وظیفه حوزههای علمیه تولید و ترویج محصولات فرهنگی در عرصه حجاب است
حجت الاسلام سید مهدی دریاباری، استاد حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا درکاشان، گفت: با پذیرش یک مکتب باید به احکام آن مکتب پایبند بود و ما مسلمانان با اعتقاد به قرآن و سنت، عبودیت و بندگی خدا را انتحاب کردهایم نه اطاعت از شیطانی که رانده شده است.
وی افزود: به حکم اکثر فقها، پوشاندن تمام بدن به جز صورت و دست تا مچ، بر زنان را واجب دانسته شده، چرا که حجاب یکی از موضوعات حائز اهمیت در شرع بوده که در ادیان قبل از اسلام هم این موضوع مطرح بوده است.
حجت الاسلام دریاباری با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب میفرماید استفاده از چادر بهترن نوع حجاب و نشانه ملی ما است و هیچ منافاتی نیز با تحرک زن ندارد، ادامه داد: معظمله میفرماید «تصور نکنید با کنار گذاشتن چادر دشمن کوتاه خواهد آمد بلکه آنها به دنبال ترویج فرهنگ منحوس خود و اشاعه بی حجابی مانند آنچه که قبل از انقلاب بود هستند».
استاد و مفسر حوزه علمیه قم گفت: حوزه های علمیه باید با تولید محصولات فرهنگی عالمانه در زمینه مسائل حجاب اسلامی و انتشار به موقع و گسترده آن ابتکار عمل را بدست گیرند و وظیفه دینی، مذهبی، انسانی و اخلاقی خود را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه واژه حجاب 7 مرتبه در سوره های مریم، شورا، اسرا، فصلت و احزاب در قرآن آمده است، گفت: پوشش ویژه زنان نیست، بلکه رعایت حجاب بر مردان نیز واجب است و تفاوت حجاب بین زن و مرد در مقدار آن است.
حجتالاسلام دریاباری اظهار داشت: بر مردان واجب است چشمان خود را از نگاه به نامحرم حفظ کنند و عفاف داشته باشند و بدن خود را نیز از نگاه زنان نامحرم حفظ کنند تا از آسیب های اجتماعی جلوگیری شود.
وی با اشاره به فرمایشی از شهید مطهری در رابطه با حجاب در دیگر ادیان افزود: در رم باستان و در میان قوم یهود و در هند حجاب بوده است و از قوانین حجاب وضع شده در اسلام هم سخت تر بوده است، اما در زمان جاهلیت عرب به حجاب توجهی نمیشده است.
حجت الاسلام دریاباری با اشاره به این که شهید مطهری حجاب را تدبیری میدانست که زن برای حفظ موقعیت خود در برابر مردان به کار می گیرد، گفت: آیت الله نوری همدانی در کتاب جایگاه بانوان در اسلام آوردهاند، می دانیم هویت و شخصیت زن مسلمان با حجاب اسلامی گره خورده بود و یکی از آداب مهم در بانوان، حجاب اسلامی بود و زنان مسلمان با حفظ حجاب، علاوه بر مصونیت خود در اجتماع، شخصیت اسلامی خود را نیز نشان می دادند ولی استکبار به عنوان آزادی و تمدن، دست به فرهنگ ستیزی و زدودن ارزش های اسلامی زد.
استاد حوزه علمیه قم گفت: بی حجابی یکی از نقشه های انگلیس بود که در قرن اخیر این نقشه از سوی رضاخان در ایران اجرا شد، از این رو رضاخان در حرم امام رضا(ع) و مسجد گوهرشاد به سرکوب و خونریزی مردم پرداخت.
وی ادامه داد: خداوند در آیه 59 از سوره احزاب می فرماید، حجاب خود را حفظ کنید تا به عنوان پاکدامن شناخته شوید و از شر هوس رانان در امان باشید.
وی با اشاره به این که امیرمؤمنان(ع) سخت گیری در حجاب را عامل سلامت و پاکدامنی زنان میداند، گفت: یک نویسنده اسلامستیز فرانسوی راه غلبه بر مسلمانان را به فساد کشاندن آنها می داند که کوتاه کردن دامن ها را یکی از این روش ها عنوان کرده است.
حجت الاسلام دریاباری با اشاره به اینکه جامعه باید با استغفار به دنیای پاکی ها بازگردد، افزود: حجاب فقط به معنای چادر نیست، بلکه به معنای پوشش زن است که بهترین آن چادر است./1307/ت302/ب6