۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۹
کد خبر: ۲۳۳۹۳۷
مشاور دبیرکل ستاد امر به معروف تأکید کرد؛

ضرورت فرهنگ‌سازی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه

خبرگزاری رسا ـ مشاور دبیرکل ستاد امر به معروف با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی امر به معروف و نهی از منکر، گفت: نهادهای مرجع باید تلاش کنند تا این فریضه الهی به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود.
حجت الاسلام محمدحسين توانايي
حجت‌الاسلام محمدحسین توانایی، مشاور دبیرکل ستاد امر به معروف و نهی از منکر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در البرز، با اشاره به اهمیت و جایگاه امر به معروف در جامعه اسلامی گفت: امر به معروف و نهی از منکر از ضروریات دین اسلام است که با نهادینه ساختن درست آن می توان این فریضه را به عنوان یک فرهنگ در جامعه تبدیل کرد.
 
وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) مبنی بر این‌که «همه کارهاى خوب و جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهى از منکر چون قطره‏ اى در دریاى عمیق است» خاطرنشان کرد: در روایات و احادیث اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در مقایسه با جهاد در راه خدا مانند قطره ای در برابر اقیانوس است از این رو ترک این فریضه موجب افزایش منکرها و کاهش معروف ها شده که آثار زیانباری را در جامعه بجا خواهد گذاشت.
 
حجت‌الاسلام توانایی با بیان این که این مساله هیچ سنخیتی با حریم خصوصی افراد نداشته و تنها ناظر به جرایم مشهود است اظهار داشت: فریضه امر به معروف و نهی از منکر از مهمترین واجبات اجتماعی است که در صورت بی تفاوتی و عدم حساسیت به این امر مهم، بسیاری از ناهنجاری های اخلاقی و اجتماعی در جامعه پدید می آید.
 
وی به طرح قانونمند شدن امر به معروف و نهی از منکر در مجلس اشاره کرد و بیان داشت: دولت با ارائه لایحه امر به معروف و نهی از منکر به مجلس که طبق اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «وظیفه همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت» است می تواند گامی موثر در راستای اجرایی شدن این فریضه الهی بردارد.
 
حجت‌الاسلام توانایی افزود: قاونمند شدن این مساله پشتوانه خوبی است برای کسانی که ایمان بالا اما اعتماد به نفس پایینی دارند و احساس می کنند بدون پشتوانه قانونی نمی توانند به این فریضه الهی به شکل درست و صحیح عمل کنند.
 
مشاور دبیرکل ستاد امر به معروف کشور با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی این فریضه یادآور شد: باید تلاش کرد این فریضه الهی به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود از این رو نهادهای مرجع از جمله سازمان آموزش و پرورش، دانشگاه ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما به صورت جدی به این مساله پرداخته و این فریضه انسانی و الهی را در جامعه به صورت درست نهادینه سازند.
 
وی تصریح کرد: بهترین مکانیسم برای مراقبت از مناسک و شعائر دینی مکانیسم امر به معروف و نهی از منکر است بنابراین متدینین و اخلاق مداران باید بیشتر از دیگران احساس وظیفه کرده و اجازه ندهند که عده ای از افراد یک بعد یا چند محور دین آن ها را زیر سوال ببرند و هنجارشکنی کنند.
 
حجت‌الاسلام توانایی با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر چیزی جز انتقاد و پیشنهاد نیست بیان داشت: عده ای گمان می کنند امر به معروف و نهی از منکر به معنای مجبور کردن دیگران بر انجام فعلی است در حالی که اگر این موضوع را به درستی مورد مطالعه قرار دهیم خواهیم دید که این فریضه چیزی جز دعوت و توصیه به افعال پسندیده و بازداری از اعمال زشت چیز دیگری نیست./801/ت302/ب4
ارسال نظرات