شهادت و شفاعت مسجد در روز قیامت است.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه بیان داشت: حضور در مسجد نظم و اخلاق اسلامی را به انسان می آموزد، و سبب برکت افزایی در زندگی فردی و اجتماعی خواهد شد و تضمین کننده زندگی به خصوص قشر جوان برای دوری از منکرات و انحرافات است.
وی در ادامه افزود: رعایت نظم به خصوص در صفوف نماز جماعت از جمله مواردی است که ائمه جماعات باید نسبت به آن بیشتر توجه و تأکید داشته باشند چنان که در صفوف نماز جماعت اهل سنت شاهد هستیم چگونه دستور پیامبر اکرم(ص) را رعایت می کنند.
حجت الاسلام منتظری پرداختن به مسائل و مشکلات مساجد برای جذب هر چه بیشتر جوانان را از دغدغه امروز جامعه برشمرد و گفت: مکان مسجد دارای چنان تقدسی است که اگر نتوانیم نوجوانان و جوانان را به سمت آن بکشانیم، برای پر کردن اوقات خود به سمت محافل دیگری کشیده خواهند شد و هیات امنا و ائمه جماعات مساجد مهمترین نقش را در برطرف کردن این مشکلات به عهده دارند.
وی در ادامه افزود: دوری از باندبازی ها، بررسی مشکلات و وظایف هیات امنا، خادمین، ائمه جماعات مسجد، رعایت حسن خلق، برطرف کردن معضلات بهداشتی در مساجد و تذکر نسبت به مأمومین در رعایت بهداشت از جمله مواردی است که سبب جذب قشر جوان جامعه به مسجد خواهد شد.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان گفت: برای حضور بیشتر جوانان و اقشار مختلف جامعه، باید در درجه اول سعی کنیم تا از تمام فضای مسجد به درستی استفاده کرده و تنها آن را مکانی برای مراسم ترحیم و قرائت قرآن قرار ندهیم./1306/پ202/ب4