گزارشی از برنامه های نخستین روز سفر رییس جمهور به قم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، رییس و اعضای هیأت دولت صبح روز چهارشنبه ششم اسفندماه با استقبال مسؤولان استانی وارد قم شد.
رییس جمهور پس از ورود به شهر مقدس قم در راه آهن این شهر کلنگ احداث خط آهن قطار سریع السریع تهران ـ قم ـ اصفهان را بر زمین کوبید.
پس از این مراسم رییس دولت به همراه هیأت همراه راهی حرم مطهر حضرت معصومه(س) جهت زیارت این مضجع شریف شد، که پس از آن نیز حجتالاسلام والمسلمین روحانی به ایراد سخن برای عموم مردم پرداخت.
در قسمت دیگر مردم خداجو و انقلابی شهر مقدس قم با داشتن پرچمهای سه رنگ کشور، پارچههای بنفش رنگ، پوسترهای از تصویر رهبر معظم انقلاب و دکتر روحانی و پلاکاردهای نوشته شده از مطالب مختلف، در صحن امام رضا(ع) حرم مطهر حضرت معصومه(س) چشم انتظار رسیدن کاروان تدبیر و امید بودند.
در میان جمعیت مردم نیز گروههای مختلف دانش آموزی همچون اقشار مختلف منتظر سخنرانی روحانی بودند.
گروههای خبری نیز از صبح امروز در جای جای صحنهای حرم مطهر حضرت معصومه(س) مستقر شده بودند.
مراسم تقریبا از ساعت 9 صبح در صحن امام رضا(ع) حرم مطهر آغاز و تا زمان سخنرانی رییس جمهور در مدت زمان دو ساعته برنامههای مختلفی به اجرا درآمد.
پس از آغاز برنامهها، نخست سخنانی از سخنرانان حرم مطهر و پس از آن نیز سخنانی از رهبر معظم انقلاب درباره مردم انقلابی قم پخش شد.
همچنین خبرنگاران و عکاسان در جای جای صحن امام رضا(ع) که به سه قسمت ویژه آقایان(سمت ایوان ساعت)، ویژه بانوان(سمت ایوان آیینه) و ویژه مسؤولان تقسیم شده بود، به نوشتن حاشیهها و گرفتن تصاویر پرداخته بودند.
مجری برنامه از ساعت 9:50 دقیقه روی جایگاه قرار گرفت و ضمن بیان برنامههای مختلف از سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس کریمه اهلبیت(ع) و حجتالاسلام محمدصادق صالحی منش استاندار قم خبر داد و خواستار بیان شعارهای «صلی علی محمد یار امام خوش آمد، صل علی محمد یاور رهبر آمد» و «دسته گل محمدی به شهر قم خوش آمدی» در هنگام حضور حجتالاسلام والمسلمین روحانی شد.
پس از اعلام برنامهها از سوی مجری، تحویلدار به مداحی در منزلت و جایگاه حضرت معصومه(س) پرداخت و همچنین چند بیتی نیز درباره مقام عظمای ولایت امام خامنهای بیان کرد؛ جمع خوانی گروه «میقات» نیز پس از مداحی اجرا شد.
پیش از ورود رییس جمهور نیز گروهی مشغول جمعآوری نامههای مردم بودند.
پس از اتمام این برنامهها، مجری از حضور رییس جمهور در حرم مطهر حضرت معصومه(س) و زیارت مضجع شریف بانوی کرامت خبر داد و تقریبا پس از 10 دقیقه شعارهای «صل علی محمد یار امام خوش آمد، صل علی محمد یاور رهبر آمد» و «دسته گل محمدی به شهر قم خوش آمدی» بلند شد.
با این شعار بود که رییس جمهور ساعت 10:50 دقیقه با همراهی آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، حججالاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی و صالحی منش وارد جایگاه سخنرانی شد و پس از تشکر از مردم(با تکان دادن دست) به ابراز احساسات مردم پاسخ داد و سپس بر روی صندلی نشست.
سپس قاری آیاتی چند از سوره مبارکه ابراهیم «أَلَم تَرَ کَیفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِی السَّماءِ» قرائت کرد و پس از آن نیز به ترتیب حجتالاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی و حجتالاسلام صالحی منش هر کدام قریب به 5 دقیقه ضمن خوشآمدگویی به رییس هیأت دولت به ایراد سخنانی کوتاه پرداختند.
در هنگام سخنرانی تولیت آستان مقدس کریمه اهلبیت(ع) و استاندار قم نیز شاهد سر دادن شعارهای همانند «روحانی مچکریم»، «روحانی روحانی حمایتت میکنیم» بودیم که رییس جمهور با تکان دادن دست از مردم تقدیر و تشکر میکرد و پاسخگوی ابراز احساسات آنان بود.
امام جمعه قم در سخنان خود نسبت به رابطه حوزه و دولت اشاره کرد و بیان داشت: مراجع تقلید و علمای حوزه های علمیه با نصایح مشفقانه خود حامی نظام و دولت بوده اند.
استاندار قم نیز خطاب به حجتالاسلام والمسلمین روحانی اظهار داشت: از آنجایی که شما فرزند قم و تربیت یافته حوزه علمیه هستید، همواره دغدغه حل مشکلات استان را داشتهاید و سفارش بسیاری در خصوص ترمیم بافت فرسوده مناطقی همچون نیروگاه، آذر و چهارمردان قم(خیابان انقلاب) به استانداری کردهاید.
در اثنای این برنامهها نیز حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، امام جمعه قم بر روی جایگاه ویژه سخنرانی در کنار رییس جمهور و سایر مسؤولان استان قرار گرفت.
