چند خبر کوتاه از خوزستان

به گزارش خبرگزاری رسا در اهواز، حجتالاسلام والمسلمین میراحمدرضا حاجتی، امام جمعه موقت اهواز در نشست تألیفالقلوب و هماندیشی اساتید و طلاب حوزه و دانشگاه با تقدیر از دستاندرکاران تشکیل نشست هماندیشی اساتید حوزه و دانشگاه گفت: جای جلسات هماندیشی از این قبیل میان حوزه و دانشگاه خالی است و حوزه علمیه آمادگی برقراری این جلسات را دارد و میتوانیم برای استانمان این گفتمان مشترک را داشته باشیم.
وی ادامه داد: نخست آن که باید بدانیم این وحدت همانی است که از آن به نام همکاری یاد شد؛ نه حوزه را میشود دانشگاه کرد و نه دانشگاه را حوزه. چرا که این دو مجموعه علمی در دو عرصه متفاوت در حال تلاش هستند، حوزه بنابر تشخیص وظایف عهدهدار تبیین دین بوده، احادیث را موشکافی میکند تا بتواند یک نظریه اسلامی ارائه بدهد و از سوی دیگر دانشگاه متصدی معرفی ابزار است.
حاجتی با طرح این پرسش که این وحدت یا همکاری از کجا شروع میشود، خاطرنشان کرد: این وحدت از جهانبینی واحد که همان توحید یا اعتقاد به خدا بوده آغاز میشود. این جهانبینی باید در حوزه و به ویژه دانشگاه تقویت شود، بنا بر این این جهانبینی دینی بوده که نقطه تلاقی دو مجموعه است و میتواند ما را به همکاری و همدلی برساند.
امام جمعه موقت اهواز گفت: قطعاً سالروز بزرگداشت شهادت آیتالله مفتح برای تأکید و حمایت از وحدت حوزه و دانشگاه است نه تأسیس آن. تلاقی علم و دین یک امر فطری بوده و بر این اساس وحدت حوزه و دانشگاه امری فطری و بدیهی است.
وی افزود: ما ثمره وحدت حوزه و دانشگاه را اگر صددرصد نبردیم میتوان گفت بسیار برده ایم، ما گوهری داریم که آثارش را دیدهایم و باید جمع شویم و از آن حمایت کنیم.
تشکیل شورای پژوهش در آبادان
به گزارش خبرگزاری رسا در اهواز، سیدحسین دهدشتی در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر آبادان که در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد این شهر برگزار شد، اظهارداشت: برگزاری مراسم های پژوهشی به صورت سالیانه و فقط برای ارائه گزارش کافی نیست و باید به زودی شورای پژوهش در این شهر تشکیل شود.
وی در همین خصوص تصریح کرد: مشکلات جامعه نشان می دهد که پژوهش های فعلی به حد مطلوب نرسیده است، زیرا پژوهش به این معنی است که بتوانیم راحت تر زندگی کنیم.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشور ایران در تولید علم رتبه اول را در خاورمیانه دارد ولی وضعیت فعلی تولید و پژوهش های انجام شده نشان می دهد که پژوهش های فعلی کمتر کاربرد دارد.
دهدشتی با بیان این که بیشترین پژوهش های کشور در حوزه کشاورزی انجام می شود، افزود: متاسفانه پژوهش ها در کارخانه های کشاورزی بدون استفاده مانده که این موضوع ناشی از فاصله گرفتن جامعه از پژوهشگران و همچنین پژوهشگران از جامعه است.
وی بیان کرد: قبل از این که دانشجویان وارد دانشگاه شوند انتظاراتی را دارند که محیط علمی بسیار مناسبی را مشاهده کنند ولی وقتی وارد دانشگاه می شوند با عدم تحقق این انتظارات مواجه می شوند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان عنوان کرد: پیشنهاد می کنم مسؤولان دانشگاه ها پژوهش هایی که اساتید و دانشجویان انجام می دهند و کاربردی بوده را در معرض نمایش قرار و به بیرون ارائه کنند.
