انصاف یکی از عوامل وحدت و الفت در جامعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درکاشان، حجت الاسلام محمد رضا اسلامی تبار، امام جمعه موقت کاشان ظهر امروز در جمع مردم کاشان گفت: یکی از نمونه های انصاف این است که انسان با دیگران منصفانه برخورد کند و انصاف را در ارتباط با دیگران در سرلوحه امور خودش قرار دهد.
وی افزود: امیرمؤمنان(ع) در خطبه 31 نهج البلاغه که منشور تربیتی آن حضرت است در نامه های به فرزندش امام حسن مجتبی(ع) که سر تا پا تربیت است می گوید، خودت را میزان و مقیاس و ملاک بین دیگران قرار بده و برای دیگران آنچه را دوست داشته باش که برای خودت دوست داری.
حجت الاسلام اسلامی تبار گفت: حضرت علی(ع) در این نامه به امام حسن می گوید، برای دیگران مکروه و ناپسند داشته باش آنچه را که برای خود ناپسند می دانی، ظلم نکن همانگونه که دوست داری به تو ظلم نشود و به دیگران خدمت و احسان و مهربانی کن، همان گونه که دوست داری به تو مهربانی شود.
وی افزود: انسان یک قانون کلی به نام انصاف دارد که در همه بخش های خانواده، جامعه، معاملات، مسائل تجاری، حق الناس و حتی آبروی مردم به آن توجه شود سبب رفع تمامی اختلافات و نزاع ها است و چنانچه از ابتدا به آن توجه شود شاهد هیچ نزاع و اختلافی در جامعه نخواهیم بود.
به گفته وی، انصاف حتی در جلوگیری از غیبت دیگران موثر و تأثیرگذار است و همانگونه که امیرالمومنین(ع) گفت، آنچه را که برای خود نمی پسندی برای دیگران هم نباید پسندید.
امام جمعه موقت شهرستان کاشان گفت: انسان اگر انصاف داشته باشد و خود را مدیون دیگران بداند، باید وفای به عهد داشته باشد و مطالبات مردم را به موقع پرداخت کند.
حجت الاسلام اسلامی تبار همچنین راز داری و فاش نکردن راز مردم، انصاف با دشمن و رعایت حق تقدم دیگران در تمامی بخش ها را از اصول انصاف دانست و گفت: هرکجا که انصاف نباشد موجب نزاع و غصه و گرفتاری است اما هرکجا انصاف وجود داشته باشد تمامی مشکلات حل است.
وی یاد آورشد: امیرمؤمنان(ع) می فرماید، انصاف سبب دوام و استحکام و محبت و دوستی بین انسان ها می شود و از اختلافات در جامعه جلوگیری می کند.
امام جمعه موقت شهرستان کاشان تأکیدکرد:یکی از عوامل وحدت و الفت بین مردم در جامعه انصاف است و انصاف عامل مهم سلامت جامعه و ارزش های اخلاقی است که که از آن در روایات به عنوان سید الامال یاد شده است./1307/پ202/ب6