ساعت 11:10 دقیقه زمان آغاز سخنرانی رییس جمهور بود که مردم با شعارهایی به استقبال سخنان وی رفتند؛ حجتالاسلام والمسلمین روحانی نیز جایگاه حوزههای علمیه، برنامه هستهای و مسائل عمرانی و آبادانی استان قم را محور سخنان خود قرار داد.
رییس جمهور در سخنانی بیان داشت: امروز دولت پشتوانه خود را در قم می بیند و چشم انداز فردای این نظام، کشور و ملت را در در سایه اندیشه برآمده از حوزه علمیه قم می داند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مسائل هستهای یادآور شد: ما در دنیا منزوی نیستیم، دیگران منزوی هستند راهمان را ادامه می دهیم، ما در مذاکرات نه تحمیلی را می پذیریم، نه تحقیری را و نه ادامه تحریمی را خواهیم پذیرفت.
رییس جمهور در بخش پایانی سخنان خود از افتتاح 30 پروژه عمرانی با هزینهای بالغ بر 379 میلیارد تومان در استان خبر داد.
همچنین حاضران در طول برنامه سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین روحانی فضای صحن را با سردادن شعارهایی همانند «حمایت حمایت توافق هستهای»، «روحانی مچکریم» و «اتحاد زنده باد روحانی پاینده باد» پر کرده بودند.
لازم به ذکر است، در نوبت صبح روز نخست سفر رییس جمهور به شهر مقدس قم شاهد افتتاح خط آهن قطار سریع السریع تهران ـ قم ـ اصفهان، زیارت مضجع شریف حرم مطهر حضرت معصومه(س) از سوی رییس دولت و سخنرانی عمومی حجتالاسلام والمسلمین روحانی برای اقشار مختلف مردم بودیم.
در نوبت عصر نیز با حضور رییس جمهور افتتاح آزاد راه قم ـ گرمسار انجام شد.
رییس جمهور پس از نماز مغرب و عشا نیز به دیدار حضرت آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی رفت.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی کاهش هرچه بیشتر اختلافات جناحی را به نفع مردم و مصلحت کشور دانست و گفت: توجه به سیاست خارجی حائز اهمیت است و نباید فقط یک یا چند کشور موضوع سیاست خارجی ما باشد. بلکه باید به رابطه سازنده با دیگر کشورها توجه شود.
آخرین برنامه حجتالاسلام والمسلمین روحانی در روز نخست سفر به قم دیدار با جمعی از طلاب، فضلا و نخبگان حوزه علمیه قم بود که در مدرسه مبارکه فیضیه برگزار شد.
در این دیدار پیش از سخنرانی رییس جمهور؛ آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور به ایراد سخن پرداخت و ضمن تأکید بر ارتباط و تعامل میان حوزه و دولت بیان داشت: مراجع و حوزویان در طول پس از انقلاب همواره حامی دولتها و نظام بودهاند، اگر مراجع و حوزویان تذکری دادهاند، صرفا در جهت خیرخواهی و دلسوزی است، این به سبب مشخصه استقلال حوزه است.
وی همچنین ضمن بیان جایگاه ویژه شهر مقدس قم خطاب به رییس جمهور عنوان کرد: حضرتعالی به سفرهای رسمی بسنده نکنید، سفرهای غیر رسمی به قم داشته باشید، زمینه ارتباط شما با فضلا و نخبگان حوزه کاملا وجود دارد، مشکلات را از زبان شما بشنوند و فضلا و طلاب با پشتوانه علمی راههای برون رفت از برخی مسائل را مطرح کنند و به کمک تبادل فکر و نظر برای اعتلای نظام اسلامی گامهای بلند برداشته شود.
رییس جمهور نیز در این دیدار مباحثی همانند ارتباط دولت و حوزه؛ نظریه پرداز بودن حوزههای علمیه را مورد بررسی قرار داد و اظهار داشت: اگر حوزههای علمیه استقلال خود را از دست بدهند، دیگر حوزههای مورد انتظار تاریخ و مردم نیستند، ما اصلا نمیخواهیم حوزه علمیه دولتی شود و در هر مسألهای فکر کند باید از دولت حمایت کند، همان قدر که حمایت روحانیت برای ما ارزشمند و مهم است، نقد و تذکر آنها نیز برای ما مهم و ارزشمند است.
دکتر روحانی درباره وظیفه دولت در قبال حوزههای علمیه نیز بیان داشت: دولت وظیفه خود را احترام به حوزهها میداند، این وظیفه ما است و هیچ منتی بر کسی نداریم، حمایتی که دولت میتواند بکند را وظیفه خود میداند، در برابر مراجع تقلید هر نکتهای که مورد نظر آنها است، حتی مسائل که اعلام میکنند؛ البته قبلا به ما بگویند تا ما پاسخ بدهیم بهتر است، ولی هرگونه که خواستند، چرا که مرجع هستند، بزرگ ما هستند، شخصیتهای فرهیخته هستند. ما هیچ تردیدی نداریم مراجع اگر نکتهای را میگویند از سر دلسوزی است، بخاطر اسلام و دین است و ما نیز بر سر این موضوعات شک و بحث نداریم، روی چشم ما، دولت باید به علما احترام بگذارد، من در هیأت دولت نیز به صراحت گفتهام که مراجع عظام تقلید اگر نکتهای دارند و شما فکر میکنید به گونه دیگری است نزدشان رفته و توضیح دهید، آنها بر روی مصادیق صحبت نمیکنند، بلکه حکم را بیان میکنند./993/پ201/ج