حضرت زهرا امّ العلوم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مرتضی حمیدی کارشناس مسائل دینی و تربیتی امروز 15 فروردین ماه با بیان سیره عملی حضرت زهرا(س) در حرم مطهر رضوی، اظهار کرد: سفره امّ العلوم حضرت فاطمه(س) در عالم هستی پهن است اما هر کسی لیاقت بهره برداری از آن را ندارد، زیرا تمسک به حضرت زهرا(س) به نصّ قرآن شروطی دارد همان گونه که تمسک به پیامبر(ص) در سوره محمد مشروط بیان شده است.
وی با اشاره به آیه 21 سوره احزاب «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ یَرْجُوا اللّهَ وَ الْیَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَکَرَ اللّهَ کَثِیرا؛ مسلماً براى شما در زندگى رسول خدا سرمشق نیکوئى بود، براى آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد مى کنند» تصریح کرد: این که نبی مکرم اسلام الگو و سرمشق است همیشه گفته شده اما ادامه آیه که مورد تأکید میباشد کمتر به آن پرداخته شده است.
حجت الاسلام حمیدی خاطرنشان کرد: خیلی از حقایق همچون وجود رسول خدا در عالم هستی وجود دارد اما همه انسان ها قوه برداشت از آن ها را ندارند؛ طبق این آیه الگو برداری از نبی مکرم اسلام(ص) مشروط به داشتن امید به رحمت خدا، امید به روز معاد و ذکر بسیار خداوند است.
وی با اشاره به این فرموده حضرت علی(ع) که «چه عبرت ها زیاد، اما اعتبار و عبرت گیرندگان کم است»، ابراز کرد: فصل بهار از نشانه های عالم هستی برای باز شدن چشم است؛ به طبیعت نگاه کنید که چطور تا دیروز خشکیده و مرده بود و با آمدن بهار زنده شد، بهار تجسم قیامت و زنده شدن دو مرتبه انسان پس از مرگ است.
کارشناس مسائل دینی اظهار کرد: حضرت محمد مصطفی(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س) و خاندان عصمت و طهارت همه الگو هستند برای کسانی که به خدا اعتقاد، به معاد و مقصد انسان ایمان داشته باشند و هم چنین ذکرالله کثیر دارند.
وی گفت: وجود حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها اعتقاد به خدا، توحید و بندگی بود، وجود ایشان با معاد عجین شده و فکرشان و مسیرشان نیز به خدا گره خورده است بنابراین کسی که سلوک و فکر فاطمی داشته باشد می تواند ادعای الگوبرداری از شخصیت ایشان را کند.
سخنران حرم مطهر رضوی ابراز کرد: کسی که از مرگ، شرکت در مراسم تشیع جنازه و مجالس تعزیه می ترسد چگونه می تواند فاطمی و نبوی زندگی کند؛ شرط تمسک به رسول خدا(ص) قدم گذاشتن در مسیر پیامبر(ص) است چنانکه روایات فروانی از ایشان درباره یاد مرگ وجود دارد.
وی گفت: برخی با رشد تکنولوژی و پیشرفت علم سیره حضرت زهرا(س) را منحصر به 14 قرن پیش و قدیمی می پندارند در حالی که حضرت علی(ع) حقیقت قرآن و حضرت زهرا(س) امّ العلوم است و هرگز کهنه و قدیمی نمی شوند.
حجت الاسلام حمیدی افزود: سالیان سال هم بگذرد ماهیّت انسانیت، شرافت و معنویت که مصادیق کمال هستند تغییر نمی کنند؛ قرآن، ارزش های انسان و کمالات بشری هرگز کهنه و قدیمی نمی شوند، ممکن است انسان عوض شود اما قرآن و احکامش متحول نمی شود.
وی با تأکید بر این که یکی از جهات خیر به بشر امّ العلوم؛ کوثر هستی؛ حضرت زهرای مرضیه(س) است، خاطرنشان کرد: زمانی که غرب در کوچکترین مسائل طهارت خود مانده بودند پدر حقیقی ما رسول خدا کتاب طهارت و مفصل قرآن کریم را برای بشر آورد.
کارشناس مسائل دینی با اشاره به تقارن تبیین معارف فاطمی در جوار مضجع منور حضرت رضا(ع) گفت: حضرت فاطمه(س) و حضرت رضا(ع) هر دو بضعه پیامبر و پاره تن ایشان هستند و رابطه ای عجیب بین این دو معصوم وجود دارد.
حجت الاسلام حمیدی در بخش دیگری از سخنان خود به وفات امّ البنین مادر قمر بنی هاشم اشاره کرد و گفت: امّ البنین دست پرورده بی بی دو عالم حضرت فاطمه سلام الله علیها بود و حضرت خیلی زیبا به زندگی او جهت داده بودند که در نهضت کربلا گفته بود: همه هستی ام فدای حسین(ع)./1308/پ202/ب4