۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۸
کد خبر: ۲۴۷۶۸۸
دکتر ایروانی مطرح کرد؛

لزوم بازنگری اساسی در سیستم بانکی متناسب با سیاست های اقتصاد مقاومتی

خبرگزاری رسا ـ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که سیستم بانکی متناسب با سیاست های اقتصاد مقاومتی باید اصلاح شود، گفت: اگر در عرصه اقتصاد و تولید رقابت داشته باشیم مشکلات حل می شود و کیفیت محصولات نیز بالا می رود و قیمت تمام شده پایین می آید.
اقتصاد مقاومتي دکتر محمد جواد ايرواني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دکتر محمد جواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام چهارشنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، با اشاره به وابستگی اقتصاد کشور به نفت، گفت: این یک میراث شومی است که از زمان رژیم شاه به ما رسیده است.
 
وی با بیان این که درآمدهای نفتی به توسعه و گسترش تشکیلات غیر منطقی دولت منجر می شود، گفت: وقتی درآمد ناشی از نفت باشد منجر به رشد نقدینگی و متعاقب آن تورم می شود و دولت نیز برای کنترل تورم مجبور به واردات می شود و این مساله به چرخه تولید لطمه جبران ناپذیر وارد می کند.
 
ایروانی با تاکید بر این که برای کاهش وابستگی به نفت باید به بخش های تولیدی توجه کنیم تا بهره وری اقتصاد کشور نیز افزایش یابد، یادآورشد: تاسیس صندوق ذخیره ارزی ابتکار بسیار خوبی بود که در راستای حمایت از  تولید انجام شد.
 
وی با تاکید بر این که برای تحقق فرمایش رهبر معظم انقلاب و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی باید تحولی در بودجه های دولتی ایجاد کنیم، گفت: باید صندوق تثبیت حاکمیتی داشته باشیم، این تجربه در برخی از کشورها از جمله چین انجام شده و فواید بسیار خوبی به همراه داشته است.
 
ایروانی با بیان این که باید با نظام سازی و نهاد سازی اصولی ساختارهای خود را اصلاح کنیم، گفت: دولت باید روان و چابک باشد تا بتواند کارهای خود را به خوبی انجام دهد و این مبنایی برای قدرت مند کردن اقتصاد کشور است.
 
عضو مجمع تشیخص مصلحت نظام در ادامه با تاکید بر این که لزومی ندارد پروژه های عمرانی از سوی دولت انجام شود، تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان، دولت ساخت پروژه های عمرانی و درمانی را به بخش های خصوصی و مردمی واگذار می کند و تسهیلات لازم را در اختیار آنان قرار می دهد.
 
وی واگذاری امور به بخش های خصوصی و مردمی را باعث افزایش تولید و ارتقای بهره وری دانست.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت وگوی ویژه خبری درباره فرارهای مالیاتی در کشور که رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی به آن اشاره کردند، گفت: برای پرداخت مالیات باید فرهنگ سازی لازم انجام شود تا افراد احساس کنند پرداخت مالیات نوعی کمک به توسعه و پیشرفت کشور است.
 
وی با بیان این که ما در زمینه درآمدهای مالیاتی از بسیاری از کشورهای دنیا عقب هستیم، به قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره و تصریح کرد: در بین صنعت گران بیشترین مقاومت در پرداخت مالیات صورت گرفت.
 
ایروانی با تاکید بر این که همه باید کمک کنند تا شاهد روشن شدن فعالیت های اقتصادی باشیم، یادآورشد: چند سالی از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نمی گذرد اما آثار خوبی در افزایش درآمدهای مالیاتی داشته باشد.
 
وی با تاکید بر تحول سیستم بانکی اضافه کرد: دولت باید نقش پدری خود را ایفا کند، به گونه ای نباشد که بانک ها کارمزدهای آنچنانی در قبال تسهیلات بگیرند، دریچه نگاه ما باید به گونه ای باشد که خودمان را جای فعال اقتصادی بگذاریم.
 
ایروانی با تاکید ویژه بر رونق تولید و حمایت دولت از بخش های تولیدی، تصریح کرد: بر خلاف آنچه تصور می شود پرداخت مالیات به رونق بخش های تولیدی کمک می کند.
 
وی هدف اصلی اقتصاد مقاومتی را تولیدگرایی و رشد عدالت دانست و بیان داشت: بقیه امور در خدمت تولید و رشد مستمر است، یکی از این نقاط بازار پولی است، در این زمینه رتبه بندی باید صورت گیرد.
 
ایروانی خاطرنشان کرد: الان در بانک داری مدرن در دنیا اگر یک قسط وام را پرداخت نکنی دهها بانک و سیستم و مؤسسه اقتصادی شما را بدحساب می دانند و طرف مشکل اجتماعی پیدا می کند، اما در مقابل اگر فرد اقساط خود را به موقع پرداخت کند مشوق های لازم در اختیار او قرار می گیرد؛ اما در ایران وضعیت ما کاملا متفاوت است.
 
وی یادآورشد: معتقدم باید در سیستم بانکی متناسب با سیاست های اقتصاد مقاومتی بازنگری و تحول اساسی صورت گیرد؛ چراکه با تدوام روند کنونی به جایی نخواهیم رسید.
 
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره ارقای بهره روی در اقتصاد و راه حل های آن، اظهار داشت: اگر در عرصه اقتصاد و تولید رقابت داشته باشیم مشکلات حل می شود و کیفیت محصولات نیز بالا می رود و قیمت تمام شده پایین می آید. /924/پ202/ج
ارسال نظرات