چند خبر کوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، در جلسه اعضای هیأت تحریریه فصلنامه فرهنگ رضوی که با حضور مدیرمسؤول فصلنامه و مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) برگزار شد، مقرر شد جشن ویژه ای به مناسبت انتشار هشتمین شماره این فصلنامه برگزار شود.
این نشست که با حضور اعضای تحریریه این فصلنامه برگزارشد، سید جواد جعفری مدیرمسؤول فصلنامه طی سخنانی ضمن تشکر از تلاش های اعضای هیأت تحریریه، انتشار به موقع و منظم فصلنامه «فرهنگ رضوی» را از امتیازات این فصلنامه برشمرد و گفت: با انتشار این مجله حضور فرهنگ رضوی در عرصه های علمی به طور رسمی اتفاق افتاده است.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، انتشارمقالات جشنواره های پژوهشی این بنیاد را ازجمله راهبردهای فصلنامه فرهنگ رضوی توصیف کرد.
جعفری در بخش دیگری از سخنان خود انتشار ویژه شماره 8فصلنامه و برگزاری جشن رونمایی از آن را پیشنهاد کرد که با استقبال اعضای تحریریه رو به رو ومقرر شد این مراسم در نیمه دوم اسفندماه امسال برگزار شود.
ملاقات اعضای تحریریه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد دیگر مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) بود که با موافقت اعضای تحریریه قرارشد برای انجام این امرپیگیری های لازم به عمل آید.
در این نشست دکتر جلال درخشه سردبیرفصلنامه فرهنگ رضوی گزارشی ازوضعیت فصلنامه وروند دریافت درجه علمی آن بیان کرد وازنظرمثبت کمیته اعطای درجه علمی مجلات وزارت علوم نسبت به فصلنامه خبر داد.
در ادامه دیگراعضای تحریریه هم دید گاه های خود درباره ارتقای کیفی فصلنامه فرهنگ رضوی را مطرح کردند.
دراین نشست مقررشد با رایزنی وگفت وگوبا دبیران جشنواره های پژوهشی سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع)،مقالات ارسالی این جشنواره ها دریافت وپس از ارزیابی توسط داوران در فصلنامه مورد استفاده قرارگیرد.
همچنین مقررشد ارتقای سایت فصلنامه و درج مقالات درنظام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام isc پیگیری ودنبال شود.
لازم به ذکراست فصلنامه فرهنگ رضوی به صاحب امتیازی بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (علیه السلام ) که از سال گذشته انتشارخود را آغازکرد، تاکنون 6شماره آن منتشرشده است. سید جواد جعفری مدیرمسئول ودکترجلال درخشه سردبیری این فصلنامه رابرعهده دارند.مدیرکل امور کتابخانههای نهاد کتابخانههای کشور خبر داد.
فعالیت 2150 کتابخانه نهادی در کشور
ابراهیم شمشیری، ظهر امروز در مراسم اختتامیه هفته کتاب در تالار نورمشهد با بیان این که نهاد کتابخانههای کشور از حدود 10 سال پیش فعالیتش را در کشور آغاز کرده و به جایگاه خوبی رسیده است، تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که در سالهای گذشته در حوزه بودجه وجود داشت، وضعیت معیشتی کتابداران نیز به مشکل برخورده بود اما در حال حاضر از نظر بودجه وضعیت مناسبی داریم و این امر باعث شده که کتابداران کشور هم از نظر اقتصادی وضعیت خوبی را پیدا کنند.
مدیرکل امور کتابخانههای نهاد کتابخانههای کشور با بیان این که کتابهای بسیاری توسط علامه طباطبایی نوشته شده است، اضافه کرد: ما هر دو سال یکبار بازدیدهایی را از کتابخانهها و کتابداران نهاد کتابخانههای عمومی در استانهای مختلف انجام میدهیم تا نه تنها پیشرفت خوبی پیدا کنند بلکه ارزیابی از نمره صفر تا 100 به آنها داده میشود.
وی با ابراز خرسندی از یک هزار و 200 کتاب کودک به طور میانگین در کتابخانههای عمومی کشور ادامه داد: سامانهای طراحی شده که هر شخصی که عضو یک کتابخانه عمومی در کوچکترین روستا باشد میتواند از طریق این سامانه که در یک هزار و 700 کتابخانه وجود دارد استفاده کند و کتابهایی را که مورد نظرش هست از طریق این سامانه پیدا کند.
