جامعه نیازمند توسعه عقلانیت اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مطیع رحمان، وزیر امور دینی بنگلادش با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس این سازمان پیرامون توسعه و تقویت روابط فرهنگی فی مابین دو کشور دیدار و گفتوگو کرد.
در ابتدای این دیدار، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر تعمیق تعاملات دو کشور گفت: روابط سیاسی ایران و بنگلادش از 40 سال پیش آغاز و همواره ادامه دارد از آنجایی که وزیر امور دینی بنگلادش دارای شخصیتی فرهنگی هستند امید است تا این روابط روز به روز توسعه یابد.
وی در رابطه با مناسبات فرهنگی ایران و بنگلادش اظهار کرد: مناسبات فرهنگی که میان دو کشور صورت میگیرد از سالهای گذشته آغاز شده و تاکنون ثمرات مطلوبی را به جای داشته است سرآغاز این روابط 38 سال پیش در قالب امضای تفاهمنامه همکاریهای فرهنگی رخ داده است.
ابراهیمیترکمان بیان کرد: با توجه به وجود هزاران لغت فارسی در زبان بنگالی که نشانگر روابط مطلوب و نزدیک پدران و نیاکان ما است، توسعه روابط دو کشور محقق شده است؛ بنابراین باید به تقویت پُلی که توسط پدران و نیاکان ما ایجاد شده، بپردازیم.
وی ادامه داد: برای زنده نگه داشتن و تبیین اندیشههای دینی دو کشور باید به بحث آموزش توجه داشت؛ آموزش در حوزه عقلانیت از ضروریات جامعه کنونی است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به رُشد جریانهای فرقهای افراطی (داعش) گفت: متأسفانه تلاش گروههای تکفیری برای افزایش خشونتهای مذهبی و فرقهای و بدنام کردن اسلام است درحالیکه هیچ یک از فعالیتهای آنان تناسبی با دین اسلام ندارد.
لزوم معرفی اسلام حقیقی در اقصی نقاط جهان
وی در ادامه تأکید کرد: لازم است تا در آموزشهای دینی نسبت به عقلانیت توجه ویژه داشته باشیم و به معرفی اسلام حقیقی در اقصی نقاط جهان بپردازیم.
ابراهیمیترکمان با تأکید بر تقویت آموزشهای دینی در بنگلادش گفت: در جهان امروز، برداشتهای ناصحیحی نسبت به اسلام وجود دارد، لذا باید سعی بر معرفی حقیقت دین مبین اسلام همراه با کرامت انسانی کنیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: با وجود گروههای تکفیری باید زمینه آشنایی نسل جوان با اسلام رحمانی که از منظر قرآن کریم دو بُعد کرامت انسانی و تقوایی شامل میشود را فراهم کنیم.
وی به وجود روابط فرهنگی فی مابین ایران و بنگلادش اشاره کرد و گفت: با وجود رایزنی فرهنگی ایران در بنگلادش امید است تا روابط فرهنگی دو کشور توسعه یابد.
ابراهیمیترکمان در رابطه با اقدامات رایزنی فرهنگی ایران در بنگلادش، گفت: بیش از 45 فیلم ایرانی به زبان بنگالی ترجمه و در اختیار رایزنی فرهنگی کشورمان قرار دارد؛ همچنین در طول سال مجلهای با موضوعات مربوط به هنر و فرهنگ ایران و بنگلادش منتشر میشود.
وی با تأکید بر ایجاد تعاملات دو کشور در حوزه ادیان گفت: در پی مناسبات فرهنگی که میان ایران و بنگلادش محقق شده لازم است تا اقدامات لازم برای بررسی بخش ادیان فراهم شود.
ابراهیمیترکمان در سخنان پایانی خود با معرفی موسی حسینی «رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش»، گفت: در نظر داریم که پس از گفتوگوی شما با رایزن فرهنگی کشورمان تفاهمنامهای در راستای ایجاد مناسبات فرهنگی میان دو کشور منعقد و برای اجرای مطلوب فعالیتهای فرهنگی، دینی، آموزش زبان فارسی، هفتههای فیلم ایران، نمایشگاهها و ... برنامهریزیهای لازم صورت گیرد.
ضرورت انتقال تجارب ایران به بنگلادش
وزیر امور دینی کشور بنگلادش با ابراز خرسندی از سفر به ایران گفت: ایران و بنگلادش روابط خوبی با هم دارند که این ارتباطات از زمان استقلال کشور بنگلادش ایجاد شده است.