ویزیت بیش از 14 هزار زائر در مرز شلمچه
کامران سالمی، مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر با تأکید بر حضور مداوم و شبانهروزی پرسنل شبکه بهداشت و درمان و مرکز فوریتهای پزشکی این شهر برای خدمترسانی به زوار اربعین، اظهارداشت: این افراد خالصانه، شبانهروزی و با تمام وجود کار کرده و برای حفظ سلامتی افراد اهتمام ویژه ورزیدند.
وی به ارائه آماری از عملکرد شبکه بهداشت و درمان و مرکز فوریتهای پزشکی خرمشهر برای خدماترسانی در ایام اربعین پرداخت و گفت: به غیر از پزشک و پرستار 10 تکنسین فوریتهای پزشکی در شلمچه به معاینه مراجعهکنندگان پرداخته و تا صبح امروز 13 هزار و 844 نفر به صورت سرپایی مداوا، 185 نفر بستری موقت و 51 نفر نیز به بیمارستان اعزام شدند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر با بیان این که دو تیم دو نفره متشکل از کارشناس بهداشت محیط و کارشناس مبارزه با بیماریها نیز در قرنطینه شلمچه مستقر هستند، خاطرنشان کرد: همکاران ما در بخش قرنطینه با جدیت کار کرده و خوشبختانه بیشتر بیماریهای تشخیص داده شده در زائران پس از بازگشت، بیماریهای سادهای بوده است.
سالمی در بخش دیگر سخنان خود به فرارسیدن هفته پژوهش اشاره کرد و گفت: در این هفته شبکه بهداشت و درمان خرمشهر نیز با شرکت در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، ارگانها و سازمانهای شهرستانهای خرمشهر و آبادان حضوری فعال داشته است.
وی اضافه کرد: در این غرفه، مقالات، تالیفات و پژوهشهای پرسنل شبکه بهداشت خرمشهر در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر همچنین از مورد تقدیر قرار گرفتن سه تن از پرسنل مجموعه شبکه بهداشت به عنوان پژوهشگر برتر این شبکه در افتتاحیه هفته پژوهش خبر داد و گفت: در مراسم تقدیر از پژوهشگران نمونه شهرستان خرمشهر و آبادان، از سه پرسنل شبکه بهداشت به نامهای «مریم دارم» دارای مدرک کارشناسی ارشد ویروسشناسی و «سیدمهدی دلفیموسوی» کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و «روحالله شکری» دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست ـ آب فاضلاب نیز تقدیر شد.
سالمی در پایان از راهاندازی کمیته پژوهشی در شبکه بهداشت و درمان خرمشهر با حضور پژوهشگران شبکه بهداشت و متخصص طب اورژانس خبر داد.
برگزاری مراسم گرامیداشت یاد آیت الله بهبهانی در رامهرمز
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان عصر امروز در مراسم یادواره فقیه عالیقدر حضرت آیتالله بهبهانی که در مسجد امام رامهرمز برگزار شد طی سخنانی اظهارداشت: عقل و علم یک رابطه تنگاتنگی دارد و هر چه قدر که انسانها از نظر علمی برجسته باشند عقلشان بیشتر است.
حجتالاسلام سید محمد طباطبایی افزود: علم و عالمی در صورتی ارزش دارد که عامل، عالم و ناطق باشد و زکات علمش را به دیگران بدهد و به علم خود عمل کند.
وی ادامه داد: به کسانی که به درجاتی بالا از نظر علمی میرسند باید احترام گذاشت و از آنان تکریم کرد و آیتالله بهبهانی از جمله این بزرگان است.
این مقام مسؤول تصریح کرد: به خاطر شخصیت معنوی و علمی این بزرگوار و در سایه ریاضتهای درست و زحمات طولانی که کشیده بعد از 40 سال هنوز هم برای وی بزرگداشت میگیرند.
وی در پایان گفت: آیتالله بهبهانی از جمله بزرگانی بود که علم خود را به دیگران عرضه کرد و زحمات بسیار زیادی در نشر دین و فرهنگ شیعه انجام داد./9452/پ203/ب6