گزارشی از کاروان طلبگی روایت فتنه 88
حجت الاسلام مهدی افراز، مدیر اجرایی کاروان روایت فتنه 88، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اهداف تشکیل این کاروان گفت: رسالت روایت تاریخی، نقل حوادث اتفاق افتاده به صورت صحیح است که محتوای آن را تجربه تشکیل می دهد.
وی با بیان این که ارائه تجربه های تاریخی بسیار تأثیر گذار است، افزود: در طول تاریخ مسائل و حوادثی که به صورت روایت تاریخی و با استدلال بیان نشده، به یقین در انتقال عبرت ها و اثرگذاری های بلند اجتماعی ناموفق بوده است.
حجت الاسلام افراز با اشاره به حوادث فتنه 88 اظهار داشت: اگر روایت تاریخی درستی از حوادث فتنه 88 صورت نگیرد، در آینده همانند حوادث دوران مشروطه شاهد سطحی و ناقص بیان شدن عبرت های تاریخی خواهیم بود.
وی با بیان این که فتنه 88 از موارد عبرت زای دوران انقلاب اسلامی است ادامه داد: تعدادی از طلاب حوزه علمیه قم تصمیم گرفتند که مسأله روایت گری حوادث این فتنه را به عنوان الگو آغاز کنند، تا سبب فراگیری روایت حوادث این فتنه در سراسر کشور شوند، روایت حوادث این فتنه به وسیله راویان و شاهدان عینی این ماجرا صورت گرفته است.
مدیر اجرایی کاروان روایت فتنه با بیان این که افزون بر روایت حوادث، تحلیل های درست به مردم ارائه شده است، ابراز داشت: هدف این کاروان بیان حوادث اتفاق افتاده با نکات و عبرت های آن است تا این روایت برای نسل های آینده به عنوان یک روایت معتبر باقی بماند.
وی خاطر نشان کرد: این کاروان در 14 مکان که فتته در ابعاد گوناگونی در آنها بروز پیدا کرده بود، حضور پیدا کرده و به روایت حوادث آن می پردازند.
حجت الاسلام افراز با بیان این که حرکت این کاروان از مدرسه علمیه فیضیه بوده است، یادآور شد: حوزه علمیه مادر انقلاب اسلامی بوده و مدرسه علمیه فیضیه نماد حوزه علمیه به حساب می آید که در بسیاری از تحولات انقلاب تأثیرات بی بدیلی داشته است، در ابتدای برنامه ها، اعضای این کاروان با حجج اسلام عالم زاده و همازاده از اساتید برجسته حوزه علمیه دیدار کردند، در این برنامه ها مواضع صحیح شیخ فضل الله نیز بیان شد.
وی با اشاره به دیدار این کاروان با حضرت آیت الله علوی گرگانی، بیان داشت: ایشان در این دیدار فرمودند که استغفار پاسخگوی عمل افرادی که جامعه ای را به گمراهی کشانده اند، نخواهد بود، این مرجع تقلید با بیان توصیه هایی خطاب به اعضای کاروان، فرمودند که طلاب باید همانگونه که به خوبی برای اصلاح جامعه اسلامی تلاش میکنند در راستای اصلاح خود نیز تلاش کنند، اگر در موعظه عملی وجود نداشته باشد به دل افراد نخواهد نشست و در جامعه ما این نوع موعظهها به خوبی نمایان است.
مدیر اجرایی کاروان روایت فتنه به حضور این کاروان در تهران اشاره کرد و گفت: در ابتدای ورود به شهر تهران این کاروان در لانه جاسوسی حضور پیدا کرده و از تحلیل عوامل و ریشه های فتنه استفاده کردند، سپس در همین مکان شب خاطره ای باحضور فرماندار سابق شهر ری، شاعران انقلابی و اعضای این کاروان برگزار شد.
وی افزود: در نشر معارف پل کالج، حوادث عاشورا سال 88 به وسلیه مسؤول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و سعید تاجیک، نویسنده انقلابی روایت شد، سپس این کاروان راهی دانشگاه تهران شد و حوادث این دانشگاه را مطهرنیا، فعال دانشجویی بیان کرد.
حجت الاسلام افراز اظهار داشت: در ادامه برنامه ها، مسأله فتنه و ریشه های آن از سوی سعید قاسمی، فعال فرهنگی و از فرماندهان دوران دفاع مقدس تبیین شد، بررسی ابعاد تخریب گری فتنه گران نیز در حوزه بسیج مقداد با حضور مسؤولان این حوزه انجام گرفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در مسجد لولاگر حجت الاسلام پناهیان و رییس ستاد 9 دی ابعاد گوناگون فتنه را تبیین کردند، سپس اعضای این کاروان با حضور در منزل شهید حسام ذوالعلی، از شهدای برجسته فتنه 88 و گفتوگو باپدر و مادر این شهید، به برنامه های این کاروان پایان دادند و کاروان به شهر مقدس قم بازگشت./1323/پ202/ج