وارد نکردن کالا به منزله تحریم غرب است/ نتیجه مطلوبی در تحقق اقتصاد مقاومتی حاصل نشده است
آیتالله احمد بهشتی، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به بررسی فرازی از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی مبنی بر «اگر بنا بر تحریم باشد، ملت ایران هم میتواند تحریم کند و این کار را خواهد کرد» پرداخت و گفت: به هر میزان ما از مصرفگرایی فاصله بگیریم به منزله تحریم است.
وی افزود: ما میتوانیم کالاهای مختلف خارجی را مصرف نکنیم؛ بلکه باید مردم جنس تولید داخل را بخرند و به این میزان شاهد واردات کالاهای مختلف همانند ماشین، کالاهای لوکس و غیر ضروری نباشیم، البته کالاهای ضروری را میتوان وارد کرد.
انتقاد از واردات بیرویه کالاهای غیر ضروری
آیتالله بهشتی تأکید کرد: چرا ما باید به مصرف کالاهای خارجی وابسته باشیم؟ چرا باید سالانه شاهد ورود دهها میلیارد دلار کالای قاچاقی به داخل کشور باشیم؟ اگر افراد کالاهای مصرفی را از کشورهای که میخواهند اقتصاد ما را تحریم کنند وارد نکنند، خودش تحریم آنها میشود.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به گذشت بیش از یک سال از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب به بررسی عملکرد دستگاههای مختلف به ویژه مجلس و دولت پرداخت و گفت: زحماتی کشیده شده است، ولی آیا به نتیجه مطلوب رسیدهاند؟
وی افزود: در مسیر رسیدن به نتیجه مطلوب تلاش شده و اکنون نیز تلاش میشود، ولی حتی اگر از خودشان نیز پرسیده شود در جواب خواهند گفت که هنوز به نتیجه مطلوب نرسیدهایم؛ به نظر بنده نیز هنوز به نتیجه مطلوب نرسیدهایم.
صرف بیان و تبیین سیاستهای اقتصاد مقاومتی کار ساز نیست
آیتالله بهشتی با تأکید بر اینکه تلاش در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی باید به صورت جدی صورت گیرد، اظهار داشت: این تلاشها باید استمرار داشته باشد، صرف بیان و یا تبیین سیاستهای کلی کار ساز نیست، البته حتی بیان آن نیز از جهتی خوب است، چرا که مقدمهای برای انجام میشود، ولی باید به دنبال آن حرکت جدی صورت گیرد.
وی تأکید کرد: به طور کلی هنوز به نتیجه مطلوب نرسیدهایم، البته نمیخواهیم بگوییم فردی مقصر است، شاید تقصیر نباشد و قصور باشد؛ کار، کار دشواری است؛ ولی بودن در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی مسلم است و امیدواریم نتیجه مطلوب حاصل شود.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان عملکرد مسؤولان در جهت ایجاد زمینه حضور و نقش آفرینی مردم در اقتصاد مقاومتی را اینگونه تحلیل کرد: در اینباره نیز به نتیجه مطلوب نرسیدهایم؛ حتی خود مسؤولان نیز ممکن است که از کار خود راضی نباشند.
مذاکرات در عرض کارها است نه در طول آنها
آیتالله بهشتی درباره سخن برخی از تحلیلگران مبنی بر بی توجهی دولت به ظرفیتهای داخلی و تکیه بر مذاکرات و رفع تحریمها برای پیشرفت کشور خاطرنشان کرد: بنده نمیتوانم بگویم که دولت تنها هم و غم خود را مذاکرات قرار داده است و هیچ کار و برنامهای ندارد، به نظر نمیآید این سخن نظر درستی باشد.
وی ادامه داد: مذاکرات را گروه خاصی انجام میدهند و بقیه افراد که وابسته به مذاکرات نیستند؛ برای نمونه وزارتخانههایی زیادی هستند که در حد خودشان تلاش میکنند و مذاکره نیز در عرض این کارها است نه در طول؛ یعنی اینگونه نیست که مذاکره را در درجه نخست قرار دهیم و بقیه کارها را در طول مذاکره ببینیم، حالا مذاکرات به کجا میرسد، خب شاید مذاکرات به هیچ جایی نرسد، ما که مطمئن نیستیم مذاکرات به جایی برسد، امیدواریم که برسد ولی مطمئن نیستیم که خواستههایی که جمهوری اسلامی ایران درباره مذاکرات دارد تحقق یابد؛ بقیه کارها نیز در عرض مذاکرات است و نه در طول مذاکرات و وابسته به آن باشد.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری درباره وظایف علمای دین و حوزههای علمیه در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی نیز خاطرنشان کرد: وظیفه حوزههای علمیه ارشاد و موعظه است، چرا که حوزههای علمیه مجری نیستند.
نقش حوزههای علمیه و علما ارشاد مردم است
وی ادامه داد: حوزههای علمیه باید میان مردم عدم اسراف و تجملگرایی را فرهنگ سازی کنند، مصرف باید به صورت صحیح و درست صورت گیرد؛ در حالی که متأسفانه کشور ما از نظر واردات مواد آرایشی، دخانیات و کالاهای لوکس در رتبههای برتر قرار داد؛ چرا باید سالانه میلیاردها دلار صرف این موارد شود؟
آیتالله بهشتی تصریح کرد: علما، حوزهها و مبلغان باید مردم را ارشاد کنند تا مقداری روحیه مصرف گرایی تعدیل شود؛ چرا که این امر کمک شایانی به اقتصاد مقاومتی میکند./993/ت302/ش