خلوص نیت، رمز ماندگاری شهید مطهری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان امروز در دیدار اعضای مجمع فرهنگی تحقیقاتی بینش مطهر به تأیید کتب شهید مطهری از سوی امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: کمتر انسانی پیدا می شود که کتاب بنویسد و در کتابش انحراف و اشتباهی نبوده و مخالف نظر هیچ یک از علما نباشد ولی کتب استاد شهید مطهری چنین ویژگی هایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: در صفحه صفحه کتابهای شهید مطهری مطلبی مهم و آموزنده وجود دارد و ساده نویسی یکی از ویژگی های بارز این شهید بزرگوار بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری خلوص نیت این فیلسوف شهید را راز ماندگاری ایشان دانست و گفت: شهید مطهری به دنبال اسم و رسم نبود و تنها سعی داشت شبهات مردم در اقشار مختلف را با زبانی ساده پاسخ دهد.
وی اعضای مجموعه را به پیروی از این روش استاد مطهری توصیه کرد و گفت: سعی کنید شبهات روز مردم را جمع کنید و برای آنها پاسخ هایی ساده و علمی پیدا کنید.
آیت الله طباطبایی نژاد با بیان این مطلب که شیوه بیان، زمان بیان و مکانی که مطلب بیان می شود در ماندگاری سخن مؤثر است، گفت: شهید مطهری مطالب مورد نیاز زمان را با ادبیاتی ساده و به جای خود بیان می کرد و همین امر سبب ماندگاری سخنان او شد.
وی زمانشناسی را از مهم ترین ارکان در سخنوری دانست و گفت: امام سجاد(ع) فرمودند: اگر من قسمتی از آنچه را می دانم بگویم، مرا تکذیب کرده و می کشید.
نماینده ولی فقیه در استان افزود: ائمه معصومان(ع) از شیعیان می خواستند که اسرارشان را حفظ کنند و اسرار سخنانی است که باید زمان از روی آن بگذرد تا قابل فهم و پذیرش شود.
وی با اشاره به این مطلب که تاریخ تکرار می شود گفت: حکمت بیان داستان های مختلف در قرآن همین است که تاریخ تکرار می شود و سنت های الهی ثابت اند، از این رو باید گذشته را مرور کنیم و با درس هایی که از آن می گیریم، آینده بهتری بسازیم.
آیتالله طباطبائی نژاد تأکید کرد: وعاظ باید متناسب با زمانه صحبت کنند نه اینکه راجع به امام حسین(ع) صحبت کنیم ولی حسین زمانه خود را تنها بگذاریم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: امام حسین(ع) ظهر عاشورا نماز خود را در اول وقت به جا آوردند تا به ما اهمیت این موضوع را یادآور شوند، حال بعضی ظهر عاشورا سنگ امام حسین (ع) را به سینه می زنند و عزاداری می کنند، در حالی که از نماز خود غافل می شوند.
وی یادآور شد: بر اساس این سنت، بسیاری از شبهات امروز نیز در کتب شهید مطهری پاسخ داده شده است، بنابراین برای فهم دین مطالعه این کتب ضروری است.
در ابتدای این دیدار محمد وحید صافی، رییس هیأت مدیره مجمع فرهنگی تحقیقاتی بینش مطهر به ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته از سوی این مجموعه پرداخت و گفت: این مجموعه که در اوایل دهه هفتاد با محوریت آیت الله مهدوی کنی در تهران آغاز به کار کرد در سال 1389 در اصفهان تأسیس شد.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ما میراث دار اندیشه های نابی است که از دوران بعثت شروع شد و اندیشمندان مختلفی بر اساس آن اندیشه های اجتماعی اسلام کار کردند.
وی شهید مطهری را میراث دار فلاسفه و اندیشمندان بزرگی چون غزالی، فارابی و خواجه نصیر دانست و گفت: به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنای فکری انقلاب اسلامی ایران شهید مطهری است، از این رو برای تعمیق و تبلیغ این تفکر باید روی تفکرات شهید مطهری کار کنیم./1305/پ202/ب4