از انتظار معنوی رونمایی فیلم محمد(ص) تا حضور روحانیون تحلیل گر فیلم
کاخ جشنواره، برج میلاد، سی و سومین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر؛ جمعی از اهالی سینما، منتقدان، مدیران و هنرمندان در محل اصلی برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر در سالن همایشهای برج میلاد گردهم آمدهاند تا نوروز سینمای ایران را به جشن بنشینند.
جشنواره امسال معطر به نام و یاد حضرت رسول اکرم(ص) است؛ این نام و یاد هم به مناسبت وقایع دلخراش اخیر و هم به میمنت رونمایی از فیلم سینمایی محمد(ص) ساخته مجید مجیدی است؛ شاید بتوان زیباترین اتفاق آغاز جشنواره را متن بیانیهای دانست که در اولین روز این همایش بزرگ به امضای همه اهالی سینما، هنرمندان، منتقدان و اهالی رسانه رسید.
متنی زیبا و خواندنی که سراسر نشان از شور و شعور محمدی، ایمان قلبی اهالی هنر هفتم ایران زمین نسبت به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام(ص) داشت:
یا رسولالله(ص)! مرزها زبان فاصلهاند و تو ای حبیب خدا از همه فاصلهها عبور کردی تا به همگان بیاموزی آن سوی همه مرزهای نژادی، اعتقادی و جغرافیایی، بهشتی است که در آن بشر تا آستان حق قد میکشد، باور داریم که پلشتی هیچ توهینی غبار بر ساحت مقدست نمینشاند، احدی از پیروانت را نمیراند و چیزی نصیب خاطیان نمیکند، جز گمشدگی بیشتر از وادی اخلاق، انسانیت و مهر ... .
پس به ما بیاموز که چون تو برای این گمشدگان فانوس دانایی روشن کنیم و بر جهلشان افسوس خوریم و بر کید کین خون ریزشان فارغ آییم، باشد که زبان سینمای ایران در این بحران زبانی نزدیک به کلام مهربان تو و منادی همان اخلاقی باشد که برای اکمال آن مبعوث شدی... .
سلام خدا و درود همه بندگان آزاد نثار تو باشد.
در آغازین روز سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر در کاخ جشنواره (برج میلاد) که محل اصلی تجمع اهالی هنر و اصحاب رسانه است، شور و هیجان خاصی برپا است؛ شور و هیجانی که میتوان جلوههای آن را در برنامه نمایش فیلمها، همچنین جلسات نقد و بررسی آثار به تماشا نشست.
کاخ جشنواره این روزها شاهد حضور اقشار مختلفی از اهالی هنر، رسانه و نیز طیفهای دیگر از گروههای مرجع اجتماعی است؛ در اینجا هم میتوان نشانی از کارگردانان برجسته، بازیگران بزرگ، نویسندگان، منتقدان و خبرنگاران رسانهها را یافت و هم حتی شاهد حضور جمعی از روحانیون اعزامی از حوزه علمیه قم بود که با حضور خود در محل برج میلاد به رصد سینمای ایران میپردازند.
حضور تعدادی از روحانیون حوزه علمیه قم در میان سایر اصحاب هنر و رسانه جلوه خاصی به کاخ جشنواره فیلم فجر بخشیده است، جلوهای که میتواند نشان از شروع راهی نو در تعاملی هرچه بیشتر و بهتر میان اصحاب هنر هفتم و کارشناسان دینی و عالمان حوزوی داشته باشد.
در حقیقت حضور ملموس روحانیت معظم در متن برنامههای جشنواره فیلم فجر و کاخ اصلی در میان قاطبه اهالی هنر روندی است قابل توجه و تعمل در برقراری یک دیالوگ میان ساحت دین و سینما؛ دیالوگی که فقدان آن طی سالهای گذشته آسیبهای قابل توجهی را متوجه سینمای ایران کرده است و جبران آن را در دورههای اخیر جشنواره فیلم فجر باید به فال نیک گرفت.
اما جشنواره سی و سوم از صبح امروز و با نمایش چند اثر سینمایی و نیز برگزاری جلسه پرسش و پاسخ آن ادامه یافت؛ فیلمهای همچون «قول» ساخته محمد علی طالبی، «بوفالو» ساخته کاوه سجاد حسینی، «ارغوان» اثر امید بکندار و کیوان علی محمدی، «ناهید» ساخته آیدا پناهنده، «این سیب هم برای تو» ساخته سیروس الوند و... .
