۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۱
کد خبر: ۲۴۱۲۱۲

انتقاد از تخریب مساجد خراسان شمالی برای بازگشایی معابر

خبرگزاری رسا ـ قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان شمالی از تخریب برخی مساجد این استان با هدف بازگشایی معابر انتقاد کرد.
حجت الاسلام افشين فر - قائم مقام مركز رسيدگي به مساجد خراسان شمالي

حجت الاسلام سیدمحمد افشین فر، قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، تخریب شماری از مساجد استان به منظور بازگشایی معابر را یک دغدغه جدی دانست و افزود: در بازدیدهای صورت گرفته از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، موارد متعدد تخریب مساجد در شهرها و روستاهای خراسان شمالی مشاهده شده است.

 

وی اضافه کرد: این تخریب ها غالبا با هدف تعریض معابر صورت گرفته به گونه ای بخشی یا کل ساختمان و یا حیاط مسجد تخریب شده و با تصرف آن اکنون به عنوان راه استفاده می شود.

 

حجت الاسلام افشین فر با تأکید بر این که هیچ مجموعه، نهاد و یا شخص حقیقی و حقوقی به لحاظ شرعی مجوز انجام چنین کاری را ندارد، تصریح کرد: اگر در مواقعی نیاز به تخریب این اماکن مقدس باشد این موضوع می بایست به اذن ولی فقیه صورت گیرد و حتی نماینده ولی فقیه هم نمی تواند اجازه انجام چنین کاری را بدهد.

 

به گفته وی در بازدیدهای صورت گرفته مشخص شد که در حال حاضر نیز شمار زیادی از مساجد روستاهای استان در همین راستا در معرض تخریب قرار دارند.

 

حجت الاسلام افشین فر تصریح کرد: در دو ماه گذشته 800 مسجد موجود در شهرها و روستاهای شهرستان های هشت گانه استان خراسان شمالی بازدید شدند که از این تعداد هشت مسجد یا تخریب شده اند و یا در طرح قرار داشته و در معرض تخریب قرار دارند.

 

وی اظهار داشت: مساجد جامع روستای جوشقان، سید الشهدای شهرک طبر، صاحب الزمان(عج) روستای برزانلو و امام حسین(ع) روستای پیشی دره از توابع شهرستان جاجرم و مسجد خاتم الانبیا(ص) گیفان از توابع شهرستان بجنورد از جمله مساجدی هستند که برای بازگشایی معابر یا تخریب شده اند و یا در طرح قرار دارند و به زودی تخریب می شوند.

 

قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان شمالی تصریح کرد: می بایست برای ساماندهی این روند هر چه سریع تر اقدام عملی مناسبی صورت گیرد.

 

گفتنی است، بر اساس اعلام اداره کل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی، در حال حاضر در این استان 911 هزار نفری در مجموع هزار و 103 باب مسجد شهری و روستایی وجود دارد که از این تعداد 930 باب در روستاها و 173 باب مسجد نیز در مناطق شهری قرار دارند.

 

همچنین از مجموع مساجد موجود در استان 965 مسجد مربوط به شیعیان و مابقی به اهل سنت اختصاص دارد که از مجموع مساجد شیعی 798 باب مسجد در روستاها و 167 باب در شهرها قرار دارند و از مجموع مساجد اهل سنت نیز 129 باب مسجد در روستاها و شش باب در مناطق شهری واقع شده اند.

 

شهرستان اسفراین با 214 باب مسجد دارای بیشترین تعداد مساجد در استان خراسان شمالی بوده و پس از آن شهرستان های بجنورد با 209 مسجد و شیروان با 205 باب مسجد در رده های بعدی قرار دارند.

 

شهرستان های گرمه و جاجرم نیز کمترین شمار مساجد استان خراسان شمالی را به خود اختصاص داده اند و پس از آنها شهرستان راز و جرگلان کمترین تعداد مساجد را در این استان دارا است.

 

همچنین از 135 باب مسجد اهل سنت موجود در استان خراسان شمالی که در سطح سه شهرستان بجنورد، راز و جرگلان و مانه و سملقان واقع شده اند، پنج باب مسجد شهری در بجنورد، 76 باب مسجد روستایی در شهرستان راز و جرگلان و 53 باب مسجد روستایی اهل سنت نیز در شهرستان مانه و سملقان قرار دارند./9314/ت302/ب4

ارسال نظرات