شمشیری ادامه داد: 3 هزار و 170 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد که از این تعداد 2 هزار و 150 کتابخانه زیر نظر نهاد کتابخانههای عمومی کشور، یکهزار کتابخانه به صورت مشارکتی با بخش خصوصی و بیش از 600 ایستگاه مطالعه در کشور فعال هستند.
در ادامه مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسانرضوی با بیان این که ماهانه یک میلیارد ریال از طریق انجمن خیریه کتابخانهساز به اداره کل واریز میشود و هر ماه یک کتابخانه عمومی در استان فعالیت خود را آغاز میکند، تصریح کرد: خوشبختانه مرکز مبادله کتاب در خراسانرضوی یکمیلیارد ریال ارزش افزوده داشته و تاکنون بیش از 150 کتاب با همکاری صدا و سیما در رادیو خراسان معرفی شده است.
امرالله شمقدری اضافه کرد: خوشبختانه تفاهمنامههای خوبی در استان با مسؤولین مختلف برای ارتقای فرهنگ عمومی و در راستای فعالیت در عرصه ساخت کتابخانههای عمومی از سوی فرمانداران، شهرداران، شورای شهر و خیرین کتابخانهساز انجام شده است.
در پایان این مراسم از فرمانداران، شهرداران، شورای شهر، دبیران انجمنهای کتابدار، خیرین کتابخانهساز و کتابخوانهای نمونه شهرستانهای خراسانرضوی تقدیر شد.
اعزام بیش از چهار هزار نفر از کارکنان دستگاه قضا به مناطق عملیاتی دفاع مقدس
جعفر عطارزاده، فرمانده مرکز مقاومت بسیج قوه قضائیه در همایش فرماندهان مقاومت بسیج قوه قضائیه و وزارت دادگستری در محل مجتمع رفاهی میلاد مشهد با بیان این که 36 هزار و 429 کارمند قوه قضائیه در بسیج عضویت دارند، اظهار کرد: 870 پایگاه مقاومت بسیج در مجموعه دادگستریهای سراسر کشور و سازمانهای تابعه قوه قضائیه وجود دارد.
فرمانده مرکز مقاومت بسیج قوه قضائیه با اشاره به راهاندازی هیأت رزمندگان اسلام در دستگاه قضا خاطرنشان کرد: از دو سال گذشته اعزام کارکنان قوه قضائیه به اردوهای راهیاننور آغاز شده که بر اساس برنامههای صورت گرفته، امسال 4 هزار و 500 نفر از کارکنان بسیجی دادگستری سراسر کشور به همراه خانوادههایشان به مناطق عملیاتی اعزام میشوند.
حجتالاسلام علی مظفری، رییس کل دادگستری خراسان رضوی با بیان این که دستگاه قضایی به معنای واقعی بسیجی است، اظهار کرد: پاسداری از اهداف انقلاب اسلامی و اجرای عدالت در جامعه به عنوان دو رکن اساسی در اهداف تشکیل بسیج، منشور وظایف قوه قضائیه است.
وی افزود: بخش اعظمی از بدنه قوه قضائیه در بسیج عضویت دارند و این نشان میدهد که بسیج در دستگاه قضایی تاثیر بسزایی دارد.
رییس کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به اصول حاکم شدن تفکر بسیجی در دستگاه قضایی اظهار کرد: در رسیدگی به پروندههای قضایی باید خدامحوری سرلوحه کار قرار گیرد. برخلاف مباحثی که در ارتباط با قوه قضائیه مطرح میشود، ایثار به معنای واقعی کلمه در دستگاه قضا نمود دارد.
مظفری خاطرنشان کرد: 99 درصد از قوانین کشور مستقیما از فقه و شریعت گرفته شده و یک درصد دیگر هم اگر مستقیما از فقه گرفته نشده اما مخالفتی با شریعت ندارد. تفکر بسیجی تحقق تمام اهداف مورد نظر در تشکیل نظام جمهوری اسلامی است./934/پ203/ب5