رحمان ادامه داد: ما همواره از اقدام انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران یاد و تشکر میکنیم.
وی ضمن دعوت از رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای سفر به بنگلادش اظهار کرد: با توجه به دانش و تجربیاتی که ایران در اختیار دارد، خواستار تقویت روابط فرهنگی میان دو کشور هستیم.
رحمان یادآور شد: با توجه به روابط فرهنگی و دیرینه دو کشور، همواره نسبت به بسط و گسترش این تعاملات برای پیشرفت بنگلادش تأکید داریم.
قائم مقام وزیر امور دینی کشور بنگلادش به لزوم ایجاد زمینههای توسعه روابط فرهنگی میان دو کشور گفت: هنر و فرهنگ ایران غنی و باستانی است؛ به دلیل وجود مشترکات فرهنگی که میان ایران و بنگلادش وجود دارد باید این روابط توسعه یابد.
وی با اشاره به علاقهمندی خود برای سفر به ایران افزود: در این سفر از اماکن و مراکز گردشگری ایران به ویژه اصفهان بازدید داشتیم و با قدمت تاریخی و ارزشمند مساجد این استان آشنا شدیم.
قائم مقام وزیر امور دینی کشور بنگلادش با اذعان اینکه وحدت و مهرورزی در میان مردم ایران موج میزند تأکید کرد: از اینکه به ایران سفر کردیم و با یافتههای پژوهشی، علوم هنری و دانش این کشور آشنا شدیم، خواستار حفظ و تقویت روابط فرهنگی هستیم.
تدبر و انس با قرآن در میان ایرانیان موج میزند
حجتالاسلام ابوالقاسمی، معاون بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به تجربیات ایران اسلامی گفت: ایران با در اختیار داشتن نیروهای شایسته و توانمند در حوزه علم و دانش توانسته تجربیات بسیاری را کسب کند که میتوان به بحث آموزش دین و قرآن کریم اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: در بحث آموزش قرآن کریم، شیوه و متدهای آموزشی وجود دارد که افراد در مراحل مختلف اعماز روخوانی، روانخوانی، قرائت، حفظ، تفسیر و ترجمه و مفاهیم قرآن کریم مورد تعلیم و تربیت اساتید متبحّر قرار میگیرند.
ابوالقاسمی با اشاره به مرحله قرائت و حفظ قرآن کریم در ایران گفت: قرآنآموزان با شرکت در کلاسهای آموزش حفظ قرآن، طی یک سال حافظ قرآن میشوند و در مرحله قرائت قرآن با حضور در جلسات یک الی دو ماهه مسلّط به آیات قرآن خواهند شد.
وی با تأکید بر ایجاد تعاملات دینی میان دو کشور، اظهار کرد: ایران دارای متدهای آموزشی نوین در بحث آموزش قرآن و دین اسلام است که با انتقال این تجربیات در زمینههای دینی و قرآنی بنگلادش میتواند، تأثیرگذار باشد.
معاون بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه یادآور شد: همچنین، دورههای آموزشی ویژه دانشجویان در دانشگاههای ایران ترتیب داده شده که افراد با شرکت در کلاسها با مفاهیم و علوم قرآن کریم آشنا میشوند؛ در این بخش میتوان به حضور گسترده بانوان قرآنآموز اشاره کرد.
وی با اشاره به تربیت استاد قرآن کریم در ایران، گفت: براساس دورههای تخصصی که در حوزه تربیت استاد قرآن برگزار میشود، افراد به عنوان نیروهای متخصص و متعهد جهت آموزش قرآن تحت تعلیم قرار میگیرند.
ابوالقاسمی اظهار کرد: در حوزه آموزش و پرورش کشورمان، مکتوباتی در زمینه قرآن و دین وجود دارد که دانشآموزان به صورت مستمر با این تعالیم آشنا میشوند؛ همچنین در حوزه کودکان و نوجوانان بحث بازیهای قرآنی را در دستور کار قرار دادیم تا سهولت در قرائت قرآن برای آنان مهیاء شود.
معاون بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات کشورمان برای توسعه فرهنگ قرآنی، تولید نرمافزارهای دینی و قرآنی است که با رویکرد استخراج دیدگاههای قرآن به یافتههاى علوم بشرى میافزاید.
این مراسم همراه با طرح آموزش زبان فارسی در مراکز آموزشی و مدارس بنگلادش پایان یافت./998/د101/س