اما یکی از مهمترین اتفاقات جشنواره امسال و از جمله رخدادهایی که همگان منتظر اجرا و انجام آن هستند، رونمایی از فیلم سینمایی محمد(ص) ساخته کارگردان برجسته سینمای ایران مجید مجیدی است که به عنوان یک اثر فاخر امیدها و نگاههای زیادی را متوجه خود کرده است و در ایام برگزاری جشنواره امسال به روی پرده خواهد رفت.
اکران فیلم محمد(ص) که به لحاظ ساخت و گروه تولید اثر منحصر به فردی در سینمای ایران محسوب میشود، میتواند مهمترین و قابل اعتناترین رویداد سی و سومین جشنواره فیلم فجر باشد؛ فیلمی که با بودجهای قابل توجه و در فضای فراتر از استاندارهای سینمایی ایران و البته با حساسیتها و دقتهای قابل توجه و در خور مجید مجیدی و سایر عوامل تولید به سرانجام رسیده و طی مدت برگزاری جشنواره فیلم فجر در محل کاخ جشنواره به روی پرده خواهد رفت.
از جمله ویژگیهای این اثر فاخر میتوان به کارگیری عوامل برجسته جهانی و شخصیتهای درجه یک در حوزه فیلمبرداری، طراحی صحنه و لباس، موسیقی، تدوین و نیز بازیگری اشاره کرد؛ فیلمی که در اثنای تولید آن حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب با حضور در سر صحنه فیلمبرداری عوامل تولید آن را مورد عنایت خویش قرار دادند و مجید مجیدی طی دوران پیش تولید، ساخت و انجام مراحل مختلف فنی، بر اهتمام ویژه و رعایت حساسیتهای فوقالعاده در تولیدی اثر فاخر و قابل قبول و آبرومند درباره شخصیت برجسته حضرت رسولاکرم(ص) اشاره و تأکید داشت.
ولی نکته دیگری که درباره این فیلم و رونمایی از آن قابل توجه است، همزمانی این اکران با وقایع اخیر جهان به دنبال حادثه ترور دست اندرکاران مجله پلید شارلی ابدو و رخدادهای جهانی پس از آن است که میتوان گفت حکایت این مصادفا و همزمانی و فرارسیدن زمان اکران این فیلم مهم سینمایی در ارج نهادن به ساحت مقدس حضرت رسول(ص) یکی از فرصتهای مغتنمی است که میتواند به طور بایسته و شایسته زمینه ساز نشر و گسترش فرهنگ ناب اسلامی و رونمایی از جلوههای هر چند کوچکی از شخصیت و زندگی نورانی پیامبر مهر، رحمت و هدایت حضرت محمد مصطفی(ص) باشد.
جای این امیدواری باقی است که فیلم محمد(ص) علاوه بر اکران داخلی بتواند در عرصه پخش و اکران جهانی با بروز قابلیتهای ارزشمند خویش و استفاده بهینه از زمینههای متنوعی که در افکار عمومی جهان برای پذیرش پیام اسلام(ص) دارد، گامی محکم و اثر گذار در جهت نشر معارف نورانی اسلام و ترویج شخصیت برجسته حضرت رسول(ص) بردارد.
سی و سومین دوره از جشنواره بین المللی فیلم فجر که از 12 تا 22 بهمن ماه در محل اصلی کاخ جشنواره، برج میلاد ادامه خواهد داشت، علاوه بر نمایش آثار در بخشهای مختلف نگاه نو، مسابقه سینمایی ایران(سودای سیمرغ) و نیز بخش مسابقه سینما حقیقت(آثار مستند)، شاهد حواشی جالب و قابل توجهی برای همه اهالی رسانه و علاقه مندان به سینمای ایران و همچنین گپ و گفتهای تخصصی و نشستهای متنوعی در حوزه سینمای ایران و جهان خواهد بود که طی دوره برگزاری جشنواره شاهد ارائه گزارش های تحلیلی این برنامهها و به ویژه بازتاب آثار حوزه دین، معارف اسلامی و روحانیت در فیلم های این جشنواره از سوی خبرگزاری رسا خواهیم بود.
اینجا مرکز همایشهای بین المللی برج میلاد، کاخ جشنواره، سی و سومین دوره از جشنواره بین المللی فیلم فجر.
/501/830/م