دود اختلافات مذهبی به چشم دنیای اسلام خصوصا زنان مسلمان میرود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، هفته وحدت زمینهای مناسب و بهانهای ارجمند شد تا در گفتوگویی با سرکار خانم دکتر طوبی کرمانی، دبیر کل اتحادیه جهانی زنان مسلمان و مدیر کل امور زنان و خانواده مجمع تقریب مذاهب اسلامی، در خصوص پیامدها و اثرات نامطلوب و مصیبتبار اختلافات مذهبی میان مسلمانان بر زندگی زنان و کودکان، نظرات ایشان را جویا شویم.
ایشان در سخنان خود تأکید کردند که زنان و کودکان قربانیان اصلی اختلافات مذهبی بوده و آمار خودکشی و کشتار زنان و کودکان مسلمان هر روز بیشتر از روز قبل بوده به گونهای که سازمان ملل وضعیت زندگی زنان و کودکان را در این کشورها از وضعیت بحرانی بدتر عنوان کرده است.
رسا - لطفا در ابتدای ورود به بحث بفرمایید که اختلافات مذهبی و جنگهای مذهبی میان مسلمانان چه تاثیری بر زندگی زنان و کودکان دارد؟
براساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی در جنگها به خصوص جنگهای مذهبی زنان و کودکان قربانیان اصلی هستند زیرا بیشترین آسب متوجه زنان و کودکان است و این قشر به علت این که قدرت و توان دفاعی کمتری دارند و از سوی دیگر کسانی که باید از آنها حمایت کنند یعنی مردان در جبهه جنگ حضور داشته و قادر به حمایتهای فیزیکی، عاطفی، اقتصادی و روانی از این قشر نیستند به همین خاطر میزان آسیب پذیری زنان و کودکان در جنگها و اختلافات مذهبی به مراتب بیشتر از مردان است.
رسا - به نظر شما دلیل این اقدامات داعش علیه زنان چیست و چرا جامعه اسلامی در مقابل این جنایتها خیلی دیر از خود واکنش نشان دادند؟
علت این گونه برخورد داعش و سایر گروههای تکفیری با زنان و کودکان در عراق و سوریه و سایر کشورهای شمال آفریقا به این علت است که داعشیها و امثالشان، ابتدا میخواهند روحیه مبارزانی که در جبهه مقاومت علیه آنها هستند را تضعیف کنند زیرا میدانند که مبارزانی که علیه آنها پیکار میکنند، اگر بدانند که زن و فرزند آنها در معرض آسیب هستند جبهه جنگ را ترک خواهند کرد و از سوی دیگر با این اقدام میخواهند در میان مردم رعب و وحشت ایجاد کرده و با وعدههای شیرین، روحیه مزدوران خود را در میدان جنگ علیه مسلمانان تقویت کنند.
و همچنین مسلمانان به این علت در مقابل جنایتهای داعش دیر عکس العمل و واکنش نشان دادند زیرا داعش به عنوان یک دشمن خارجی وارد جنگ علیه مسلمانان نشد بلکه به اسم اسلام و به بهانه نابود کردن شیعیان و یک فرقه خاص اسلامی وارد میدان جنگ شد به همین خاطر عده زیادی از مسلمانان سکوت کردند زیرا تصور میکردند این جنگ تنها جنگ علیه شیعه است و ارتباطی به سایر مسلمانان ندارد.
رسا - به نظر شما آیا این تعبیر که داعش یک «گروهک افراطی اسلامی است» درست است؟
داعش یک گروهک اسلامی نیست بلکه تنها نامی از اسلام داشته و باید گفت داعش مانند استکبار جهانی است که مقابل نور اسلام ایستاده است و بهتر است این گروهک را به جای گروهک اسلامی یک گروه تروریستی و نوع جدیدی از استکبار یعنی استکبار به ظاهر اسلامی بنامیم که به اسم اسلام، به دنبال گردن کشی و سلطه بر سایر مسلمانان است.
رسا - راهکار مقابله با داعش را برای پایان دادن به خشونتهای آنان علیه زنان و کودکان چه میدانید؟
با توجه به این که جنایتهای داعش علیه زنان، تنها به زنان شیعه محدود نشده بلکه داعش به هر شهری که وارد میشود مردان را کشته و زنان و کودکان مسلمان را از هر فرقهای که باشند به اسارت گرفته و از آنها برای امیال جنسی و بردگی استفاده میکند و همچنین پسران کم سن سال را به زور به میدان جنگ برده و آنهایی را که نوجوان هستند سر میبرد، باید در این خصوص روشنگری کرد.
بهتر است برای این که علمای اسلام به این وضعیت پایان دهند با یکدیگر متحد شده و با وحدت، شر داعش و جریانهای تکفیری را از سر مسلمانان و زنان و کودکان بی گناه عراق، سوریه و کشورهای شمال آفریقا مانند لیبی و نیجیریه کم کنند بنابراین وحدت و بیدار شدن غیرت اسلامی موثرترین و تنها راهکار برای مقابله با داعش و سایر جریانهای افراطی در جهان اسلام است.
رسا - نظر شما در خصوص عملکرد سازمانهای بینالمللی در خصوص جنایتهای داعش در کشورهای اسلامی چیست؟
متاسفانه برخورد سازمان ملل در این موضوع متناقض و متعارض است و علی رغم این که سازمان ملل اعلام کرده است که آمار خودکشی زنان عراقی و سوری به علت ترس از تجاوز داعش رو به افزایش است، متاسفانه هیچ اقدامی انجام نداده و در مقابل جنایتهای داعش سکوت کرده است.
با عنایت به این موضوعات و وضعیت بغرنج جهان اسلام و نیز با توجه به این که در هفته وحدت و در سالروز ولادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) هستیم بهتر است با بیدار کردن افکار عمومی مسلمانان و آگاه کردن آنها در خصوص جنایتهای داعش علیه زنان و کودکان مسلمان با تاکید و تکیه بر وحدت اسلامی موجی از بیداری را برای مقابله با جنایتهای داعش در جهان و در کشورهای اسلامی برپا کنیم.
رسا - نظر شما در خصوص فعالیتهای انجام شده برای بیدار کردن غیرت علمای اسلامی چیست؟
به نظر من فعالیتهایی که توسط علمای اسلام در داخل و خارج از کشور در قالب همایشهای گوناگون انجام شده بسیار خوب بوده اما آنچه اهمیت دارد این است که علمای اسلام در این زمینه به درستی به وظایف خود عمل کرده و مردم و امتهای خود را پس از بازگشت به کشورهایشان در خصوص جنایات داعش آگاه کرده و از پیوستن جوانان مسلمان و علاقمند به اندیشههای افراطی به داعش و جریان تکفیر جلوگیری کرده و موجی از داعش ستیزی و تکفیر ستیزی در جهان اسلام بر پا کنند و همانطور که گفته شد وحدت تنها کلید راهگشا برای مقابله با جریانها و اندیشههای تکفیری و تروریستی است.
رسا - از وقتی که در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم.
من هم از حسن توجه شما به این مسأله سپاسگزارم و امیدوارم علمای اسلام در زمینه وحدت بخشی به امت اسلامی و مقابله با داعش به نحو احسن به وظایف خود عمل کرده و امت اسلامی را بیدار کنند.
گفتگو: خانم قاسمی
/830/402/م