۰۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱
کد خبر: ۲۵۲۶۹۵
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

مکتب فاطمی، اصول حاکمیتی امروز در جهان اسلام است

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مطالب صدیقه طاهره(س)، اصول حاکمیتی امروز در جهان اسلام است؛ هرچه بر این موازین سرمایه‌گذاری کنیم، می‌تواند به یک رکن اصلی برای فراگیری مکتب شیعه در جهان تبدیل شود.
حجت الاسلام والمسلمين جواد مروي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین جواد مروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم امروز در مراسم عزاداری سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) که در مدرسه علمیه عالی نواب با حضور علما و طلاب حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان این‌که مکتب تشیع از نظر تفکر، تعقل، سلوک و روش، مکتبی است که دارای چهار ضلع مهم می‌باشد،‌گفت: این چهار ضلع عبارتند از مکتب علوی، مکتب فاطمی، مکتب حسینی و مکتب مهدوی.

 

وی، هر یک از این مکتب‌ها را دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی دانست که در موقعیت‌های مختلف باید مورد بررسی قرار گیرد و ادامه داد: کلمات، خطبه‌ها و ادعیه صدیقه طاهره(س)میراث ارزشمندی است که با جمع‌آوری و موضوع‌بندی موضوعات مختلف جاری در جوامع، خواهیم دید که از نظر مباحث فکری، سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و روابط خانوادگی با چه میراث ارزشمندی روبرو هستیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که حضرت زهرا(س) برای گردآوری احادیث پیامبر(ص) حریص بودند، خاطرنشان کرد: ایشان برای نگهداری احادیث و روایات پیامبر(ص) حساسیت و دقت زیادی به خرج می‌دادند و درست در همین زمان است که طرف مقابل تمام روایات پیامبر(ص) را جمع می‌کنند، آتش می‌زنند و از آن زمان منع کتابت حدیث اعلام می‌شود، این تقابل در آن زمان به وجود آمد.

 

وی به بیان یک اندیشمند اهل سنت اشاره و اظهار کرد: اندیشمند و عالم اهل سنت که به مکتب حق گرویده است در کتابی می‌نویسد: «من اقوال و گفتار صحابه پیامبر(ص) را که از اسلام، مناسبات اجتماعی، سیاسی و مناسبات خانوادگی آموخته بودند را گردآوری کرده‌ام و در کنار آن، خطبه صدیقه طاهره(س) را قرار دادم و به این نتیجه رسیدم که فلسفه، سیاست، نظام اجتماعی، رفتار و تمام ابعاد اسلام از سوی فاطمه زهرا(س) با زبانی بلیغ به جامعه ارائه کرده‌اند.

 

حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به این‌که اهل‌بیت(ع) به آموختن دو خطبه حضرت زهرا(س) از سوی فرزندانشان اهتمام داشتند، تصریح کرد: استادی در دانشگاه آکسفورد انگلیس پس از ترجمه 169 جمله قصار امیرمؤمنان(ع) به زبان انگلیسی، خطاب به جهان مسیحیت اعلام می‌کند «ای مسیحیان دنیا، من به ارثیه عظیمی دست پیداکرده‌ام، این 169 کلمه قصار که در مناسبات اجتماعی مردم مسلمان وجود دارد، از اناجیل اربعه و عهد عتیق و همه داشته‌هایی که از انبیای بنی‌اسرائیل در اختیار داریم، بالاتر است».

 

وی با مقایسه رفتار اجتماعی حضرت زهرا(س) و کسانی که ادعای اسلام‌خواهی می‌کنند، اظهار کرد: صدیقه اطهر(س) می‌فرمایند: «بهترین شما کسی است که در حرکات اجتماعی خود با آرامش و بدون خشونت حرکت خود را آغاز کرده و ادامه دهد»؛ این تابلو، تابلوی حاکمیت و فکر تشیع است که در مقایسه بافکر دیگر که امروز در دنیا به فکر ایجاد حاکمیت است همچون داعش می‌بینیم که چه اختلافی وجود دارد.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دلیل بی‌نتیجه ماندن حرکت‌های دیگر مذاهب اسلامی را نداشتن چهار رکن ذکر شده دانست و گفت: اخوان المسلمین با سابقه فعالیت 81 ساله که با شعار «راه‌حل حاکمیت بر جوامع، اسلام است» به فعالیت می‌پرداخت، حتی هشت ماه نتوانستند حاکمیت را حفظ کنند.

 

وی افزود: اما سی‌وچند سال است که فکر شیعی و حاکمیت مکتب تشیع با وجود تقابل با انبوه توطئه‌ها و درگیری‌های ایجاد شده، یکی پس از دیگری با آن‌ها روبرو شده و بر آنان غلبه پیدا می‌کند؛ لازمه عبور از این توطئه‌ها، رکن فکر فاطمی است.

 

حجت الاسلام والمسلمین مروی با تأکید بر این‌که داعش، نسخه به‌روز شده وهابیت است، خاطرنشان کرد: اگر امروز نیز در عراق فتوای مرجعیت و تدبیر بزرگ نظام جمهوری اسلامی نبود، شاهد بودیم امروز نیز چه بر سر کربلا، نجف و شیعه مظلوم می‌آوردند.

 

وی یادآور شد: مطالب صدیقه طاهره(س)، اصول حاکمیتی امروز در جهان اسلام است؛ هرچه بر این موازین سرمایه‌گذاری کنیم، می‌تواند به یک رکن اصلی برای فراگیری مکتب شیعه در جهان تبدیل شود./9315/پ202/ب4

ارسال نظرات