۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰
کد خبر: ۲۳۳۲۶۹
حجت الاسلام همتیان:

اشتغال به دنیا انسان را از پرواز به سوی سعادت باز می‌دارد

خبرگزاری رسا ـ معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم،‌ بیان این مطلب که اشتغالات طلاب باید ارزشمند باشد،‌ عنوان داشت: طلاب علوم دینی باید بسیار مراقب باشند تا تخیلات آنها جای تفکراتشان را نگیرد، اگر انسان گرفتار تخیلات دنیوی شود،‌ در کسب علم و حضور قلب در عبادات،‌ موفق نخواهد بود.
حجت الاسلام محمد همتيان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد همتیان، معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم در جلسه اخلاق مدرسه علمیه آیت الله حائری یزدی(ره) که صبح امروز برگزار شد، به تبیین ضرورت ارتقاء درسی و معنوی طلاب پرداخت.

 

بر اساس این گزارش، وی در ابتدای سخنرانی خود با اشاره خطبه 193 نهج البلاغه( متقین)،‌گفت: باید بدانیم که هر کار و هر نیت انسان، آثاری در زندگی وی دارد، اگر کار انسان خوب باشد، ‌آثار و نتایج خوبی برایش پدید می آید،‌ اما اگر انسان به کارهای نادرست مبتلا شد، آثار بدی برای او به وجود می آید.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که از آثار و نتایج اعمال نباید غافل شد،‌ افزود: بسیاری از ظرفیت ها و قابلیت های انسان به دلیل بی توجهی به آثار اعمال از بین می رود،‌ ظرفیت انسان برای پرواز به سوی سعادت بسیار زیاد است،‌ اما گاهی با انجام دادن کاری این ظرفیت بالا تباه می شود، به همین دلیل است که رسول اکرم(ص) فرمودند اگر انسان از انجام کارهای نادرست چشم پوشی کند، در بسیاری از مسائل راه برای او باز می شود.‌

 

وی به روایات و آیاتی در زمینه اهمیت نیکی و احسان اشاره کرد و اظهار داشت: انسان باید اهل نیکی،‌ احسان و تقوا باشد،‌ اگر فردی این گونه عمل کند،‌خداوند همراه او خواهد بود.

 

حجت الاسلام همتیان با اشاره به روایتی از رسول اکرم(ص) مبنی بر این که« قلب بر سه نوع است، ‌قلب مشغول به دنیا،‌ قلب مشغول به آخرت و قلبی که مشغول به خداوندباشد» ادامه داد: مشغول به دنیا شدن بدان معنا است که انسان خود را با مسائلی که از خداوند دور می کند،‌ مشغول سازد.

 

وی با بیان این مطلب که اشتغال به دنیا، برای درس و عبادت ضرر دارد،‌ طلاب را به داشتن سعه صدر و صبر توصیه کرد و ابراز داشت:‌ طلاب علوم دینی باید با الگو قرار دادن سیره ائمه طاهرین(ع) و علماء کیفیت فراگیری دانش و انجام عبادات خود را افزایش دهند.

 

معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم با طرح کردن سؤالی مبنی بر این که چرا علمای گذشته در فراگیری علم و انجام عبادات بسیار موفق بودند،‌بیان داشت: امروزه استعداد طلاب،‌کمتر از علمای سابق نیست،‌ اما به این نکته باید توجه داشت که اگر دل انسان به غیر از خداوند گره بخورد،‌ سبب محرومیت از کسب علم می شود.

 

وی با بیان این مطلب که اشتغالات طلاب باید ارزشمند باشد،‌ عنوان داشت: طلاب علوم دینی باید بسیار مراقب باشند تا تخیلات آنها جای تفکراتشان را نگیرد، اگر انسان گرفتار تخیلات شود،‌ در کسب علم و حضور قلب در عبادات،‌ به ویژه نماز موفق نخواهد بود.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه، قلب مشغول به آخرت را نوع دیگری از قلب ها خواند و خاطرنشان کرد:‌ سعی کنید به یاد آخرت باشید،‌ توجه به آخرت و یاد مرگ انسان را با نشاط، ‌امیدوار و با ظرفیت می کند،‌ به همین دلیل است که «بریر» از اصحاب امام حسین(ع) در شب عاشورا بسیار شادمان بود؛ یاد مرگ و توجه به آخرت انسان را نورانی کرده و از گناه باز می دارد.

 

معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم در پایان به نوع سوم از قلب ها اشاره کرد و افزود: قلبی که مشغول به مولای خود یعنی خداوند باشد، خدا،‌ آخرت و دنیا را با هم دارد./1323/پ202/ف   

 

ارسال نظرات