ویژگی های متقیان در کلام امیرمؤمنان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام قاسم بابانیا، استاد حوزه علمیه مشهد، شامگاه 18 بهمن ماه در حرم مطهر رضوی با بیان چهار نشانه و ویژگی انسان متقی در کلام امیرمومؤمنان علی(ع) اظهار کرد: انسان با تقوا کسی است که خداترس باشد که در تمام ابعاد زندگی چون معاملات، مسائل اخلاقی، اعتقادی، ارزش ها و باورها، عفاف و حجاب تقوا و پارسایی پیشه کند.
وی تصریح کرد: انسان باتقوا از خدایی که الرّحم الراحمین است و همه کارها را با نام او شروع می کنیم ترس ندارد بلکه به تفسیر مفسران انسان با تقوا از مقام عدالت خدا ترس دارد زیرا خداوند عادل است و بر کسی ظلم نمی کند؛ قیامت آن روزی است که خدای متعال براساس عدالت بین بندگانش حکم می کند.
حجت الاسلام بابانیا ابراز کرد: هرکس از مردم بترسد از خدا نمی سد و آن کس که از بترسد از مردم نمی ترسد؛ امام خمینی(ره) ترس از خدا داشت و هرگز از مردم نهراسید تا آن جا می رسد که می گوید: « امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند».
وی عمل به قرآن کریم را از دیگر ویژگی های انسان متقی بیان کرد و گفت: امام رضا(ع) هر سه روز یک ختم قرآن می کردند در حالی که می توانستند روزانه یک ختم قرآن کنند اما به هر آیه که می رسیدند برآن تأمل و تدبر می کردند و سه روز به طول می انجامید.
استاد حوزه علمیه مشهد افزود: پیامبر اکرم(ص) فرموده اند: «هرکس قرآن بخواند و به آن عمل نکند در قیامت کور و نابینا محشور می شود»؛ تمام اعمال ما در دنیا ضبط می شود انجام اعمالی که مخالف امر خداست چون ربا خواری که جنگ با خداست، اشاعه فحشا، تهمت، غیبت و دروغ و امثال آن انسان را بهشتی نمی کند.
حجت الاسلام بابانیا با بیان این که قناعت و ساده زیستی در زندگی و آماده مرگ بودن از نشانه های تقوا است، اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) سه ویژگی برای زنان بیان کرده اند: تکّبر در برابر نامحرمان، ترس برای حفظ خود و زیبایی هایش، داشتن بخل برای این که اموال شوهرش را حفظ کند؛ در زندگی قناعت کند و اسراف و تبذیر بپرهیزد.
استاد حوزه علمیه مشهد خاطرنشان کرد: به فرموده پیامبر(ص) دو دسته از مردم زودتر از همه زودتر وارد بهشت می شوند آن هایی که اخلاق نیک و شایسته دارند دوم انسان های باتقوا و پرهیزگار.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هتک حرمت پیامبر عظیم الشأن اسلام ابراز کرد: هرچه تلاش کردند نتوانستند چهره ایشان را مخدوش کنند؛ مگر می شود با یک فوت خورشید را خاموش کرد نشریه شارلی نه تنها نتوانست نام پیامبر(ص) را مخدوش کند بلکه همه سایت ها و جراید نوشتند نام «رسول الله» را./1308/پ202/ب5