درک صحیح دین و ترویج آن از مهمترین وظایف طلاب است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر، حجت الاسلام رضا خدری در همایش گردهمایی طلاب حوزه علمیه استان بوشهر با تبریک فرا رسیدن میلاد امام حسن عسکری(ع)، گفت: وظیفه ای که بر عهده ما طلاب و روحانیان است و مرتب در مورد آن صبحت شده، درک صحیح از دین و دیگری عمل به دانشی است که از دین پیدا می کنیم.
مدیر حوزه علمیه استان بوشهر افزود: با بررسی اوضاع در جامعه امروز مشاهده می شود که متاسفانه در هر دو بُعد جامعه دینی ما ضعف هایی وجود دارد و این ضعف ها را هیچکس جز حوزه و حوزویان نمی تواند برطرف کند.
وی ادامه داد: با اینکه جامعه ما دینی و اسلامی است اما زمانیکه به اعتقادات مردم نگاه می کنیم متاسفانه یک سری آسیب هایی را می بینیم که باید در رفع آن آسیب ها کوشید تا بهتر از این ها در دنیا آن الگوی شایسته ای که مایل هستیم را مطرح کنیم.
جامعه ما به درک صحیح از دین تاکنون نرسیده است
وی با بیان اینکه جامعه ما به آن صورت به درک صحیح از دین تاکنون نرسیده است، اظهار داشت: وقتی در بین مردم و حتی نخبگان و مسؤولان و در مراحل پایین تر در بین مردم نگاه می اندازیم، مشاهده می کنیم که درک صحیح و عمیق از دین آنچنان که باید وجود داشته باشد، وجود ندارد، یعنی از قرآن و اسلام و دین دم زده می شود و مطالبی نیز گفته می شود، اما این مطالب در حد سطحی است و آن باور عمیق دیده نمی شود.
حجت الاسلام خدری گفت: اگر این درک وجود داشت، باید جامعه ما این همه آسیب اخلاقی و اجتماعی که دچار آن است و معمولاً برای برنامه ریزی هایی برای برطرف شدن آن می شود، با شکست مواجه نمی شد.
مدیر حوزه علمیه استان بوشهر علت عمده این آسیب ها را عدم درک صحیح از باورهای دینی عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه باورها به خوبی در جامعه و در بین مردم به خوبی شکل نگرفته است و لازمه آن درک عمیق از دین است چراکه اگر درک صحیح و عمیق از دین به وجود بیاید بسیاری از مسائل حل می شود.
درک صحیح و عمیق دین از مهمترین کارهای یک طلبه است
وی اضافه کرد: اگر شخص بداند کاری که می خواهد انجام دهد تا چه اندازه به خود و روح جامعه خسارت می زند، قطعا از این کار خود منصرف می شود و به دنبال خطر آن نمی رود.
حجت الاسلام خدری با تاکید بر اینکه درک صحیح و عمیق دین از مهم ترین کارهای یک طلبه است، بیان داشت: اگر طلبه در این راه کم کاری کند نمی تواند معانی دین را به مردم به درستی منتقل کند.
وی افزود: مباحثه و درس خواندن و مطالعه نقش بسزایی در شناختن درک عمیق از دین دارد و پختگی یک طلبه به همین مباحثات و عمل به این باورها و داشته ها است.
مدیر حوزه علمیه استان بوشهر با تاکید بر اینکه طلاب باید در همه زمینه ها خود را رشد داده و تقویت کنند، بیان داشت: این حرکت رو به رشد نباید به صورت تک بُعدی باشد و فقط به مباحث علمی توجه شود بلکه بُعد اخلاقی و تهذیبی را هم باید مد نظر داشت چراکه تک بُعدی بودن یک خطر است و بالعکس این موضوع نیز صحیح نیست.
حجت الاسلام خدری افزود: طلبه باید به لحاظ اجتماعی، سیاسی و اخلاقی رشد کند و پیامبر اسلام نمونه و الگویی تمام در همه این عرصه ها است.
وی گفت: داشتن ایمان به خدا و سودمند بودن برای مردم دو خصلت بزرگ است و بالاتر از آن هم چیزی نیست./833/پ202/ب4