۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۹
کد خبر: ۲۴۱۳۶۷

خطر جدی تغییر بافت فرهنگی حوزوی هسته مرکزی قم

خبرگزاری رسا ـ مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی نسبت به تبعات جبران ناپذیر تغییر بافت علمی، فرهنگی و دینی هسته مرکزی شهر قم به تجاری هشدار داده است.
حرم حضرت معصومه

مرتضی نجفی قدسی، در یادداشتی نسبت به تغییر باقت فرهنگی و حوزوی هسته مرکزی شهر قم که دفاتر و بیوت شمار زیادی از  مراجع تقلید و علما در آن واقع شده، هشدار داده است.

 

متن کامل این یادداشت در ادامه می‌خوانید:


بسم الله الرحمن الرحیم
قُلْ هَلْ نُنَبِّئُکُمْ بِالاْ َخْسَرِینَ أَعْمالاً * الَّذِینَ ضَلَّ سَعْیُهُمْ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ هُمْ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ یُحْسِنُونَ صُنْعاً(سوره کهف، آیات 103 و 104)

خدای متعال در این آیه شریفه می‌فرماید آیا شما را از زیانبارترین کارها آگاه کنم؟! سپس می‌فرماید کسانی که تلاش و کوششان در گمراهی است و حال آنکه خودشان فکر می‌کنند کار خوب و نیکویی انجام می‌دهند.


مدتی است شهرداری قم در پی احداث یک مجموعه تجاری بزرگ در حد فاصل پل مقابل نیروگاه تا خیابان صفائیه قم است و برای این منظور منازل بسیاری را به هر شکل تملک و تصرف نموده و نام پروژه را هم«‌شهید کاظمی» گذارده است که خود این وجه نامگذاری هم نوعی سوء استفاده از اعتبار و نام این شهید بزرگوار است.


گر چه بسیاری از فروشندگان این منازل از نحوۀ تعامل خود با شهرداری و شرکت مجری طرح(باریابان مطمئن) راضی نیستند و معتقدند که شهرداری املاک آنها را به «ثمن بخس» می‌خرد و کلّی حرفهای حاشیه‌ای دیگر که فعلاً قصد طرح آنها را نداریم.

 

روی سخن با شهرداری قم است که برای کسب درآمد تا کجا پیش خواهد رفت و تن به چه کاری خواهد داد، بافت بومی و فرهنگی مذهبی قم در حال تغییر است و متأسفانه خیابان صفائیه در مرکز قم و در جوار حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) پر شده است از پاساژ‌های چند طبقه و رنگارنگ و متعدد و این خیابان قدیمی و باریک ظرفیت اینقدر پاساژ سازی را ندارد و همواره با ترافیک سنگین رفت و آمد روبرو است گر چه توجه به این مسئله را هم باید داشته باشیم که حفظ هویت این شهر این دغدغه را ایجاد می‌کند که در کنار مدارس علمیه و محل رفت و آمد هزاران طلبه و روحانی، ساخت بی رویه این همه پاساژ و مجتمع تجاری و حذف نشانه‌های هویتی چه معنا دارد! آیا با این اقدام خودآگاه یا ناخودآگاه بافت علمی، حوزوی شهر مقدس قم، مخصوصاً منطقه مرکزی را تغییر نمی‌دهیم، این کار به نفع چه کسانی است؟! به نفع مردم، به نفع آینده حوزه علمیه، به نفع شهرداری و یا شرکت‌هایی که متصدی این پروژه‌های تخریب هستند و به فکر درآمد زایی به نفع خودشان هستند؟! یعنی توجیهات و افکاری که پول حرف اول را می‌زند!


متأسفانه شهرداری قم در مسائل شهری بر خلاف تبلیغاتی که می‌کند،درک فرهنگی عمیقی ندارد و نمونه آن تخریب بیت نورانی مرجع علم و عرفان، حضرت‌آیت‌الله بهجت است که حتی مانعی بر اجرای طرح‌های توسعه شهری نبود و هم اکنون نیز که این طرح ایجاد خیابان حرم تا حرم اجرا شده است، منزل آیت‌الله بهجت در اطراف آن مخروبه مانده است. همچنین به یاد دارم منزل مرحوم علامه طباطبائی صاحب تفسیر گرانقدر المیزان را که خوشبختانه خیرین بازسازی کرده‌اند، چندین بار در همان زمان بازسازی عوامل شهرداری به قصد تخریب آن آمدند ولکین از خوف مراجع معظم تقلید و با وساطت جناب حجت الاسلام آتش زر رئیس شورای وقت شهر عقب نشینی کردند.


در اینجا لازم است به مردم عزیز قم هم عرض کنم هنگامی که اعضای شورای شهر را انتخاب می‌کنند به دیدگاه‌ها و درک فرهنگی آنها نسبت به این شهر که حرم اهل بیت علیهم السلام است، نیز توجه کنند و در پایان امیدوارم همه دلسوزان و بویژه مسئولان حوزه‌های علمیه نیز نسبت به حفظ هویت دینی این شهر حساسیت لازم را داشته باشند تا رویکرد فرهنگی اجتماعی و حوزوی این شهر مقدس حفظ شود. از خدای متعال مسئلت داریم که ما را از خواب غفلت بیدار کند


والسلام علی من اتبع الهدی
خادم القرآن-مرتضی نجفی قدسی27/ 10/ 93

/924/د102/ج 

ارسال نظرات