کمکاری در انجام وظایف از آسیبهای شبکههای اجتماعی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رجالی تهرانی، کارشناس دینی، ظهر امروز در برنامه «تا نیایش» شبکه پنج صدا و سیما، با اشاره به امکان استفاده مطلوب از شبکههای اجتماعی، اظهار داشت: اگر شبکههای اجتماعی در مسیر صحیح قرار بگیرند، ظرفیت فوق العادهای دارند و میتوان از آنها بهگونهای استفاده کرد که در جهت رشد و تعالی معنوی فردی، اجتماعی، فرهنگ جامعه و مهارتهای خانوادگی باشند.
حجت الاسلام رجالی تهرانی مدیریت صحیح را لازمه اثربخشی شبکههای اجتماعی دانست و گفت: استفاده از فضای مجازی برای انتقال و تبادل مهارتهای مفید و اثرگذار دینی، فردی و اجتماعی سبب میشود تا افزون بر ایجاد محیط گفتوگوی سالم، افراد جویای احوال یکدیگر نیز باشند.
وی به آسیبهای شبکههای مجازی اشاره و تأکید کرد: استفاده بیش از اندازه شبکههای مجازی، به نحو مطلوب یا نادرست، کاستیهایی را در زندگی افراد به وجود میآورد به طور مثال با تحت تأثیر قرار دادن اراده انسان و برانگیختن حس کنجکاوی، سبب افت تحصیلی، کاهش کیفیت کاری، کم کاری در انجام وظایف در محیط خانواده و اجتماع میشود.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: برای مصون ماندن از این آسیبها، نخست، زمان مشخص و کمتری را به استفاده از شبکههای مجازی اختصاص دهیم و در مرحله بعد، اطلاعات دریافتی از این شبکهها را به خوب، بد و بیفایده تفکیک کرده و به سرعت موارد بیفایده و بد آن را دور بریزیم تا فرصت اندیشیدن به مطالب مطلوب و مفید را پیدا کنیم.
حجت الاسلام رجالی تهرانی ابراز داشت: پیشنهاد گروهی که قابل کنترل بوده و مطالب متفرقه در آن کمتر باشد، بهترین روش مواجه با انحراف گروه اجتماعی است که در آن عضو هستیم.
وی در ادامه تصریح کرد: درصورتی که با اجرا کردن روشهای مختلف دوباره فضای گروه به گناه و معصیت برگشته و تغییری نکند، لازم است برای حفظ خودمان از آسیبهای احتمالی، آن گروه را ترک کنیم چنان که در روایت آمده است «برای انسان شایسته نیست در مجلسی بنشیند که در آن گناه میشود و او قادر بر تغییر مجلس گناه نیست».
حجت الاسلام رجالی تهرانی شیوع منکرها را از آفتهای مخرب شبکههای اجتماعی خواند و یادآور شد: جرائمی که از طریق شبکههای مجازی اتفاق میافتد از لحاظ تعداد و سرعت قابل مقایسه با امکانات و وسایل دیگر نیست.
وی تجسس و غیبت را از گناهان شایع در فضاهای مجازی دانست و گفت: سوء ظن نسبت به دیگران سبب تجسس میشود که به این وسیله اطلاعاتی به دست میآید و با نشر آنها در شبکههای اجتماعی، مقدمات غیبت، دروغ و تهمت ایجاد میشود.
حجت الاسلام رجالی تهرانی بیان داشت: افرادی که عکس، فیلم یا خبر دروغی را در فضاهای مجازی منتشر میکنند، در پرونده عمل خود، آمار گناهان تهمت، غیبت و دروغ را بالا میبرند زیرا بازتاب عمل آنها به سرعت و در حد گستردهای، جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی در پایان فرهنگ سازی را مقدمه ورود ابزارها و امکانات به جامعه دانست و گفت: در کشور ما، ورود ابزار و امکانات مثل گوشی همراه به سرعت انجام میشود اما فرهنگ استفاده از آنها اطلاع رسانی نمیشود، از این رو پس از استفاده از امکانات گوشیها و آشکار شدن آسیبهای آنها، خطرات این امکانات به جامعه هشدار داده میشود./908/پ202/ی