۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۷
کد خبر: ۲۴۴۷۴۹
آیت الله فاضل:

حوزه های علمیه باید در علم و عمل الگو و پیشگام باشند

خبرگزاری رسا ـ آیت الله فاضل با تأکید بر این که حوزه های علمیه باید در علم و عمل الگو و پیشگام باشند، گفت: طلبه نباید به دیگران نگاه کند بلکه دیگران باید زندگی و فردی و اجتماعی یک طلبه را برای خود الگو قرار دهند.
آيت الله محمد فاضل، مسؤول حوزه علميه فيضيه مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، آیت الله محمد فاضل، تولیت حوزه عمیه فیضیه بابل امروز در گردهمایی مشترک مدیران مدارس علمیه برادران و خواهران استان در بابل به افراط و تفریط ادیان الهی در تاریخ بشریت اشاره کرد و گفت: یهودیت در تاریخ همواره با افراط همراه بود.

 

وی از دین مبین اسلام به عنوان دین اعتدال یاد کرد و با بیان این که احکام اسلام در خصوص مال، ازدواج و دیگر مصالح اجتماعی همواره بر مبنای اعتدال بود، افزود: یهودیت از ما قبل تاریخ سرمایه داران بشریت بودند و در همه امور نظیر کم فروشی و گران فروشی دچار افراط بودند.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به این که یهودیت در تاریخ اهل صدقه و خمس نبودند و آنها را ممنوع می دانستند، چون خلاف فرهنگ سرمایه داری آنها بود، تصریح کرد: آنها در به دست آوردن و نگهداری همواره دچار افراط بودند و اهل انفاق نبودند.

 

آیت الله فاضل در ادامه سخنان خود با بیان این که متأسفانه مسیحیت نیز در امور خود مشی تفریط را در پیش گرفت، ادامه داد: آنها اهل کسب، زراعت و صنعت نبودند و نگاهشان این بود که فرد باید تنها در کلیسا بماند.

 

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که در اسلام تعدد زوجیت سنت نیست بلکه مشروع است، گفت: قبل از پیامبر گرامی اسلام سنت ازدواج ارزش نبود و تنها پس از پیامبر اسلام به ارزش تبدیل شد.

 

تولیت حوزه علمیه فیضیه بابل با بیان این که پیامبر گرامی اسلام در همه امور نظیر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و نظامی شاهد هستند، افزود: ایشان بر همه امور جامعه اسلامی نظارت دقیق داشتند و علاوه بر این که رییس بودند در امور اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیز نظارت داشتند.

 

آیت الله فاضل در ادامه سخنان علما و روحانیان را ادامه دهنده مسیر پیامبر و ائمه معصومین(ع) دانست و گفت: روحانیت در این شرایط باید توان فرماندهی، نظامی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را دارا بوده و در همه امور مسؤولیت پذیر باشد.

 

وی ادامه داد: همان طور که پیامبر گرامی اسلام شاهد به کل جهان بودند و نظارت داشتند، امروز نیز اسلام ناب باید اختیار همه امور جهان را در اختیار گیرد و برنامه ریز دنیای امروز باشد.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: اسلام ناب باید اختیار جامعه جهانی را نه با زور و جنگ، بلکه با کار فرهنگی در اختیار گیرد تا امنیت در آنجا نهادینه شود.

 

آیت الله فاضل، جهانی شدن اسلام ناب را یکی از رسالت های مهم امروز روحانیت دانست و تصریح کرد: علما و روحانیان باید با تبلیغ و ترویج صحیح مبانی دینی اسلام ناب را به دنیا نشان دهند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت ایام الله دهه فجر، گفت: شخصیتی عالم از دل حوزه های علمیه برخواست و انقلابی بر پا کرد که امروز به الگویی در دنیا تبدیل شده است.

 

تولیت حوزه علمیه فیضیه بابل با اشاره به این که امام خمینی(ره) فرهنگ و امنیت را به جهان صادر کرد، ادامه داد: امروز ایران اسلامی به عنوان الگوی امنیت در جهان مورد توجه کشورهای جهان است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت گروه تروریستی داعش در شمال عراق، گفت: این گروه تروریستی همه توان خود را در شمال عراق که منطقه سنی نشین است متمرکز کرده است و مردم در آن منطقه امنیت ندارند.

 

آیت الله فاضل با بیان این که شرایط در جنوب عراق که منطقه شیعه نشین است به گونه ای دیگر است، ادامه داد: چون شیعه دارای مرجعیت است داعش در جنوب عراق حضور کمرنگی دارد و هر جا که مرجعیت باشد امنیت نیز وجود دارد.

 

وی با تأکید بر این که حوزه های علمیه باید در علم و عمل الگو و پیشگام باشند، خاطرنشان کرد: متأسفانه قناعت، زهد و صرفه جویی در کشور شرایط مناسبی ندارد و طلبه نباید به دیگران نگاه کند بلکه دیگران باید زندگی و فردی و اجتماعی یک طلبه را  برای خود الگو کنند.

 

تولیت حوزه علمیه فیضیه بابل در ادامه تأکید کرد: حوزه های علمیه باید اسوه بودن خود را در عمل به جامعه اثبات کنند که تاکنون نیزچنین بوده است./950/پ202/ب1

ارسال نظرات