۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۲
کد خبر: ۲۳۶۹۸۳
استاد حوزه علمیه کرمان:

ایجاد تمدن بزرگ اسلامی هدف نهایی حوزه علمیه است

خبرگزاری رسا ـ محقق علوم اسلامی گفت: علوم اسلامی باید تکامل یافته و بر مبنای اداره جامعه و بالاتر، ایجاد تمدن اسلامی سامان یابند و قابلیت استخراج مدل ها و معادلات اداره جامعه و ایجاد تمدن بزرگ اسلامی را پیدا کنند.
مديريت تحول در حوزه

حجت الاسلام علی رضا انجم شعاع، پژوهشگر و محقق علوم اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، اظهار داشت: درباره جایگاه و نقش حوزه علمیه در نظام اسلامی دو دسته دیدگاه حداقلی و حداکثری وجود دارد.

 

وی افزود: دیدگاه حداقلی که در دل خود جریانات سکولار و جریانات متحجر را شامل می شود، علی رغم تفاوت در جزئیات، یک وجه مشترک دارد که پایه این تفکر به شمار می رود. این دیدگاه معتقد است دین در عرصه های اجتماعی؛ اعم از سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نباید حضور پررنگی داشته باشد.

 

حجت الاسلام انجم شعاع تصریح کرد: این دیدگاه فقه را به صورت فردی می نگرد و حوزه را متکفل تبیین احکام و وظایف فردی مردم می داند.

 

محقق علوم اسلامی با اشاره به دیدگاه حداکثری درباره نقش حوزه، خاطرنشان کرد: این دیدگاه دین را متکفل سرپرستی و اداره جامعه در تمامی عرصه ها؛ اعم از فردی و اجتماعی می داند و حوزه را در جایگاه مغز افزار نظام اسلامی قلمداد می کند.

 

محقق علوم اسلامی تحول بنیادین در عرصه های مختلف را از الزامات تفکر حداکثری دانست و خاطرنشان کرد: اگر این تفکر را بپذیریم آنگاه حوزه علمیه باید خود را مطابق الزامات این تفکر بازسازی و به روز کند تا بتواند نقش بزرگ خود را به خوبی ایفا کند.

 

وی نخستین قدم برای رسیدن به این جایگاه را تحول در علوم اسلامی دانست و گفت: علوم اسلامی باید تکامل یافته و بر مبنای اداره جامعه و بالاتر، ایجاد تمدن اسلامی سامان یابند و قابلیت استخراج مدل ها و معادلات اداره جامعه و ایجاد تمدن بزرگ اسلامی را پیدا کنند.

 

حجت الاسلام انجم شعاع ادامه داد: مرحله بعد، تحول در نظام پژوهش و تحقیق حوزه های علمیه است. بر اساس تحقیقی که اخیرا انجام شده، بسیاری از پژوهش هایی که طی سالیان دراز در حوزه های علمیه انجام شده، مربوط به حیطه فردی بوده و از مسائل اجتماعی در تحقیقات حوزوی غفلت شده است.

 

پژوهشگر عرصه دین خاطرنشان کرد: عرصه اجتماعی با مسائل، معضلات و مشکلات زیادی مواجه است و دین باید برای این مسائل و مشکلات، پاسخ کاربردی و مناسب را ارائه کند و این مسؤولیت برعهده محققان و پژوهشگران حوزوی است./972/ت302/ب4

ارسال نظرات